Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Η μουσική ενός πίνακα…

Η μουσική ενός πίνακα…
Η αίθουσα τέχνης Αστρολάβος εγκαινιάζει την νέα ατομική έκθεση του Φαίδωνα Πατρικαλάκι με τίτλο Μουσική και Μουσικοί.

Ο καλλιτέχνης πιστός στην προσωπική, πριμιτίφ γραφή του και ανανεώνοντας τα εκάστοτε αφηγηματικά και τεχνοτροπικά χαρακτηριστικά της ζωγραφικής του αφιερώνει τη νέα αυτή ατομική έκθεσή του, στη Μουσική..

Πολλά από τα έργα της έκθεσης περιλαμβάνουν διαφορετικές ανθρώπινες μορφές, που κρατούν στα χέρια τους ένα είδος έγχορδου οργάνου, επινοημένου από αυτές τις ίδιες και τη φαντασία του καλλιτέχνη. Φιγούρες μουσικών ανάμεσα από άλογα, κατάλευκα ποτάμια, μέσα σε κλειστά δωμάτια  ή στην ύπαιθρο, κοντά σε εκκλησάκια με ολοστρόγγυλα δέντρα, δημιουργούν έναν εικαστικό – ποιητικό κόσμο σαγηνευτικό. Τοπία με ιδιαίτερα απόκρυφη διάθεση, εμπνευσμένα από πνευματικές αναζητήσεις και μουσικές καταστάσεις, συμπληρώνουν το σύνολο του εικαστικού του οράματος.

Σχετικές ειδήσεις
Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα: Έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Αγία Πετρούπολη
11.05.2016 15:33
Στα πλαίσια του Ελληνορωσικού αφιερωματικού έτους 2016, ο Έλληνας καλλιτέχνης Αλέκος Φασιανός θα παρουσιάσει στην Αγία Πετρούπολη την ατομική του έκθεση «Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κρατικό Μουσείο Ιστορίας της Θρησκείας την περίοδο 19 Μαΐου – 9 Ιουνίου 2016.
Το project
21.04.2016 15:00
Εικοσιέξι χορογράφοι, εικαστικοί, μουσικοί και περφόρμερς, μία φωτογράφος και ένας φωτιστής, συναντιούνται για μια εβδομάδα στον ιστορικό χώρο του πολεμικού καταφυγίου του Αδάμαντα της Μήλου.
Έκθεση του Φίλιππου Γεώργιου Τσινταβή στην Aίθουσα Τέχνης Γ. - Ε. Βάτη στη Σύρο
01.04.2016 10:12
Ο καλλιτέχνης Φίλιππος Γεώργιος Τσινταβής σε μία ακόμα συνεργασία με την Γκαλερί Έρση μεταφέρει στην Ερμούπολη της Σύρου την ατομική του έκθεση με τίτλο «Το μαύρο τετράγωνο της Φαντασίας».
Όραμα και Δημιουργία – Ο Αναστάσιος Γ. Λεβέντης και η Δυτική Αφρική: έκθεση στο Τελλόγλειο
03.03.2016 10:27
Όραμα και δημιουργία: Ο Αναστάσιος Γ. Λεβέντης και η Δυτική Αφρική. Μια έκθεση που σκιαγραφεί την πορεία ενός άνδρα προς την επιτυχία, ενός έθνους προς την ελευθερία, μιας τολμηρής γενιάς νέων ζωγράφων προς τον μοντερνισμό.
Έκθεση του Διονύση Καβαλλιεράτου στη γκαλερί Bernier-Eliades
30.12.2015 16:16
Η γκαλερί Bernier-Eliades, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00, παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Διονύση Καβαλλιεράτου, με τίτλο Εκείνο που όλοι θέλουν, κανείς ποτέ δεν θα έχει. Ο καλλιτέχνης θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.