Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Kenny Garrett και το κουιντέτο του live στο Gazarte

Ο Kenny Garrett και το κουιντέτο του live στο Gazarte

Ο Kenny Garrett επιστρέφει στην Ελλάδα μαζί με το κουιντέτο του για ένα live στο Gazarte, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015.

Έχει χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο άλτο σαξόφωνο της γενιάς του, αλλά και ως ένας από τους πλέον θαυμαστούς μουσικούς που έχουν περάσει από αυτό το όργανο από την εποχή του Charlie Parker!  Ο σπουδαίος Kenny Garrett με το κουιντέτο του, επιστρέφει στο αγαπημένο του Gazarte  για μια μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Ήταν μόλις 18 χρονών όταν τον επέλεξαν για να παίξει με την  Duke Ellington Orchestra. Η συνέχεια υπήρξε εξίσου λαμπρή, με κορωνίδα τα πέντε χρόνια που πέρασε με τον Miles Davies, που ως γνωστόν διέκρινε από νωρίς και ανέδειξε τους σπουδαιότερους σολίστες ανδρώνοντάς τους δίπλα του, επί σχεδόν μισό αιώνα. Υπήρξαν όμως κι άλλες λαμπρές  συνεργασίες: Joe Henderson, Freddie Hubbard, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Marcus Miller, Brad Mehldau, Chick Corea,  Art Blakey, Herbie Hancock, Ron Carter, Elvin Jones... κι η λίστα είναι ατέλειωτή! Κι αυτό που έμαθε ο Kenny Garrett κοντά στους κολοσσούς των περασμένων γενεών, είναι να παίζει με την ίδια ποιότητα και έμπνευση όλα σχεδόν τα στυλ της σύγχρονης τζαζ. Πολύ λίγοι μουσικοί διαθέτουν αυτή του την ακροβατική, σχεδόν, ικανότητα.

Εξελίσσοντας διαρκώς το συνθετικό του ύφος, ο Kenny Garrett κέρδισε κάθε βραβείο και διάκριση που θα μπορούσε να θελήσει ένας μουσικός, μη εξαιρουμένου και του Grammy.  Στο Gazarte θα εμφανιστεί με το θαυμάσιο κουιντέτο του που απαρτίζεται, εκτός από τον ίδιο στο άλτο και σοπράνο σαξόφωνο, από τους τακτικούς του εδώ και χρόνια συνεργάτες:  Corcoran Holt στο ακουστικό μπάσο , Vernell Brown στο πιάνο , Rudy Bird στα κρουστά και  Marcus Baylor (πρώην Yellowjackets!)στα ντραμς.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Kenny Garrett επιστρέφει στο Gazarte
23.02.2017 13:51
O κορυφαίος alto σαξοφωνίστας, κάτοχος Grammy, Kenny Garrett, επιστρέφει στο αγαπημένο του gazarte, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.
Ο Max The Sax επιστρέφει στο Gazarte
19.12.2016 17:16
Ένας πραγματικός "rock star" του σαξόφωνου στο Roof Stage του Gazarte! Μarkus Ecklmayr... Ο "εκκεντρικός" τύπος που ξεχωρίσαμε και αγαπήσαμε ως front man του Parov Stelar επιστρέφει στο Roof Stage του gazarte για ένα live... εμπειρία.
O Jose Feliciano live στο gazarte
15.11.2016 15:54
Ο σπουδαίος και πολυβραβευμένος μουσικός Jose Feliciano, έρχεται για ένα live στο main stage του gazarte στις 28 Νοεμβρίου 2016.
Ο Asaf Avidan live στο Gazarte
10.11.2016 10:44
Ένα σπάνιο και λαμπερό αστέρι της διεθνούς μουσικής σκηνής, ο Ισραηλινής καταγωγής Asaf Avidan, επιστρέφει στην Αθήνα για δύο ξεχωριστά live στο main stage του Gazarte, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016.
Petros Klampanis Group live στο Gazarte
25.04.2016 14:39
Προερχόμενος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού... ο Έλληνας κορυφαίος μουσικός και - σύμφωνα με το περιοδικό JazzTimes - έξοχος μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης - εμφανίζεται για πρώτη φορά μαζί με το προσωπικό του 6μελές γκρουπ στο GAZARTE.