Bizzare Gathering 2015, το τριήμερο dance Festival που διοργανώνεται στην Ελαφόνησο στις 1-3 Αυγούστου 2015, είναι η καλύτερη αφορμή για μια ολιγοήμερη απόδραση γεμάτη μουσική, σμαραγδένια νερά και summer happiness… Η απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία!

Line-up

Deborah de Luca

Manolaco

Romylos

Gus & Bonso

Maria Antwna

George Seragos

Anna Maria X

Marsha

Mikele

Marrow

Pete Cave

Kloi

Amma

George Soilest

Ελαφόνησος! Ένα από τα ωραιότερα ελληνικά νησιά, το μοναδικό νησί της Πελοποννήσου, έκτασης μόλις 19 τ. χλμ. Παραδεισένιες παραλίες, σμαραγδένια νερά, αμμόλοφοι, φωτεινός μπλε ουρανός, απέραντος ορίζοντας… Στα νότια της Πελοποννήσου, η Ελαφόνησος μας καλωσορίζει στον παράδεισο!

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μαγιό, καπέλο και αντηλιακό… τα ξεχνάμε όλα και μπαίνουμε σε έναν άλλο κόσμο… καλοκαίρι, μουσικές και χαρά!

Η εξωτική παραλία του Σίμου, μια από τις ωραιότερες στη Μεσόγειο, μας περιμένει. Δύο μαγευτικοί όρμοι, ψιλή λευκή άμμος, σμαραγδένια νερά και ένα σπάνιο «κεδρόδασος» που απλώνεται στους αμμόλοφους πάνω από την παραλία… Εκεί, στην παραλία του Σίμου βρίσκεται και το Acrotiri Summer Club που φιλοξενεί και φέτος το Bizarre Gathering.

Το line up του Bizarre Gathering περιλαμβάνει τα πιο αγαπημένα ονόματα της local dance scene και κορυφώνεται με την εμφάνιση της εντυπωσιακής  Ιταλίδας Deborah De Luca που είναι το “talk of the clubbing tribes” της χρονιάς που μας πέρασε.

Εκθαμβωτικά όμορφη, μαχητική στα decks, παθιασμένη με τη μουσική και δημιουργική στις παραγωγές της, η Deborah de Luca έχει καταφέρει να κάνει τη διεθνή χορευτική σκηνή να υποκλίνεται στο ταλέντό της και ήδη έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης με τη χώρα μας. Με μέντορα τον παραγωγό και DJ Giuseppe Cennamo την καθοδήγησε στο να ανακαλύψει τους δικούς της μουσικούς δρόμους και να θέσει τα δικά της trends. Η μουσική της είναι ένα αυτόνομο high quality brand, με δική του ταυτότητα, ένα πρωτότυπο αμάλγαμα από hard tech και minimal sounds, με γερές δόσεις πάθους και ισχυρής προσωπικότητας.

Benvenuti in paradiso Deborah De Luca!

Στο Bizarre Gathering θα ταξιδέψετε με…

Το εντυπωσιακό tech-house του Dj παραγωγού Manolaco που συνδυάζει, χάρη στις σπουδές του στην θεωρία της αρμονίας, τις φρέσκιες ιδέες του με ορχηστρικά στοιχεία με δυνατά basslines, την electronic house με στοιχεία funky, δημιουργώντας το χαρακτηριστικό του μουσικό αποτύπωμα, που υποστηρίζουν μαζικά πολλοί διεθνείς καλλιτέχνες.

Την ιδανική ισορροπία των deep vibes με την tech house των Gus & Bonso

Τον Romylo που εγγυημένα από την δεκαετία του 90 μέχρι και σήμερα ξεσηκώνει με τις μουσικές του το κοινό σε όλα τα σημεία του κόσμο.

Τον πασίγνωστο και αγαπημένο των απανταχού clubbers, Mikele. Dj, producer αλλά και ραδιοφωνικός παραγωγός, που ξέρει να δημιουργεί party feeling, όπως λίγοι.

Τον George Seragos, το cv του οποίου περιλαμβάνει, εκτός από άπειρες εμφανίσεις σε club της Ελλάδος και του εξωτερικού, πρωτιές όπως αυτή στις λίστες του BBC (καλύτερη ραδιοφωνική εκπομπή στα Student Radio Awards του BBC – 2000). Ο αγαπημένος παραγωγός συνεχίζει ακατάπαυστα να μας χαρίζει μέσα από τις εκπομπές του στα ερτζιανά και τα μουσικά του άλμπουμ τις λατρεμένες house/ electronica παραγωγές του.

Την κορυφαία Ελληνίδα γυναίκα Dj Anna Maria X, που ξεκίνησε την σχέση της με την μουσική κάπως …νωρίς, καθώς “Από την  πρώτη στιγμή που γεννήθηκα όλοι κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά… Έκλαιγα με beat!”

Την Marsha, (Μάρσα Σαλίχου) που δηλώνει fan της deep/ tech house και techno, συχνά όμως εναλλάσσει τα set της με ambient dub, trip hop, drum ‘n bass, dubstep και UK garage

Τη hot Θεσσαλονικά Maria Antwna, με το beat του Βορρά στις φλέβες της

Την νεαρή και ανερχόμενη στην tech House μουσική σκηνή, Marrow (aka Marianna Saiti)

Τον Pete Cave, που θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους παραγωγούς της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας

Αλλά και τους ολοένα ανερχόμενους  Kloi, Amma και Soilest

Bizarre Gathering timetable

Σάββατο 1 Αυγούστου

22:00 – 24:00 Soilest

24:00 – 01:30 Pete Cave

01:30 – 03:00 Kloi

03:00 – 04:30 Mikele

04:00 – closing Romylos

Κυριακή 2 Αυγούστου

22:00 – 24:00 Amma

24:00 – 01:00 Marrow

01:00 – 02:30 Marsha

02:30 – 04:30 George Seragos

04:30 – closing Anna Maria X

Δευτέρα 3 Αυγούστου

23:00 – 12:55 Maria Antwna

01:00 – 02:30 Gus & Bonso

02:30 – 04:30 Deborah De Luca

04:30 – 04:30 George Seragos

04:30 – 06:30 closing Manolaco

06:30 – closing Romylos

Η Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. H πρόσβαση είναι εύκολη: μετά από ένα ολιγόωρο ταξίδι , με κατεύθυνση την Τρίπολη και περνώντας από την Σπάρτη, καταλήγουμε στην Πούντα, στη Νεάπολη, από όπου τοπικά ferry θα σας μεταφέρουν στον παράδεισο. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ΚΤΕΛ , επιλέγοντας από τον Κηφισό  την γραμμή Αθήνα-Σπάρτη με ανταπόκριση για Νεάπολη, ή την απευθείας γραμμή Αθήνα – Νεάπολη.

Η Ελαφόνησος είναι ένας φιλόξενος προορισμός, ένας σπάνιος τόπος.

Στην Ελαφόνησο μας περιμένουν πολλές ακόμα παραλίες, μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου, με αυτή του “Κάτω Νησί” να ξεχωρίζει. Εκεί, βρίσκεται και η παλιά εκκλησία της Παναγίας, που ατενίζει τη θάλασσα.

Το Στενό της Ελαφονήσου βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, στο πέρασμα των πλοίων από την δυτική Μεσόγειο στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα και υπήρξε ορμητήριο πειρατών και κουρσάρων τον 16ο και 17ο αιώνα.

Οφείλει το όνομα της στα μικρόσωμα κόκκινα ελάφια της περιοχής που κατοικούσαν στο νησί στην αρχαιότητα – το περίφημο άγαλμα της Αρτέμιδος που εκτίθεται στο Λούβρο, το επιβεβαιώνει.

Στην Ελαφόνησο βρίσκεται και η βυθισμένη πολιτεία, «Παυλοπέτρι». Ένας υποθαλάσσιος αρχαίος οικισμός, ένας θησαυρός που μας περιμένει να τον ανακαλύψουμε. Στο βυθό ανάμεσα στην παραλία της Πούντας και της νησίδας Παυλοπέτρι κρύβεται μια σπάνια προϊστορική πόλη με σπίτια, δρόμους, πλατείες καθώς και ένα νεκροταφείο με 60 τάφους. Οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, ώστε να δώσουν φως σε αυτή τη μοναδική αρχαιολογική ανακάλυψη.

Η Ελαφόνησος είναι προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 καθώς διαθέτει έναν απαράμιλλο φυσικό πλούτο και ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα.

Η λιμνοθάλασσα «Στρογγύλη», είναι ο υγρότοπος που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ισορροπημένη λειτουργία του οικοσυστήματος της ευρύτερης περιοχής. Η περιοχή είναι πολύ σημαντική για τα μεταναστευτικά πτηνά αλλά διαθέτει και φυτοκοινωνίες, από τις πιο πλούσιες σε ποικιλότητα, καθώς και υποθαλάσσιες φυτοκοινωνίες, τις γνωστές ποσειδωνίες. Στις παραλίες της Ελαφονήσου, πάνω στην άμμο, το κυρίαρχο είδος είναι το θαλασσόκεδρο αλλά και οι περίφημες αμμοθίνες καθώς και το απειλούμενο με εξαφάνιση “κρινάκι της Θάλασσας”.

Ο πολυτιμότερος όμως θησαυρός της Ελαφονήσου είναι οι φιλόξενοι άνθρωποι της, που διατηρούν έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους στη χώρα, προσδίδοντας στον τόπο τον σπάνιο στις μέρες μας χαρακτηρισμό «αυθεντικό ψαρονήσι».

* Τo Bizarre Gathering 2015 ανακοινώνει πως μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους πληγέντες της φωτιάς της Νεάπολης Λακωνίας (Βοιών).