Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το κορίτσι του Πέτρου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το κορίτσι του Πέτρου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Το  Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, ένα εκπληκτικής αισθητικής και αξίας Μουσείο φέρνει τους συγγραφείς στα θρανία.
 

Τη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου στο Μουσείο θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Αργυρώς Μουντάκη, «Το κορίτσι του Πέτρου»,  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 
 

Κεντρική ομιλήτρια για το βιβλίο θα είναι η κορυφαία συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Λότη Πέτροβιτς –Ανδρουτσοπούλου, αγαπημένη όλων μας. 

Για τον σχολικό εκφοβισμό θα μιλήσει η Δρ. Μαρία Μουσμούτη, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.


Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Φωτεινή Ντεμίρη.


Η Αργυρώ Μουντάκη  θα παρουσιάσει φύλλο εργασίας, έτοιμο υλικό, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στο μάθημά τους. 

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος

 
Σχετικές ειδήσεις
Χριστούγεννα με «Γύρω γύρω μήνες» από τον Μικρό Νότο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
24.11.2016 15:04
Έθιμα, κάλαντα, παιχνίδια με καλικατζάρους… Η νέα μουσικοπαιδγωγική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» σε σκηνοθεσια & μουσικη Πέτρου Δαμουλή, Γύρω γύρω μήνες, θα παρουσιαστεί τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης.
Νέο εργαστήριο και ξενάγηση για παιδιά από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
25.08.2016 10:54
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα εργαστήριο με μία κάμπια πολύ πεινασμένη και μία διαφορετική ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης!
Εκδηλώσεις, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα τον Ιούλιο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
30.06.2016 14:52
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης παρουσιάζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, εργαστηρίων και επαιδευτικών προγραμμάτων για το Ιούλιο 2016.
Ταξίδι στο κέντρο της πόλης: Summer Camp 2016 στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
31.05.2016 15:24
Αυτό το καλοκαίρι μια ομάδα παιδιών θα κάνει αξέχαστες διακοπές στο κέντρο της Αθήνας παίζοντας και συμμετέχοντας σε δημιουργικές και βιωματικές δράσεις στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τους πρόσφυγες: έκθεση στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
27.05.2016 11:33
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) οργάνωσαν διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τους πρόσφυγες, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία της Αττικής.