Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Cosmic Energy: Ατομική έκθεση της Milly Martionou στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

Cosmic Energy: Ατομική έκθεση της Milly Martionou στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

Η Μίλυ Μαρτιώνου, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες Ελληνίδες ζωγράφους, εκπρόσωπος του κορυφαίου καλλιτεχνικού ρεύματος που ορίζεται ως αφηρημένος εξπρεσιονισμός (abstract expressionism) παρουσιάζει την ατομική της έκθεση με τίτλο “Cosmic Energy” στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου, στην Αίθουσα «Μαρία Ιγγλέση» από τις 21 έως και τις 31 Ιουλίου 2015.

 

“Cosmic Energy gives birth to you,

breaths you.

And somewhere beyond,

when it reunites with you,

it leaves you.

Listen. Look carefully and Live”...

Nikolena Kalaitzaki

Art Historian/Curator

 

Η σύγχρονη καλλιτέχνιδα με το φωτεινό πνεύμα έχει κερδίσει το θαυμασμό του διεθνούς εικαστικού κόσμου, συμμετέχοντας σε σπουδαίες εκθέσεις ανά τον κόσμο, όπως η Le Grand Exprosition Universalle στον Πύργο του Άιφελ (2014), το Art Fair της Βαρκελώνης (2014), το RomArt (2015) και το Art Monaco (2014) και σε περίοπτες γκαλερί του κόσμου, όπως το Salon National des Beaux Arts του Λούβρου, η Nina Torres Fine Art στο Μαϊάμι και η αθηναϊκή Blender Gallery. Πίνακές της έχουν φιλοξενηθεί επίσης σε σημαντικούς χώρους τέχνης στη Φλωρεντία, την Ίμπιζα και τη Βιέννη, ενώ προς τιμήν τους έχουν γραφτεί αφιερώματα σε έγκριτες διεθνείς εκδόσεις και ιστοσελίδες τέχνης, όπως το Arts, Artists, Artwork (Καναδάς) το Milred Magazine (Αυστραλίας) και το Art People Gallery (ΗΠΑ).

 

Τα έργα της μια φωτεινή, πηγαία και ενεργειακά φορτισμένη έκφραση βασισμένη στους «ζωντανούς» κανόνες του action painting αποτελούν μια αυθόρμητη πηγή αισιοδοξίας για όποιον τα αντικρίζει. Ένα χρωματιστό σύμπαν αποτυπωμένο στον καμβά με πρώτη ύλη τα ακρυλικά, τα λάδια και το glitter. Κοσμικά τοπία που έχουμε δει, παίρνουν μέσα από την τέχνη της Μίλυ Μαρτιώνου μια όψη ονειρική, μαγική, παθιασμένη, πλημμυρισμένη από τα πιο φωτεινά χρώματα της σκέψης μας.

 

Μια επιστροφή στη χαρά, τον αυθορμητισμό και την αθωότητα που όλοι μας έχουμε πλέον τόσο ανάγκη.

 

Curators της έκθεσης είναι οι κύριοι Θεόδωρος Φίλος και Βασίλης Θέος.

 

Λίγα Λόγια για τη ζωγράφο

Η Μίλυ Μαρτιώνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατέχει Δίπλωμα Graphic Design από το Κέντρο Τεχνών Πλάκα (1993-1995) και Diploma in Fine Arts από το Πανεπιστήμιο Hertfordshire του Λονδίνου (1997-2000).

Σχετικές ειδήσεις
Details_: Εικαστική έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας
14.11.2016 12:14
Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας - Σοφία Λασκαρίδου, εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη με τίτλο Details_.
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Έκθεση του Stelarc στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας
18.05.2016 13:15
Έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό και ντοκουμέντα από την πρόσφατη δουλειά του διάσημου Αυστραλού, Κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη Stelarc, εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας (Περιστύλιο).
Marsyas Machine: έκθεση του Tim D’ Agostino στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα
13.04.2016 12:40
Στο πλαίσιο των συνεργασιών με σύγχρονους εικαστικούς από όλο τον κόσμο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει τον Απρίλιο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Tim D’ Agostino, που ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη, με τίτλο Marsyas Machine.