Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Aγαπητέ κυρ Αλέξανδρε… από τις Μαγικές Σβούρες στο Θέατρο Ιλίσια

Aγαπητέ κυρ Αλέξανδρε… από τις Μαγικές Σβούρες στο Θέατρο Ιλίσια

Aγαπητέ κυρ Αλέξανδρε ,

σου στέλνουμε αυτό το γράμμα γιατί θα θέλαμε να  είσαι  εδώ μαζί μας, σε ένα θέατρο από αυτά που «στήνουμε και τα χαλνούμε», για να ακούσουμε τις λέξεις σου ξανά , να ζωντανέψουμε  τα πρόσωπα των  διηγημάτων σου ,και για να συναντήσουμε  μέσα από αυτά  τους νέους  ανθρώπους. Μέσα από τούτο το ταξίδι μπορούμε να βρούμε δύναμη κι εκεί να φανερώσουμε  τα  βάθη της ψυχής μας , εκεί που ο καθένας μας είναι τόσο μοναδικός… 

καλή αντάμωση κυρ Αλέξανδρε….

 

Οι «μαγικές σβούρες» και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης  συναντιούνται με τον Παπαδιαμάντη  σε μια παράσταση που αναζητά  να φέρει  μέσα από το λόγο του σπουδαίου λογοτέχνη τους μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού αλλά και τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  σε μια συνάντηση απρόσμενη με τα πιο βαθιά πάθη του ανθρώπου με χιούμορ , νοσταλγία και συγκίνηση… 

 

Μια παράσταση γεμάτη από τη δύναμη και την ομορφιά του λόγου, τη σκέψη αλλά και τη μουσικότητα της γλώσσας  μας.

 

Η παράσταση ,με σύγχρονες τεχνικές σωματικού θεάτρου αλλά και νέες αντιλήψεις αφηγηματικής δράσης θα μεταφέρει τον παλμό και την δυναμική του κειμένου με τρόπο αντιληπτό στους μαθητές στους οποίους θα απευθύνεται.

 

Ιδιαίτερο ρόλο θα παίξει  η μουσική που θα γραφτεί ειδικά για την παράσταση από τον τραγουδιστή και συνθέτη Χρήστο Θηβαίο τόσο αναγνωρισμένο για την φωνή και τα τραγούδια του, αγαπητά  σε όλους και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά.

 

Στο σκηνικό-εγκατάσταση  θα δράσουν οι ηθοποιοί Έλενα Αρβανίτη, Δόμνα Ζαφειροπούλου, Τάσος  Ράπτης.

 

Όλα αυτά θα συμβούν στο ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015.

 

Συντελεστές:

 

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης

Μουσική: Χρήστος Θηβαίος

Σκηνικό: Νίκος Δεντάκης

Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παππάς

Επεξεργασία κειμένου: Ο θίασος & ο σκηνοθέτης

Παραγωγή: μαγικές σβούρες

 

Διάρκεια: 70΄ 

Σχετικές ειδήσεις
02.11.2016 15:55
Η παράσταση «Ο Σκεπαστής του φεγγαριού», του Eric Puybaret, σε διασκευή και σκηνοθεσία Δέσποινας Μαραγκουδάκη, θα παρουσιάζεται από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και κάθε Κυριακή, στο Θέατρο «Ιλίσια Βολανάκης».
Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων από τις μαγικές σβούρες στο Θέατρο Ιλίσια
24.10.2016 10:16
Οι μαγικές σβούρες παρουσιάζουν στο Θέατρο Ιλίσια την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.
Περιπέτεια στη Σκουπιδανία στο Θέατρο Παραμυθίας
15.09.2016 16:25
Το Θέατρο Παραμυθίας μας προσκαλεί στην παράσταση Περιπέτεια στη Σκουπιδανία. Μία παράσταση οικολογικού ενδιαφέροντος, βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι, της Κατερίνας Μουρίκη, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, από τις μαγικές σβούρες στο Θέατρο Ιλίσια
12.09.2016 15:45
Οι μαγικές σβούρες παρουσιάζουν στο Θέατρο Ιλίσια από τις 23 Οκτωβρίου 2016 την παράσταση Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.
«Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι στο Υπαίθριο Θέατρο Γιώργος Παππάς
01.08.2016 12:58
Οι «Μαγικές Σβούρες-Παιδική Σκηνή» παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι, την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 στις 9 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.