Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προσκαλεί τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό για δύο συναυλίες στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Η πρώτη, το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 21.00, είναι αφιερωμένη στις μουσικές και τα τραγούδια που έχει συνθέσει για το Θέατρο και τον Κινηματογράφο και η δεύτερη, την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι, είναι αφιερωμένη κυρίως στα παιδιά, με τραγούδια από τους κύκλους «Εδώ Λιλιπούπολη, Τα μυστικά του Κήπου» αλλά και κάποια ανέκδοτα από τις πιο πρόσφατες συνεργασίες του.

Σολίστ η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Δώρος Δημοσθένους.

Ο συνθέτης θα διευθύνει την Ορχήστρα των Κυκλάδων η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Η Ορχήστρα δημιουργήθηκε το 2010 στη Σύρο, από μουσικούς που κατοικούν μόνιμα στο νησί. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες στις Κυκλάδες. Επίσης, έχει εμφανιστεί στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων, με τον Διονύση Σαββόπουλο, τη Μαρία Φαραντούρη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Μανώλη Μητσιά, τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον Βασιλικό.

Συμμετέχουν φιλικά:

Η Παιδική – Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης
The Performers Quartet
Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας