Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Θέατρο Πάνθεον: Θεατρική περίοδος 2015 - 2016

Θέατρο Πάνθεον: Θεατρική περίοδος 2015 - 2016

Τρεις μεγάλες παραγωγές περιλαμβάνει το πρόγραμμα του θεάτρου ΠΑΝΘΕΟΝ για τη φετινή θεατρική περίοδο. Ήδη από την προηγούμενη χρονιά το Πάνθεον έκανε μια θεαματική είσοδο στον χώρο του θεάτρου και καταγράφηκε ως μια από τις σημαντικότερες σκηνές για την παρουσίαση των μεγάλων θεαμάτων με πολυπληθείς θιάσους και ζωντανή ορχήστρα .

Την έναρξη των παραστάσεων θα κάνει το διάσημο μιούζικαλ Nine των Arthur Kopit και Maury Yeston, σε απόδοση από τα ιταλικά του Mario Fratti και βασισμένο στο 8 1/2 του Fellini που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα από ένα θίασο εκλεκτών συνεργατών: O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μαζί με τις Μάρω Κοντού, Κατερίνα Λέχου, Νάντια Μπουλέ, Αγορίτσα Οικονόμου , Έλενα Παπαρίζου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Τάνια Τρύπη, 14 υπέροχες ηθοποιούς και χορεύτριες και 12μελή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη.

Η δεύτερη μεγάλη παραγωγή είναι το πολυβραβευμένο μιούζικαλ VICTOR VICTORIA που περιγράφει την ιστορία μιας πάμφτωχης σοπράνο που μεταμφιέζεται σε ομοφυλόφιλο άντρα και θριαμβεύει στα μεγάλα κλαμπ του μεσοπολεμικού Παρισιού. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ένας νέος ταλαντούχος σκηνοθέτης με  ιδιαίτερη αισθητική ματιά, ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης ενώ τον ρόλο του Βίκτωρ–Βικτόρια υποδύεται η Εβελίνα Παπούλια.

Παίζουν: Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Γιώργος Σουξές, Γιώργος Κοψιδάς.

Θα ακολουθήσει το ποιητικό αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», η μεγαλύτερη και πιο σπαρακτική ιστορία αγάπης όλων των εποχών που πρόκειται να ανέβη τον Απρίλιο του 2016 σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο σκηνοθέτης προτάσσει τον ποιητικό λόγο του έρωτα, όπως τον εκφράζουν οι απόλυτα ρομαντικές, δηλαδή οι ακραίες καρδιές για να δημιουργήσει μια παράσταση μεταξύ… ουρανού και γης, μεταξύ… εφικτού και ονείρου.

Παράλληλα θα διοργανωθούν μουσικά γεγονότα με σπουδαίους καλλιτέχνες τα οποία επιμελείται ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου ενώ για το καλοκαίρι ετοιμάζεται μια πολύ φιλόδοξη και σημαντική παραγωγή, έτσι ώστε η λειτουργία του Πάνθεον να είναι δωδεκάμηνη παράγοντας καλλιτεχνικό και οικονομικό αποτέλεσμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σχετικές ειδήσεις
Πυγμαλίων - Ωραία Μου Κυρία στο Θέατρο Πάνθεον
19.10.2016 13:26
Στο Θέατρο Πάνθεον θα κάνει πρεμιέρα την 1η Δεκεμβρίου 2016 το έργο Πυγμαλίων - Ωραία Μου Κυρία, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα.
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ υποδέχεται δυναμικά τη θεατρική σεζόν 2016-2017!
05.10.2016 14:19
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, εγκαινιάζει τη νέα θεατρική του σεζόν 2016-2017 παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα θεατρική παλέτα, με νέες παραγωγές και επαναλήψεις παραστάσεων που είχαν ιδιαίτερη απήχηση στο θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας, δίνοντας χώρο και έμφαση κυρίως σε νέες δημιουργικές δυνάμεις του θεάτρου. Παράλληλα, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων παιδικού και εφηβικού περιεχομένου στοχεύοντας όχι μόνο σε ενήλικες, αλλά και στη θεατρική καλλιέργεια και εκπαίδευση του μικρότερου ηλικιακά θεατρόφιλου κοινού.
Θέατρο Πάνθεον: Οι παραστάσεις της νέας σεζόν 2016 - 2017
05.10.2016 11:57
Με μεγάλη επιτυχία έγινε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η συνέντευξη Τύπου στο θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ για τις φετινές παραγωγές: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και «Ηρακλής, οι 12 Άθλοι» σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.
Ένας Οκτώβριος γεμάτος θέατρο από το ΚΘΒΕ
26.09.2016 12:52
Oι νέες παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2016-17 βρίσκονται σε εντατικό ρυθμό προβών. Έρχεται ένας Οκτώβριος γεμάτος με πολυαναμενόμενες μεγάλες παραγωγές, παράλληλες δράσεις αλλά και ενδιαφέρουσες μετακλήσεις που φιλοξενούνται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
Ρωμαίος και Ιουλιέτα από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Θέατρο Πάνθεον
06.09.2016 14:44
Το ποιητικό αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», η πιο σπαρακτική ιστορία αγάπης στο παγκόσμιο δραματολόγιο θα ζωντανέψει στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη.