Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση Martinos through the eyes of Michalis Pandos

Έκθεση Martinos through the eyes of Michalis Pandos

Ο επιτυχημένος fashion editor Μιχάλης Πάντος επεμβαίνει με τη δική του ξεχωριστή ματιά στο χώρο του γνωστού παλαιοπωλείου ΜΑΡΤΙΝΟΣ και παρουσιάζει μια ανατρεπτική άποψη για τη χρήση και τοποθέτηση των αντικειμένων, έργων τέχνης και αντικών. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015.

 

Αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά το ρόλο του επιμελητή-διακοσμητή, στήνει τους τρεις ορόφους του παλαιοπωλείου, αξιοποιώντας τις γνώσεις του στο styling και την κρυφή του αγάπη για τις αντίκες και τα vintage αντικείμενα.

 

Χρησιμοποιώντας το εμπόρευμα του παλαιοπωλείου, στο ισόγειο δημιουργεί τοτέμ, σύμβολα της  λατρείας του συλλέκτη για τα αντικείμενα, στον 1ο όροφο επιμελείται μια εικαστική έκθεση με κεντρικό θέμα τον άνθρωπο, ενώ στο 2ο όροφο κάνει διακοσμητικές προτάσεις ανοίγοντας τις πόρτες ενός φανταστικού διαμερίσματος. 

 

Στα πλαίσια της έκθεσης θα συμμετέχουν και έργα των σύγχρονων καλλιτεχνών Χριστίνας Δάρρα , Δέσποινας Θεοδωρίδου, Αλέξη Κυριτσόπουλου, Nicholas Moore, Αλίκης Παλάσκα, Ναταλίας Τσουκαλά, Φίλιππου Φωτιάδη, Γιάννη Χατζηασλάνη.

 

Ο Μιχάλης Πάντος ξεκίνησε να εργάζεται ως fashion editor, το 1989, στο περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ. Από τότε έχει συνεργαστεί με πολλά περιοδικά. Παρέμεινε διευθυντής μόδας στη VOGUE HELLAS για μια δεκαετία. Η επαγγελματική του παρουσία εκτός από τη διαφήμιση και την τηλεόραση συμπληρώνεται και με συνεργασίες σε fashion shows Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών. 

Σχετικές ειδήσεις
Η ζωή των πραγμάτων: Τέσσερις θεωρήσεις αβέβαιων αντικειμένων, ομαδική έκθεση στη γκαλερί CAN
02.11.2016 14:58
Η γκαλερί CAN CHRISTINA ANDROULIDAKI εγκαινιάζει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 την ομαδική έκθεση Η ζωή των πραγμάτων: Τέσσερις θεωρήσεις αβέβαιων αντικειμένων.
Ai Weiwei at Cycladic: Aντικείμενα εμπνευσμένα από την έκθεση στο Cycladic Shop
31.08.2016 17:12
Με αφορμή την έκθεση ««Ai Weiwei at Cycladic» που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, το Cycladic Shop φιλοξενεί μια νέα συλλογή αντικειμένων, εμπνευσμένων από την έκθεση αλλά και ευρύτερα από το έργο, τη ζωή και τη δράση του δημοφιλούς Κινέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή.
Before my very eyes: Έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
01.07.2016 11:04
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ» φιλοξενεί την έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου, με τίτλο "Before my very eyes", η οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ ATHENS JEWELRY WEEK.
Έκθεση της  Alina Teodorescu στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριντζή
02.06.2016 15:08
Από την Τετάρτη 8 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 η MLV ART Consultancy παρουσιάζει την έκθεση της Alina Teodorescu με τίτλο “Squirrels jump on the roofs of my eyes, and the threads of early light follow” στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριντζή, στην Κηφισιά.
Ατομική έκθεση του Μιχάλη Κατζουράκη στη γκαλερί Artis Causa
12.04.2016 13:53
Μια πολύ σημαντική έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 στις 20:00 στη γκαλερί Artis Causa στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επιλογή έργων διαφόρων εποχών, τεχνικών και μέσων του πολύ γνωστού καλλιτέχνη Μιχάλη Κατζουράκη. Η έκθεση περιλαμβάνει ένα μέρος της μεγάλης του αναδρομικής έκθεσης πέρυσι στο Μουσείο Μπενάκη.