Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Αύριο γίνομαι είκοσι χρονών - Άλεν Μαμπάνκου

Αύριο γίνομαι είκοσι χρονών - Άλεν Μαμπάνκου

Οι Εκδόσεις Εξάντας παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους γαλλόφωνους συγγραφείς, με το μυθιστόρημα Αύριο γίνομαι είκοσι χρονών, που κυκλοφόρησε το 2010 στη διακεκριμένη «Λευκή Συλλογή» των Εκδόσεων Gallimard και απέσπασε το Βραβείο Georges Brassens.

 

Πρόκειται για ένα αστείο και συνάμα τρυφερό μυθιστόρημα, γεμάτο αυθορμητι-σμό και παιδική αφέλεια, που μας μεταφέρει στο Κογκό του ’70. Ήρωάς του ο μικρός Μισέλ, που μεγαλώνει με όνειρα και απορίες, ακούγοντας τον «τραγουδιστή με το μου-στάκι» και τη Φωνή της Αμερικής. Μέσα από τα μάτια του δεκάχρονου αγοριού ο Μα-μπανκού σκιαγραφεί την οικουμενική διάσταση της παιδικής ηλικίας, αλλά και τις συνήθειες, τις παραδόσεις και τις δοξασίες μιας διαρκώς μεταβαλλόμενης αφρικανικής κοινωνίας.

Ένα μυθιστόρημα αυτοβιογραφικό, το οποίο ξεχωρίζει για τη ζωντάνια της γλώσσας του, που αρδεύεται από τον προφορικό αφρικανικό λόγο, και αποδεικνύει ότι η σύγχρονη γαλλόφωνη λογοτεχνία παραμένει πρωτότυπη, επίκαιρη και ανατρεπτική.

 

Ο Αλέν Μαμπανκού γεννήθηκε στην Πουάντ-Νουάρ του Κογκό το 1966.

 

Μετάφραση: Αναστασία Γιαννακοπούλου, Κατερίνα Σπυροπούλου


Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει κριτική για το βιβλιο.

Σχετικές ειδήσεις
tarisse: Η Έλευση του Βράχου - Ιωάννης Αργυρός & Ιωάννης Χριστοδούλου
03.01.2017 12:52
Οι Εκδόσεις Πηγή και οι συγγραφείς Ιωάννης Αργυρός και Ιωάννης Χριστοδούλου, παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, "Starisse: Η Έλευση του Βράχου".
Λίγη ζωή - Χάνια Γιαναγκιχάρα
16.11.2016 10:43
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Hanya Yanagihara, Λίγη ζωή, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Οι απέναντι - Σόνια Ζαχαράτου
10.10.2016 09:55
Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πολύτροπον το νέο βιβλίο της Σόνιας Ζαχαράτου με τίτλο, Οι απέναντι. Είκοσι τρεις συνεντεύξεις και μία συζήτηση.
Λεσβία - Βαγγέλης Ραπτόπουλος
06.04.2016 11:50
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Ραπτόπουλου με τίτλο Λεσβία.
Τα Έντεκα Δευτερόλεπτα στον Ιανό
15.02.2016 12:00
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο - ιστορικό ντοκουμέντο- αυτοβιογραφία του Θαλή Π. Κουτούπη, με φωτογραφίες και πραγματικές ιστορίες από την Ελλάδα των τελευταίων 70 χρόνων.