Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ανίερα Σχήματα και Σκληρά Παραμύθια

Ανίερα Σχήματα και Σκληρά Παραμύθια
Η Titanium Yiayiannos Gallery εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Θόδωρου Δασκαλάκη τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, η οποία θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου. Μια έκθεση με έργα που αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση για ακόμα μια φορά στους φίλους της τέχνης…

Ο ζωγράφος γεννήθηκε στη Γερμανία το 1968 και σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου. Έχει παρουσιάσει έργα του σε εκθέσεις στην Αθήνα, το Βερολίνο, το Μόναχο, τις Βρυξέλλες, την Κύπρο, και συμμετείχε στην Art-Athina 2008.

Από την πρώτη μεγάλη έκθεσή του στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Titanium Yiayiannos Gallery, φάνηκε ότι κερδίσαμε έναν εξαιρετικό ζωγράφο, ο οποίος, σε κάθε του νέα εμφάνιση, προκαλεί το ενδιαφέρον των ειδικών και του κοινού.

Όλοι ξέρουμε πόσο ουσιαστική και σημαντική υπήρξε για τον ελληνικό χώρο η παρουσία Ελλήνων καλλιτεχνών που σπούδασαν σε σχολές καλών τεχνών της Ευρώπης και μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών. Αυτοί οι καλλιτέχνες , στους οποίους προστίθεται και ο Δασκαλάκης, ήρθαν για να πλουτίσουν το καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας.

Πάντως είναι γεγονός ότι η Ελλάδα, εξ αιτίας διαφόρων συγκυριών, έστελνε τα παιδιά της να σπουδάσουν  σε λάθος μέρος. Τα έστειλε στο Μόναχο αντί να τα στείλει στο Παρίσι και αργότερα τα έστειλε στο Παρίσι αντί να τα στείλει στο Μόναχο.

Ο Δασκαλάκης, όμως, σπούδασε στο Μόναχο στον κατάλληλο χρόνο και μας φέρνει μια σπάνια και πρωτοποριακή εικόνα που βρίσκεται σε παραλληλία και συνάφεια με ό,τι σπουδαίο παράγεται και δομείται σήμερα στη Γερμανία.

Σχετικές ειδήσεις
Υπαινικτικά τοπία, έκθεση της Ιωάννας Κωνσταντίνου στη Dépôt Art Gallery
13.02.2017 10:20
Η Dépôt Art Gallery εγκαινιάζει την Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 από τις 20:00 έως τις 23:00 την έκθεση της ζωγράφου Ιωάννας Κωνσταντίνου με τίτλο "Υπαινικτικά τοπία".
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
Anima theca diorama boxes: έκθεση του Θόδωρου Μπρουσκομάτη στη Manifactura Gallery
28.04.2016 15:48
Η Manifactura Gallery στο Χαλάνδρι εγκαινιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 την έκθεση του Θόδωρου Μπρουσκομάτη, με τίτλο Anima theca diorama boxes.
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.
Still Time: Έκθεση της Μαρίας Φιλιππακοπούλου στην Kourd Gallery
02.03.2016 13:45
“Still Τime”. Με αυτόν τον τίτλο η Kourd Gallery εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Φιλιππακοπούλου την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016.