Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ημέρες Καριέρας 2015 στην Τεχνόπολη

Ημέρες Καριέρας 2015 στην Τεχνόπολη

Το kariera.gr, το πρώτο website στην Ελλάδα για την εργασία και μέλος του δικτύου CareerBuilder.com, διοργανώνει τις Ημέρες Καριέρας στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015 στην Τεχνόπολη , Δήμου Αθηναίων.

Για δυο ημέρες, η καρδιά της αγοράς εργασίας χτυπά στο μεγαλύτερο event για την επαγγελματική εξέλιξη στην Ελλάδα. Εργασία, Επιχειρηματικότητα και Εκπαίδευση συναντώνται στις Ημέρες Καριέρας 2015!

Οι Ημέρες Καριέρας 2015 απευθύνονται σε όλους: σε εκείνους που αναζητούν εργασία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, σε εκείνους που θέλουν να εξελίξουν την προσωπική και επαγγελματική τους πορεία, σε όλους όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Πέρα από τη δυσκολία της εποχής, το kariera.gr θεωρεί υποχρέωση του τη διοργάνωση τέτοιων γεγονότων ώστε να συνεχίσει να εκπληρώνει το όραμα του να βρεθεί «Ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση».

Οι επισκέπτες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά εκπροσώπους από τις μεγαλύτερες εταιρίες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, να ενημερωθούν για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από τους πιο έγκυρους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και να γνωρίσουν startup επιχειρήσεις! Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, οι υποψήφιοι συναντούν κι επικοινωνούν με τις εταιρείες, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς κι εκπαιδευτικούς οργανισμούς που απαρτίζουν την αγορά εργασίας και εκπαίδευσης.

Στο φετινό Up Event, οι ομιλίες διακεκριμένων προσωπικοτήτων από όλους τους τομείς εργασίας, οι οποίοι, μέσα από το προσωπικό τους παράδειγμα, παρουσιάζουν με τρόπο βιωματικό τις τάσεις στην εργασίας αλλά και μέσα από workshops ειδικών recruiters και συμβούλων, οι επισκέπτες θα κατατοπίζονται σε θέματα βιογραφικού σημειώματος, διαχείρισης συνέντευξης και επαγγελματικού προσανατολισμού. Το Up Event θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο των Ημερών Καριέρας 2015 στο αμφιθέατρο του 9.84 και το πρόγραμμα των ομιλιών θα ανακοινωθεί σύντομα.

Επίσης, τo kariera.gr και το ALBA Graduate Business School at Τhe American College of Greece προβάλλοντας κοινωνική ευαισθησία, δηλώνουν έμπρακτα την στήριξή τους σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτη οικονομική/κοινωνική ομάδα αλλά επιθυμούν να σπουδάσουν και προσφέρουν για ακόμη μια χρονιά τη δυνατότητα σε ένα συμμετέχοντα των Ημερών καριέρας που ανήκει στην προαναφερθείσα ομάδα, να σπουδάσει με πλήρη υποτροφία. Η υποτροφία αφορά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MSc in Strategic Human Resource Management, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017.

Η υποτροφία είναι ανοιχτή για υποψηφίους με χαμηλό εισόδημα, ανέργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα πολύτεκνων οικογενειών, που πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα και επισκέφθηκαν απαραίτητα τις Ημέρες Καριέρας 2015.

Τέλος, θα έχετε τη δυνατότητα για δωρεάν career counseling και προσωπική συμβουλευτική για θέματα εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η είσοδος στις Ημέρες Καριέρας 2015 είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες, με απαραίτητη την online εγγραφή στο www.kariera.gr ή το www.careerdays.gr.

Το Φεστιβάλ Καριέρας 2014 σε αριθμούς:

Περισσότεροι από 7.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στα περίπτερα των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό, κατέθεσαν τα βιογραφικά τους σημειώματα και πέρασαν από προσωπικές συνεντεύξεις, συνάντησαν εκπροσώπους από εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού και ενημερώθηκαν για τις νέες τάσεις στην εκπαίδευση, ενημερώθηκαν για επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων και εξειδικευμένα σεμινάρια , αλλά και συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα workshops μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Το προφίλ των επισκεπτών ήταν:

• 23% 18-24 ετών, 41% ηλικίας 25-30 ετών, 17% 31-35 ετών και 19% άνω των 35 ετών

• Το 57% των επισκεπτών είναι απόφοιτοι Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το 24% κάτοχοι μεταπτυχιακών  ή διδακτορικών τίτλων και το 12% απόφοιτοι ΤΕΕ/ΙΕΚ

• Το 33% εργάζεται ήδη ενώ το 67% των επισκεπτών αναζητά εργασία

• Το 33% των επισκεπτών διαθέτει έως 3 χρόνια προϋπηρεσία, το 20% 5-10 έτη, το 19% περισσότερο από 10 έτη, το 14% 3-5 έτη και ένα 14% καθόλου.

• Η πλειοψηφία των επισκεπτών ήταν απόφοιτοι τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών Επιστημών, Πληροφορικής, Λογιστικής, Μάρκετινγκ, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας και Τουριστικών Επιχειρήσεων.

• Οι κλάδοι που είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση ως επιθυμητό αντικείμενο απασχόλησης  από τους υποψήφιους επισκέπτες ήταν η Πληροφορική, Λογιστικά, τα Χρηματοοικονομικά, η Εκπαίδευση, οι Πωλήσεις, Μηχανικοί, επαγγέλματα Υγείας, γραμματειακής υποστήριξης και επαγγέλματα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Σχετικές ειδήσεις
Υπαίθρια Κινηματογραφική Προβολή & Συναυλία Larry Gus στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
19.07.2016 16:28
Το διάστημα 19-22 Ιουλίου 2016 οι επισκέπτες του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία Χάρβεϊ / Harvey σε υπαίθρια κινηματογραφική προβολή και μια συναυλία με τον Larry Gus.
Μουσική Οδύσσεια: Διεθνές Θερινό Σχολείο Μουσικής στο Ναύπλιο
13.07.2016 14:35
Η ‘Μουσική Οδύσσεια’, ένα διεθνές θερινό σχολείο μουσικής που διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο Ναύπλιο, από 19 έως 26 Ιουλίου 2016, προσφέρει διδασκαλία παγκόσμιας κλάσης από διεθνώς αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς και ερμηνευτές, σε νέους μουσικούς που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους.
Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μας ταξιδεύει στον κόσμο της Μουσικής, του Θεάτρου και της 7ης Τέχνης
12.07.2016 11:32
Tο διάστημα 12 - 17 Ιουλίου 2016, οι επισκέπτες του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μπορούν να παρακολουθήσουν μία παιδική παράσταση, μια συναυλία με την Nalyssa Green και την υπαίθρια προβολή της ταινίας “Sullivan’s Travels”.
Πάσχα 2016 στην Αθήνα: Οι εκδηλώσεις
19.04.2016 15:38
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, έχει ετοιμάσει για τις ημέρες του Πάσχα μία σειρά εκδηλώσεων, επιδιώκοντας τη διατήρηση των ηθών και εθίμων μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας να γιορτάσουν την πιο ελπιδοφόρα ημέρα του χρόνου, κυρίως όμως τα παιδιά, να ψυχαγωγηθούν και να συμμετέχουν σε ομαδικές εκδηλώσεις συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις και την εκπαίδευση.
Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας: Το 2ο Side Event του Job Fair Athens 2016
21.03.2016 16:48
Στο πλαίσιο του Job Fair Athens 2016, διοργανώνεται σεμινάριο με τίτλο “Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας” την Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 12:00-14:00 στην αίθουσα “Τελετών” του Πανεπιστημίου Πειραιώς.