Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Quintet ’84 από την ομάδα Ον OFF στο Θέατρο Φούρνος

Quintet ’84 από την ομάδα Ον OFF στο Θέατρο Φούρνος

Η ομάδα Ον OFF παρουσιάζει στο Θέατρο Φούρνος από τις 26 Μαΐου 2016 για τέσσερις παραστάσεις την μουσικοθεατρική παράσταση Quintet ’84.

 

Είναι μια δουλειά σε εξέλιξη στα πλαίσια της έρευνας που κάνει η ομάδα για το πώς ο ήχος πραγματικά επηρεάζει τη κίνηση και το αντίστροφο.

 

Είτε μ’ αρέσει είτε όχι, τώρα βρίσκομαι στο έτος 1Q84. Δεν υπάρχει πουθενά το έτος 1984 που ήξερα. Ο αέρας άλλαξε, το τοπίο άλλαξε. Πρέπει να προσαρμοστώ σ’ αυτόν τον κόσμο με τα ερωτήματα το συντομότερο δυνατόν. Σαν ζώο που το άφησαν σ’ ένα καινούριο δάσος. Αν θέλω να προστατέψω τον εαυτό μου και να επιβιώσω, πρέπει να μάθω τους κανόνες αυτού του χώρου και να προσαρμοστώ.

 

Στην πορεία οι λέξεις κατασκευάζονται από την αρχή και το νόημα στις τρέχουσες λέξεις αλλάζει. Και επειδή η Ιστορία ξαναγράφεται τόσο συχνά, κανείς πια δεν ξέρει τι είναι η αλήθεια.

 

Τα κείμενα  και η μουσική  είναι εμπνευσμένα από κείμενα του Χαρούκι Μουρακάμι από το 1Q84 αλλά και από την αισθητική του Τζώρτζ Όργουελ στο 1984.

 

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα κόσμο που υπάρχουν δύο φεγγάρια και αυτό πια δεν είναι καθόλου παράξενο. Το όνειρο και η πραγματικότητα είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν. Ζώντας πλέον σε ένα κελί-κρησφύγετο είναι δύσκολο να αφήσεις πίσω σου τις αναμνήσεις σου και τον εαυτό σου και να κάνεις αυτό που σου έχουν πει.

 

Τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί είναι η διαφορετική ζωή πια. Και μόνο αυτή.

 

Το Quintet ’84 είναι γραμμένο και σκηνοθετημένο σαν μια μουσική παρτιτούρα.

 

Σκηνοθεσία- Μουσική Σύνθεση (Καθοδήγηση):

Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου

 

Παίζουν οι:

Αιμιλία Μουζακίτη

Θέκλα Γαΐτη

Σπύρος Βρυώνης (τσέλο)

Άγγελος Μαστραντώνης (βιολί)

Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου (μπάσο- κρουστά)

 

Ηχητική επιμέλεια- σχεδιασμός:

Στέλιος Κουπετώρης

Κουστούμια :

Μαργαρίτα Δοσούλα

Φωτισμοί:

Απόστολος Τσατσάκος

 

Ξύλινη κατασκευή:

Περικλής Δενδρινός

Φωτογραφίες:

Βαγγέλης Ευαγγελίου, Ειρήνη Σταματογιαννοπούλου

 

Διάρκεια παράστασης : 60 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Είμαι ο Οδυσσέας - Je suis Ulysse, της Φένιας Παπαδόδημα στο Γαλλικό Ινστιτούτο
25.10.2016 12:54
Στo πλαίσιo των εκδηλώσεων «Λέξεις επί σκηνής» που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Φένια Παπαδόδημα παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Είμαι ο Οδυσσέας | Je suis Ulysse» με το Grace Flowers Quintet.
Άδεια Πιάτα από την ομάδα Άρατος στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο Ευρωπού
19.08.2016 11:43
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. παρουσιάζουν την παράσταση «Άδεια Πιάτα» σε κείμενα και σκηνοθεσία του Βασίλη Τσικάρα από την Ομάδα «Άρατος» στις 21 Αυγούστου 2016 στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο Ευρωπού του Δήμου Παιονίας Π.Ε. Κιλκίς
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.
Το Έκτο Πάτωμα του Αλφρέντ Ζερί από την ομάδα Ρεπεράζ στο θέατρο Εμπρός
07.06.2016 11:39
Στις 17 και 25 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, παίζεται η μουσικοθεατρική παράσταση "Το Έκτο Πάτωμα" του Αλφρέντ Ζερί, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους Λίνας Λινακοπούλου, από την Θεατρική Ομάδα ΡΕΠΕΡΑΖ.
Ως την άκρη της κλωστής από τους Πλέγμα και την Ομάδα Ιδέα στην Αθηναΐδα
15.03.2016 17:04
Η καλλιτεχνική κολεκτίβα ΠΛΕΓΜΑ παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση "Ως την άκρη της κλωστής" σε σκηνοθεσία της Θεατρικής Ομάδας "Ιδέα", στον Πολυχώρο Αθηναΐς, για τέσσερις παραστάσεις στις 8-9 και 15-16 Απριλίου.