Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Blooming girls and boys – Παιδιά των λουλουδιών: Έκθεση της Ισμήνης Μπονάτσου στον Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε

Blooming girls and boys – Παιδιά των λουλουδιών: Έκθεση της Ισμήνης Μπονάτσου στον Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε

Ο χώρος τέχνης  «Ώχρα Μπλε»  παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής “Blooming girls and boys” της Ισμήνης Μπονάτσου  την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 και ώρα 8.00 μ.μ.

 

Κεντρικό θέμα των έργων της έκθεσης είναι η ανθρώπινη μορφή, που παρουσιάζεται με δύο τρόπους. Σύγχρονες καθημερινές φιγούρες στεφανωμένες με άνθη και φυτά, παραπέμπουν σε ανθοφορία, καρποφορία, ζευγάρωμα αλλά και θυσία. Άλλες φορές οι φιγούρες παρουσιάζονται μέσα από εμβληματικές μορφές της Ιστορίας της Τέχνης, που με τις πολλαπλές τους μεταμορφώσεις σε εν δυνάμει χαρακτήρες, επανερμηνεύουν και επεκτείνουν προηγούμενες αφηγήσεις, εκφράζοντας μια ανάγκη διάλογου με το παρελθόν και μια συνθήκη κατανόησής του.

 

Η Ισμήνη Μπονάτσου σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1986-1991).

 

Συνέχισε τις σπουδές της, στη Facultad de Bellas Artes, Universitat de Barcelona, με υποτροφία της Ισπανικής κυβέρνησης (1993-1994), και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Σχεδιασμός -Χώρος - Πολιτισμός»της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ (2010-2012). Υπήρξε μόνιμη καλλιτεχνική συνεργάτης του Πολιτιστικού Ιδρύματος “Stichting SFERRA” στο Άμστερνταμ (1995- 2007) και είχε την εικαστική επιμέλεια του έντυπου υλικού για συναυλίες στην Ολλανδία και το Βέλγιο. Συνεργάστηκε με το ραδιοφωνικό τμήμα του Οργανισμού παραγωγής ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών Teleac/NOT, Χίλβερσουμ, Ολλανδία.

 

Έχει ασχοληθεί με τη σκηνογραφία, την κατασκευή σκηνικών και την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου. Έχει σχεδιάσει εξώφυλλα δίσκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νίκος Παπάζογλου: Μάισσα Σελήνη, Ανδρέας Καρακότας: Ιχνογραφίες, Pleiade: Een muzikale rondreis door Griekenland, Chanson 2000, De wereld van het Franse chanson).

 

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της street art.

 

Έχει πραγματοποιήσει οκτώ ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, το Βέλγιο και την Ισπανία και συμμετείχε σε πλήθος ομαδικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
“Βυζαντινοί Δρόμωνες”: Έκθεση του Δημήτρη Σκουρτέλη στον Χώρο Τέχνης Pleiades
03.01.2017 12:54
Η Plentertainment, παρουσιάζει στον Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού Pleiades, την έκθεση ζωγραφικής του Δημητρίου Σκουρτέλη, “Βυζαντινοί Δρόμωνες”.
Καταφύγια έρωτος: Έκθεση του Χρήστου Κεχαγιόγλου στην Ώχρα Μπλε
21.07.2016 11:39
Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε οργανώνει την ατομική έκθεση του ζωγράφου Χρήστου Κεχαγιόγλου με τίτλο «Καταφύγια έρωτος», από τις 22 Ιουλίου μέχρι και 16 Αυγούστου 2016.
Τόποι στη Μνήμη ΙI/ Land in Memory II: έκθεση στον Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε
16.06.2016 10:47
Συνεχίζοντας το δεύτερο μέρος των εκθέσεων που αναφέρονται στον τόπο και τη μνήμη, ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε εγκαινιάζει την Τρίτη 21 Ιουνίου ώρα 8.00 την έκθεση «Τόποι στη Μνήμη ΙΙ / Land in Memory IΙ» με τους εικαστικούς Σωτήρη Σόρογκα και Γιάννη Καστρίτση.
Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κελεσίδη στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ»
27.05.2016 13:04
Μια νέα καλλιτέχνιδα, η Μαρία Κελεσίδη θα εκθέσει το έργο της, στο χώρο τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», στο διάστημα μεταξύ 31 Μαΐου και 28 Ιουλίου 2016.
Τόποι στη Μνήμη Ι: Έκθεση της Αλεξίας Ξαφοπούλου & του Χρήστου Κεχαγιόγλου στην Ώχρα Μπλε
18.04.2016 15:11
Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε ξεκινά τη νέα περίοδο με την έκθεση «Τόποι στη Μνήμη Ι / Land in Memory I» με τους εικαστικούς Αλεξία Ξαφοπούλου και Χρήστο Κεχαγιόγλου, που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.