Η Λυκόφως σας προσκαλεί να καλύψετε το πρώτο Τριεθνές θεατρικό Kick-off event μεταξύ Ελλάδας, Αγγλίας και Γερμανίας.

Πότε επικοινωνήσατε τελευταία φορά με το σπίτι σας;

Το Phone Home είναι ένα ευρωπαϊκό θεατρικό project που έχει στόχο να καθιερώσει μια νέα μορφή δημιουργικής συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής, συνδυάζοντας την παραγωγική εργασία θεατρικών κοινοτήτων, την καλλιτεχνική διάδραση μέσω νέων τεχνολογιών και την αυθεντική συμμετοχή του κοινού.

Με βάση τη δημιουργική έρευνα μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας, τρία θέατρα σε τρεις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες θα δημιουργήσουν μια κοινή παράσταση, με θέμα τη μετανάστευση, την επικοινωνία και τη νοσταλγία. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε τρεις σκηνές, μία σε κάθε χώρα, συνδεδεμένες μέσω τηλε-διάσκεψης, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει παράλληλα όσα διαδραματίζονται ζωντανά, αλλά και μέσω διαδικτυακής προβολής. Παράλληλα, η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέσω live online streaming σε θεατές από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, οι οποίοι μάλιστα θα έχουν τη δυνατότητα, όπως και το ζωντανό κοινό κάθε σκηνής, να επικοινωνούν και να παρεμβαίνουν με ερωτήσεις στα Q&A sessions που θα έπονται κάθε παρουσίασης.

Αντλώντας έμπνευση από πραγματικές ιστορίες μεταναστών και προσφύγων, βασική επιδίωξη των δημιουργών του Phone Home είναι να αναπλάσουν το ιδιαιτέρως τρέχον και επίμαχο θέμα της μετανάστευσης σε μια πρωτόγνωρη θεατρική εμπειρία – σχόλιο πάνω στον τρόπο με τον οποίο «αντιμετωπίζεται» η κατάσταση από την Ευρώπη του σήμερα.

Το Phone Home σχεδιάστηκε από κοινού από τους θεατρικούς οργανισμούς Highway Productions – Λυκόφως (Ελλάδα), Pathos nchen (Γερμανία) και Upstart Theatre (Αγγλία), στο πλαίσιο πρόσκλησης για υποβολή Ευρωπαϊκών Σχεδίων Συνεργασίας  του χρηματοδοτικού προγράμματος Creative Europe του Education, Audiovisual and Culture Executive Agency. Ανάμεσα σε εκατοντάδες προτάσεις που κατατέθηκαν, η πρόταση επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία και χρηματοδοτεί τον προϋπολογισμό της σε ύψος 60%.

Η Δράση Phone Home θα καταλήξει τον Οκτώβριο του 2016 σε μια ταυτόχρονη μέσω skype παράσταση που θα αντλεί έμπνευση από πραγματικές ιστορίες μεταναστών και προσφύγων και θα παρουσιαστεί για περιορισμένες βραδιές σε Αθήνα, Βερολίνο και Λονδίνο την ίδια στιγμή, σε ανοιχτή καλλιτεχνική επί σκηνής συνέργεια.