Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Γλυπτά & θησαυροί από τη θάλασσα: Έκθεση της Paula Swinnen στη Πάτμο

Γλυπτά & θησαυροί από τη θάλασσα: Έκθεση της Paula Swinnen στη Πάτμο

Το Patmos Aktis Suites & Spa φιλοξενεί την εξαιρετική έκθεση « Γλυπτά & θησαυροί από τη θάλασσα» της Paula Swinnen, μιας διεθνώς αναγνωρισμένης καλλιτέχνιδας από το Βέλγιο, η οποία διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό και μουσικό σύλλογο «Η Πάτμος των Χρωμάτων».

 

Τα εκθέματα βρίσκονται διάσπαρτα στις εγκαταστάσεις του Patmos Aktis Suites & Spa από την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 μέχρι και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015.

 

Η Paula Swinnen άρχισε να μελετά σχέδιο στην ηλικία των 14 ετών στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στις Βρυξέλλες, λαμβάνοντας παράλληλα βραδινά μαθήματα στην Académie d'Ixelles. Αυτοδίδακτη εξερευνήτρια της γλυπτικής, άρχισε τα πρώτα της εγχειρήματα στον κόσμο της γλυπτικής χρησιμοποιώντας την τεχνική του χαμένου κεριού (μία μέθοδος χύτευσης σε καλούπι). Μια ολοκληρωμένη πλέον γλύπτρια ζώων εδώ και είκοσι δύο χρόνια, η Paula Swinnen διαπρέπει σε κάθε στάδιο της δημιουργικής διαδικασίας, από τη χύτευση έως την ανάπτυξη πατίνας. Αντί να αναπαριστά τα ζώα όπως είναι, πλάθει τα κομμάτια της από την μεταγραφή της προσωπικότητά τους στις φυσικές τους κινήσεις και αυτό το κάνει κυρίως με τα άγρια ζώα. Το έργο της Paula δίνει μια πολύ ρεαλιστική ερμηνεία της πανίδας, στην οποία νιώθει κανείς την ισχυρή έκφραση της άγριας ζωής και του παλμού της φύσης. Ξεκίνησε τη γλυπτική πιθήκων και μερικών ουραγκοτάγκων ενώ στη συνέχεια δημιούργησε ένα γορίλα - βουνό για το WWF. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει επίσης δημιουργήσει διάφορα έπιπλα, καθώς και προσαρμοσμένα τραπεζάκια και κονσόλες, τα οποία αποτελούν ύμνους στη φύση. Η Paula είναι προσηλωμένη στη δημιουργία του δικού της βεστιαρίου, το οποίο θα αποτελέσει μια αδυσώπητη πηγή έμπνευσης.

Σχετικές ειδήσεις
Δώδεκα μέρες στην Πάτμο: Έκθεση του βραβευμένου φωτογράφου Darran Rees
05.12.2016 16:57
Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ''Γεώργιος Καρύδης'' φιλοξενεί την Έκθεση Φωτογραφίας ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ του Darran Rees.
Έκθεση «Εικόνες, Θησαυροί των Προσφύγων» στη Ναντ της Γαλλίας
06.07.2016 14:29
Η έκθεση «Icônes, Trésors de Réfugies / Εικόνες, Θησαυροί των Προσφύγων», η οποία εγκαινιάστηκε την 1η Ιουλίου 2016 στη Ναντ της Γαλλίας και θα διαρκέσει έως 13 Νοεμβρίου 2016, διοργανώθηκε από το Château de Ducs de Bretagne- Musée d’ Histoire de Nantes σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών: Έκθεση 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών
19.05.2016 11:16
Η έκθεση ζωγραφικής 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών με θέμα «Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών» θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου.