Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Divergent thinking: έκθεση της Σταυρούλας Χριστοπούλου στη γκαλερί του Black Duck

Divergent thinking: έκθεση της Σταυρούλας Χριστοπούλου στη γκαλερί του Black Duck

Την δεύτερη προσωπική της έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Divergent thinking», παρουσιάζει η Σταυρούλα Χριστοπούλου στη γκαλερί του Black Duck, από 2 έως 12 Οκτωβρίου.

Το Divergent Thinking έχει να κάνει με την προσωπικότητα. Είναι ένας τρόπος σκέψης ή μία μέθοδος που «γεννάει» δημιουργικές ιδέες. Συνήθως τα άτομα με αυτή την ικανότητα χαρακτηρίζονται από ετεροδοξία, περιέργεια, θέληση να ρισκάρουν και επιμονή.

Η έκθεση χωρίζεται σε δύο μέρη. Τα έργα του πρώτου μέρους συνθέτουν μία ιστορία που ξετυλίγεται σταδιακά στο δικό της χρόνο και χώρο, όπου τα πάντα βρίσκονται σε αμφισβήτηση και το Αυτονόητο γίνεται Ζητούμενο. Ο κεντρικός ήρωας εξελίσσεται και επαναπροσδιορίζεται διαρκώς, αποτυπώνοντας την αέναη πάλη του Ανθρώπου να αποτινάξει από πάνω του τις μεγαλύτερες φυλακές, αυτές που οι ίδιοι βάζουμε στους εαυτούς μας.

Στο δεύτερο μέρος ο κεντρικός ήρωας δεν είναι μόνος του. Έχει τους δικούς του προσωπικούς ήρωες που τον συντροφεύουν σε αυτό το δύσκολο οδοιπορικό , ώστε να μην χάνει τον προορισμό του και να μην χάνεται και ο ίδιος. Είναι αυτά που τον επαναπροσδιορίζουν. Είναι αυτά που τον βοηθούν να πάει ένα βήμα παραπέρα, ώστε να επιστρέψει πίσω στην αρχή από όπου ξεκίνησε.

Η Σταυρούλα Χριστοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών του τμήματος Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, με κατεύθυνση στην Ψυχολογία. Το Το 2002 – 2004 παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Εργαστήριο Σχεδίου του Νικόλαου Χριστοφοράκη. Το 2008 – 2013 γνώρισε τη φιλοσοφία του Flamenco στη σχολή Solea της Ελένης Γιαννοπούλου και συμμετείχε σε χορευτικές παραστάσεις στο θέατρο «Ιλίσια» και στην Εθνική Λυρική Σκηνή . Το 2011 αρθρογράφησε στο μηνιαίο διαδικτυακό περιοδικό «Dance Life Magazine» και το 2012 συμμετείχε ως art director στην μεσαίου μήκους ταινία «Έξοδος Ασφαλείας», σκηνοθεσία Θάνος Κουβαράς και Εργίνα Λυγίζου.  

To Μάρτιο του 2014 φιλοξενήθηκε στο Booze Cooperativa η πρώτη της ατομική εικαστική έκθεση με τίτλο «Μπαίνουμε στη Νύχτα και μας Καταναλώνει η Φωτιά», η οποία περιλάμβανε δεκατρία έργα ζωγραφικής και ένα γλυπτό.

Σχετικές ειδήσεις
Άγριο σιτάρι: Έκθεση του Regis Looten στο Black Duck
24.01.2017 10:55
Η γκαλερί του Black Duck υποδέχεται τον Regis Looten και την έκθεση ζωγραφικής «Άγριο Σιτάρι». Από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2017, θα περιπλανηθούμε σε έναν κόσμο αντιθέσεων, όπως η ίδια η ζωή.
Timescapes: έκθεση του Αλέξανδρου Μούστρη στη γκαλερί του Black Duck
28.09.2016 16:49
Η γκαλερί του Black Duck Multiplarte ανοίγει την φετινή χειμερινή σαιζόν της με την έκθεση φωτογραφίας «Timescapes» του φωτογράφου “τοπίου” Αλέξανδρου Μούστρη που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.
Του θανάτου και της ζωής σκίτσα: Έκθεση της Πόπης Μητσοπούλου στο Black Duck
11.04.2016 15:34
Η Πόπη Μητσοπούλου παρουσιάζει δεκαεπτά σκίτσα της στην γκαλερί του Black Duck, από 16 έως 22 Απριλίου 2016.
Distraction: έκθεση του Κωνσταντίνου Παντζόγλου στη γκαλερί του Black Duck
30.03.2016 11:34
Όταν η εικόνα γίνεται προσωπική υπόθεση, τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram. Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών -aka kon_pan- παρουσιάζει από τις 5 μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στην γκαλερί του Black Duck.
Επέκεινα: Έκθεση της Νάνσυς Παπαδοπούλου Poth στην γκαλερί του Black Duck
17.03.2016 13:57
Η Νάνσυ Παπαδοπούλου Poth εκθέτει τα έργα της στην γκαλερί του Black Duck, από 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2016, σε μια έκθεση με τίτλο «Επέκεινα», που αφιερώνει στον πατέρα της.