Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η μουσική ενός πίνακα…

Η μουσική ενός πίνακα…
Η αίθουσα τέχνης Αστρολάβος εγκαινιάζει την νέα ατομική έκθεση του Φαίδωνα Πατρικαλάκι με τίτλο Μουσική και Μουσικοί.

Ο καλλιτέχνης πιστός στην προσωπική, πριμιτίφ γραφή του και ανανεώνοντας τα εκάστοτε αφηγηματικά και τεχνοτροπικά χαρακτηριστικά της ζωγραφικής του αφιερώνει τη νέα αυτή ατομική έκθεσή του, στη Μουσική..

Πολλά από τα έργα της έκθεσης περιλαμβάνουν διαφορετικές ανθρώπινες μορφές, που κρατούν στα χέρια τους ένα είδος έγχορδου οργάνου, επινοημένου από αυτές τις ίδιες και τη φαντασία του καλλιτέχνη. Φιγούρες μουσικών ανάμεσα από άλογα, κατάλευκα ποτάμια, μέσα σε κλειστά δωμάτια  ή στην ύπαιθρο, κοντά σε εκκλησάκια με ολοστρόγγυλα δέντρα, δημιουργούν έναν εικαστικό – ποιητικό κόσμο σαγηνευτικό. Τοπία με ιδιαίτερα απόκρυφη διάθεση, εμπνευσμένα από πνευματικές αναζητήσεις και μουσικές καταστάσεις, συμπληρώνουν το σύνολο του εικαστικού του οράματος.

Σχετικές ειδήσεις
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Watercolours: Έκθεση ζωγραφικής του James Foot στην Image Gallery
23.11.2016 13:27
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Watercolours” στην Image Gallery στην Αθήνα.
Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα: Έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Αγία Πετρούπολη
11.05.2016 15:33
Στα πλαίσια του Ελληνορωσικού αφιερωματικού έτους 2016, ο Έλληνας καλλιτέχνης Αλέκος Φασιανός θα παρουσιάσει στην Αγία Πετρούπολη την ατομική του έκθεση «Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κρατικό Μουσείο Ιστορίας της Θρησκείας την περίοδο 19 Μαΐου – 9 Ιουνίου 2016.
Έκθεση του Φίλιππου Γεώργιου Τσινταβή στην Aίθουσα Τέχνης Γ. - Ε. Βάτη στη Σύρο
01.04.2016 10:12
Ο καλλιτέχνης Φίλιππος Γεώργιος Τσινταβής σε μία ακόμα συνεργασία με την Γκαλερί Έρση μεταφέρει στην Ερμούπολη της Σύρου την ατομική του έκθεση με τίτλο «Το μαύρο τετράγωνο της Φαντασίας».