Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Γράμματα στα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά

Γράμματα στα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά
Απαντώντας στο ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού για τα ισπανόφωνα και πορτογαλόφωνα γράμματα, αλλά και στην άνθιση των ισπανικών σπουδών στη χώρα μας, η σειρά Letras έρχεται να καλλιεργήσει πιο συστηματικά το κομμάτι αυτό της εκδοτικής δραστηριότητας.

Η σειρά λογοτεχνίας Letras είναι ένα σταυροδρόμι δύο γλωσσών, πολλών διαλέκτων, τριών ηπείρων, διαφορετικών πολιτισμών και ποικίλων λογοτεχνικών φωνών. Η ισπανόφωνη και πορτογαλόφωνη λογοτεχνία έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν σπουδαίους συγγραφείς που έχουν επάξια κατοχυρώσει έναν βαρύνοντα και δυναμικό ρόλο στη διαμόρφωση του παγκόσμιου λογοτεχνικού σκηνικού.

Το  στίγμα της σειράς Letras έδωσαν τα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει: η συλλογή διηγημάτων Αξολότλ (μτφρ. Ισμήνης Κανσή) του Χούλιο Κορτάσαρ, tο αιρετικό μυθιστόρημα Στου διαόλου τη μάνα (μτφρ. Αθηνάς Ψυλλιά) του Πορτογάλου Αντόνιο Λόμπο Αντούνες, tο μυθιστόρημα Ο Μολδαβός σωματέμπορος (μτφρ. Αλίκης Βασώνη) του επίσης Αργεντινού Εδγάρδο Κοζαρίνσκι, που οι Άγγλοι κριτικοί το κατέταξαν μεταξύ των καλύτερων ξένων μυθιστορημάτων του 2007, το Ψέμα (μτφρ. Βάσως Συνοδινού) του Ισπανού Ενρίκε δε Έριθ, βιβλίο που χαιρετήθηκε από κοινό και κριτικούς στην Ισπανία και έχει ήδη μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες και πολλά άλλα.

Σχετικές ειδήσεις
Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2015
20.12.2016 14:25
Από το Τμήμα Γραμμάτων, Βιβλίου & Ψηφιακού Περιεχομένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2015, που αφορούν εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας από τον «βραχύ κατάλογο» των υποψήφιων προς βράβευση έργων.
Για κανονικά μαλλιά - Αρκάς
19.10.2016 12:57
Από τις εκδόσεις Γράμματα κυκλοφορεί το βιβλίο, Για κανονικά μαλλιά του Αρκά.
Γράμματα στις κόρες μου - Ελίζαμπεθ Νόμπλ
11.08.2016 11:39
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο, Γράμματα στις κόρες μου της Ελίζαμπεθ Νόμπλ σε μετάφραση Αναστασίας Δεληγιάννη.
Γράμματα από την Αμερική - Μάνος Ματσαγγάνης
15.03.2016 12:02
Από τις εκδόσεις Κριτική κυκλοφορεί το βιβλίο, Γράμματα από την Αμερική του Μάνου Ματσαγγάνη.
Τα μαύρα - Αρκάς
24.02.2016 11:06
Από τις εκδόσεις Γράμματα κυκλοφορεί το βιβλίο, Τα μαύρα του Αρκά.