Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση The Mercedes-Benz “Circle of Art” Exhibition

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση The Mercedes-Benz “Circle of Art” Exhibition

Η Mercedes-Benz Ελλάς παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την εικαστική έκθεση The Mercedes-Benz “Circle of Art” Exhibition, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο, συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο, σε ένα exclusive event, που έδωσε το έναυσμα για τα εγκαίνια της πρωτοποριακής έκθεσης, με τη δημιουργική συνύπαρξη τέχνης & αυτοκινήτου.

Με αφορμή τα 130 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου αυτοκινήτου, οχτώ Έλληνες που αγαπούν την τέχνη, εμπνεύστηκαν από το τριάκτινο αστέρι της Mercedes-Benz, που συμβολίζει τον αέρα, το νερό, τη γη και το φωτογράφησαν μέσα από τη δική τους φιλοσοφία ζωής , συνδέοντας το brand με την τέχνη, την καινοτομία και την σύγχρονη αισθητική. Οι Μαρίνα Βερνίκου, Τάκης Διαμαντόπουλος, Θοδωρής Ζουμπουλάκης, Κάτια Ζυγούλη, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Γιώργος Κελέφης, Μιχάλης Κεφαλογιάννης και Βένια Μπεχράκη οπτικοποίησαν το πιο αναγνωρισμένο αστέρι, με τη δική τους προσέγγιση. Την έκθεση επιμελήθηκε εικαστικά η Δάφνη Ζουμπουλάκη .

Οι παρευρισκόμενοι εντυπωσιάστηκαν από τα έργα αλλά και από τα ιστορικά αντικείμενα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση, από το Mercedes-Benz Classic Center της Στουτγάρδης, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά θρυλικά & σύγχρονα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου.

Τα ιστορικά μοντέλα SL 190 Cabrio, 170 Sedan και 220 Sedan πλαισιώθηκαν από 9 σύγχρονα Mercedes-Benz: οι A-CLASS, CLA, GLA, C Sedan, C Coupe, GLC, GLE, GLE Coupe και η «ναυαρχίδα» της εταιρείας S-CLASS έκλεψαν τις εντυπώσεις όλων.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τη σοπράνο Μαριλένα Στριφτόμπολα, η οποία συνοδευόμενη από την Orchestra Mobile, ερμήνευσε το Starman του David Bowie, σε μια μοναδική ενορχήστρωση, αποκλειστικά για την βραδιά, υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη.

Η εικαστική έκθεση The Mercedes-Benz “Circle of Art” Exhibition, το  Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ήταν ανοιχτή για το κοινό. Χιλιάδες κόσμου είχε την ευκαιρία να ζήσει από κοντά την εμπειρία του μαγικού ταξιδιού στην ιστορία του αυτοκινήτου.

#inspiringcircle

130 ΧΡΟΝΙΑ MERCEDES-BENZ
130 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

1886: Ο Carl Benz, καταθέτει στο Αυτοκρατορικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών, αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το όχημα με βενζινοκινητήρα. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό DRP 37435, θεωρείται σήμερα ως το «πιστοποιητικό γέννησης» του αυτοκινήτου και φέρει την ονομασία Patent-Motorwagen -Πατενταρισμένο Αυτοκίνητο- για το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με κινητήρα βενζίνης.

1888: Η Bertha Benz, σύζυγος του Carl, πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλη διαδρομή 100 χιλιομέτρων εδραιώνοντας την αξιοπιστία του αυτοκινήτου.

1901: Η πρώτη Mercedes, του Gottlieb Daimler, ένα νέο πανίσχυρο για την εποχή αυτοκίνητο, κάνει την εμφάνισή του στην «εβδομάδα ταχύτητας» της Νίκαιας σηματοδοτώντας έτσι το τέλος χρήσης αμαξών.

1909: Οι υιοί του Gottlieb Daimler – Paul & Adolf – επαναφέρουν στη μνήμη τους, ότι ο πατέρας τους χρησιμοποιούσε ως σύμβολο ένα τριάκτινο αστέρι και το κατοχυρώνουν ως λογότυπο. Από το 1910 και μετά το αστέρι κοσμεί όλα τα οχήματα τους.

1926: Οι εταιρείες Daimler-Motoren-Gesellschaft και Benz & Cie συγχωνεύονται με κοινό στόχο να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Το παγκοσμίως πλέον γνωστό τριάκτινο αστέρι, πλαισιώθηκε με το όνομα Mercedes – το όνομα της κόρης του αυστριακού επιχειρηματία και Γενικού Πρόξενου – και πρώτου διανομέα οχημάτων της Daimler - Emil Jelinek – και το ξακουστό όνομα Benz. Το αστέρι Mercedes-Benz πλαισιώνεται σε πρώτο στάδιο από ένα δάφνινο στεφάνι και στη συνέχεια το σήμα εξελίσσεται και φτάνει στη σημερινή του μορφή.


Με κοινό χαρακτηριστικό το πάθος για δημιουργία και πρόοδο, ο Gottlieb Daimler και ο Carl Benz, ξεκίνησαν πριν από 130 χρόνια ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία του αυτοκινήτου που οδήγησε στην εξελιγμένη τεχνολογία, τόσο των θρυλικών, όσο και των σύγχρονων αυτοκινήτων Mercedes-Benz.

Σχετικές ειδήσεις
Photobook Exhibition: Τελευταίες ημέρες στο Μουσείο Μπενάκη
19.07.2016 12:48
Στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2016 παρουσιάζεται έως την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη, μία ξεχωριστή έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο.
BULB Photos Annual Exhibition στο Booze
13.07.2016 11:36
Η ΒULB (Bucharest Urban League of photographers for the Balkans) σας προσκαλεί στην ετήσια έκθεσή της που θα πραγματοποιηθεί στο Booze μεταξύ 20 Ιουλίου και 20 Αυγούστου 2016.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η φετινή Art-Athina 2016
08.06.2016 15:21
Η 21η Art Athina πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από 26 έως 29 Μαΐου επιβεβαιώνοντας τον κομβικό και ουσιαστικό της ρόλο στα εικαστικά δρώμενα της χώρας.
Filmink Project, από το ΙΝΚ Project.Exhibition στο metamatic:taf
12.05.2016 11:39
Το metamatic:taf εγκαινιάζει το FILMINK Project σε διοργάνωση του ΙΝΚ Project.Exhibition τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
CGS Visual Arts Exhibition 2016 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
30.03.2016 15:34
Οι τελειόφοιτοι μαθητές του International Baccalaureate Diploma Programme των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα - Γείτονα και οι καθηγητές Κωνσταντίνος Παπαδούκας και Μαρία Ζαχαριάδου, μας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης CGS Visual Arts Exhibition 2016, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.