Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Εικαστικό λογότυπο II: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση

Εικαστικό λογότυπο II: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση

Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 & ώρα 7.30 μμ. εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Ζωγραφικής – Γλυπτικής με τίτλο Εικαστικό λογότυπο II.

«Ζούμε σε εποχή στην οποία οι τοπικοί πολιτισμοί βρίσκονται σε ενα εκκρεμές, που άλλοτε κινείται προς τη παγκόσμια εξομοίωση και άλλοτε προς τις τοπικές παραδόσεις. Και μολονότι όλες οι επιμέρους αισθητικές κατευθύνσεις της Νεοελληνικής τέχνης είναι πάντοτε ακμαίες, στη τελευταία δεκαετία το προσκήνιο κυριαρχήθηκε από τις νεωτεριστικές τάσεις, αυτές που ταίριαζαν άλλωστε με το γενικότερο πνεύμα εκσυγχρονισμού και ευρωπαϊκής ενοποίησης… Οι κορυφαίοι  της  σύγχρονης ελληνικής τέχνης  -αυτοί που  αντικρίζουμε ως καταξιωμένους  εκφραστές του σήμερα - είναι η αιχμή του δόρατος μιας ολόκληρης εποχής, την   οποία το έργο τους εκφράζε συμπυκνωμένα και κωδικοποιημένα σαν να είναι  εικαστικό  λογότυπο. Είναι αυτοί που κλήθηκαν να αγωνιστούν για το όραμά τους και να το καθιερώσουν σε μια εποχή παγκόσμιου ανταγωνισμού, καθώς τα εθνικά κράτη μεταμορφώνονται σε παγκόσμια κοινωνία ανοιχτών συνόρων…»

Απόσπασμα από κείμενο του Χάρη Καμπουρίδη.

Παρουσιάζονται έργα των: Α. Ακριθάκη, Σ. Βασιλείου, Γ. Δέρπαππα, Σ. Καραβούζη, Ν. Κεσσανλή, Δ. Κοκκινίδη, Β. Κουζούνη, Γ. Λάππα, Μ. Μακρουλάκη, Θ. Μανωλίδη, Δ. Μυταρά, Κ. Ξενάκη, Θ. Πανταλέοντα, Παύλου,    Μ. Πράσινου, Σ. Σόρογκα, Γ. Σπυρόπουλου, Ν. Στεφάνου , Τ. Στεφάνου, Θ. Τσίγκου, Α. Φασιανού, Χρύσας, Ν. Χουλιαρά

Σχετικές ειδήσεις
Τέχνη - Τύχη - Τόλμη: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
27.09.2016 11:35
Ο Δ. Κοκκινίδης, ο Κ. Μορταράκος, η Σ. Πολίτη και ο Δ. Χιωτόπουλος συναντώνται σε μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο Τέχνη - Τύχη - Τόλμη στην Γκαλερί Έρση, η οποία θα παρουσιαστεί από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016.
Beyond the Frame: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
22.08.2016 10:32
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, ολοκληρώνοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.
Αθύρματα Εικόνων: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
13.04.2016 13:43
Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 7.00 μμ εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Ζωγραφικής - Γλυπτικής με τίτλο Αθύρματα Εικόνων.