Την αλλαγή του τίτλου της νέας του ταινίας, από «Silencio» σε «Julieta», ανακοινώνει ο Ισπανός δημιουργός Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο οποίος εξηγεί τους λόγους πίσω από την απόφαση αυτή.

«Αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον τίτλο της ταινίας, η οποία τώρα βρίσκεται στην φάση του post production. Ο Αλμπέρτο Ιγκλέσιας ολοκληρώνει τη μουσική. Αντί για «Silencio», ο τίτλος θα είναι «Julieta».

 

Όταν ακόμη προετοιμάζαμε την ταινία, έμαθα ότι ο Μάρτιν Σκορσέζε θα γύρισε μία ταινία με τον ίδιο τίτλο. Τότε δεν το σκέφτηκα πολύ, αφού σκόπευα να κυκλοφορήσω την ταινία μου «Silencio» (στα ισπανικά) παγκοσμίως και αυτό ακουγόταν κάπως διαφορετικό σε σχέση με το «Silence». Ο Σκορσέζε κι εγώ έχουμε τελειώσει γυρίσματα και θα μοιραστούμε τις αίθουσες του κόσμου την ίδια περίπου περίοδο της χρονιάς. Επιπλέον, το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίζεται η ταινία του Σκορσέζε (το «Silence» του Shûsaku Endô, για τις περιπέτειες των Ιησουιτών στην Ιαπωνία τον 17ο αιώνα) θα επανεκδοθεί. Νομίζω ότι αυτό φέρνει πολλές “σιωπές” την ίδια περίοδο και προτιμώ να αποφύγω τις παρανοήσεις.

 

Καταλαβαίνω ότι αυτό μοιάζει εντελώς άτοπο δεδομένων των σκοτεινών ημερών που περνάμε. Η πιο στυγνή τρομοκρατία εξερράγη στην καρδιά του Παρισιού. Είμαστε όλοι το Παρίσι, η καρδιά του και τα δάκρυά του είναι τα δικά μας. Εμείς όλοι στην El Deseo πενθούμε από την περασμένη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τους συγγενείς των θυμάτων και τα εκατομμύρια ανθρώπων που αγαπούν το Παρίσι. Δεν υπάρχουν πολλές λέξεις που πραγματικά σημαίνουν κάτι όταν αντιμετωπίζεις τόσο πολύ πόνο, ή τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ καμία.»


Πέδρο Αλμοδόβαρ, 17 Νοεμβρίου 2015

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Χουλιέτα, μια γυναίκα την οποία το 2015 βρίσκει στο χείλος της τρέλας. Τριάντα χρόνια νωρίτερα, βλέπουμε μια πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της.

Η ταινία, στην οποία μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν οι Αντριάνα Ουγκάρτε, Έμμα Σουάρεζ, Ίνμα Κουέστα, Ρόσι ντε Πάλμα, Πιλάρ Κάστρο, θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2016 από την Odeon.