Το καινούριο βιβλίο της Αργυρώς Μουντάκη «Το κορίτσι του Πέτρου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε εικονογράφηση της Πέγκυς Φούρκα.

Ποιος είπε ότι τα παιδιά δεν ερωτεύονται; Ποιος είπε ότι τα χνουδωτά ζωάκια δεν έχουν ψυχή; Και ποιος πιστεύει ότι ένα νέο ξεκίνημα σε μια ξένη χώρα είναι κάτι εύκολο για μια οικογένεια; Η κρίση ποιους δοκιμάζει περισσότερο; Τους Έλληνες ή τους ξένους; Η Αλκμήνη ακούει την καρδιά της να χτυπάει, ακούει κι ένα χνουδωτό ζωάκι να μιλάει. Ο Πέτρος βοηθάει την Αλίσα στα Αρχαία και την ερωτεύεται. Ποιοι απομονώνουν το κορίτσι και γιατί; Η βία ποια πρόσωπα παίρνει; Η Αλίσα θέλει να μιλήσει ελληνικά, μα νιώθει το ταμπελάκι στην πλάτη της να φωνάζει «made in Pakistan»…

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 9+, η οποία περιλαμβάνει σύνθετες ιστορίες που διευρύνουν τους αναγνωστικούς ορίζοντες του παιδιού.

Η Αργυρώ Μουντάκη γεννήθηκε το 1977 στα Χανιά, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία. Στο ίδιο πανεπιστήμιο στο τμήμα Φιλολογίας εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή με θέμα το Παραμύθι. Έχει ολοκληρώσει επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στον τομέα ΜΒΑ-TQM. Εργάζεται ως καθηγήτρια Γερμανικών στη δημόσια εκπαίδευση και έχει πολλούς αγαπημένους μαθητές. Αρθρογραφεί έντυπα και ηλεκτρονικά πάντα με θέμα τη λογοτεχνία και τους συγγραφείς. Εμφανίστηκε συγγραφικά με τη σειρά «Υπναρούδι», με ήρωα τον ομώνυμο μικρό μέρμηγκα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Μάθετε περισσότερα γι’ αυτήν στο: www.facebook.com/argyro.mountaki

Η Πέγκυ Φούρκα άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση το 1994, ενώ παράλληλα σπούδασε σε ιδιωτική σχολή καλών τεχνών σχέδιο, χρώμα και την τέχνη της αγιογραφίας. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, δημιούργησε φορητές εικόνες και επίσης αγιογράφησε το τέμπλο σε παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στην Πελοπόννησο. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στο παιδικό βιβλίο. Από το 1996, σε συνεργασία με αξιόλογους συγγραφείς, έδωσε ζωή και κίνηση σε πολλά βιβλία για παιδιά που κυκλοφορούν από πολλούς εκδοτικούς οίκους. Έχει συνεργαστεί επίσης με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στην εικονογράφηση εκπαιδευτικών βιβλίων για τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και η ίδια με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Ο γιος της, Γιώργος, πρωταγωνιστεί όχι μόνο στη ζωή της, αλλά και σε πολλά από τα βιβλία που γράφει και εικονογραφεί. Σε συνεργασία με πολλούς εκδοτικούς οίκους, επισκέπτεται σχολεία σε όλη την Ελλάδα και μοιράζεται με τα παιδιά τα μυστικά της εικονογράφησης και τη χαρά της δημιουργίας.

Διαβάστε την κριτική του βιβλίου, από τον Κώστα Μάγο, Επίκουρος Καθηγητής Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εδώ.