Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

3 Κεραμιστές & 1 Ζωγράφος: Έκθεση στη Marina Keas Gallery

3 Κεραμιστές & 1 Ζωγράφος: Έκθεση στη Marina Keas Gallery

H Marina Keas Gallery επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι με την πρώτη έκθεση που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 παρουσιάζοντας μία ζωγράφο και τρεις κεραμίστες που μας προσκαλούν στη διαυγή εμπειρία του ελληνικού καλοκαιριού στο νησί της Τζιας.

 

Τα λουσμένα στο φως παράλια θαλασσινά τοπία με τις ξένοιαστες ευέλπιδες μορφές των παιδιών της Τάνιας Δημητρακοπούλου συνυπάρχουν με τα συντάγματα των αρχετυπικών δελφινιών του Βασίλη Παπαιωάννου. Συνάμα η Χαρούλα Κοροπούλη  ανασύρει από τον βυθό οστρακόμορφα σπαράγματα για να τα μετουσιώσει σε κεραμικά γλυπτά και ο Ηλίας Χριστόπουλος μας εκπλήσσει ευχάριστα με την μετάθεση του υλικού του στα διάτρητα αντικείμενα που μας κλείνουν το μάτι στη νοσταλγική ανάμνηση των εργόχειρων ενός παρελθόντος χρόνου.

 

Βιογραφικά:

 

ΤΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μοριακή και κυτταρική βιολογία στο Πανεπιστήμιο kingston στην Αγγλία 88-91. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο city του Λονδίνου. Φοίτησε στην Ανωτάτη σχολή Καλών τεχνών της Αθήνας 98-03 στο Α ́Εργαστήρι Ζωγραφικής με καθηγητές τους Δ.Μυταρά και συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

ΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κεραμικής στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων με δάσκαλο την Ηλία Χριστόπουλο και σεμινάριο κεραμικής με τη Βούλα Γουνελά. Έχει συμμετοχή στις 49η, 50η καθώς και στη 52η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής στην οποία απέσπασε το Α’ Βραβείο, Ομαδική Έκθεση «Αρσάκειο 2011». Είναι μέλος της Ομάδας Κεραμέων Ίχνη.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Γεννήθηκε στη Πάτρα το 1972 και σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας και κεραμικής. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1988 και τη κεραμική από το 2001 με δάσκαλο τον Ηλία Χριστόπουλο. Είναι μέλος της Ομάδας Κεραμέων Ίχνη.

 

ΗΛΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στη Καλαμάτα το 1976. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κεραμικής με την Ηρώ-Μυρτώ Μαγκανάρη και τον Saimon Hill. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί με τα εικαστικά εργαστήρια των ΔΕΠΑ Καλαμάτας, Πάτρας και Κυπαρισσίας και από το 2012 συνεργάζεται με το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας. Είναι μέλος της Ομάδας Κεραμέων Ίχνη.

Σχετικές ειδήσεις
The Wideness of the Sea: έκθεση του Στέργιου Στάμου στο Patmos Aktis Suites & Spa
04.07.2016 13:16
Τις δικές του ιδιαίτερες θάλασσες παρουσιάζει ο ζωγράφος Στέργιος Στάμος στην έκθεση του στο Patmos Aktis Suites &Spa, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Kapopoulos Fine Arts-Patmos Gallery. Τα εγκαίνια της έκθεσης που έχει τίτλο «The Wideness of the Sea” θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουλίου (19.30).
Έκθεση Αγγειοπλαστικής - Κεραμικής στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος»
17.06.2016 13:52
Έργα των μαθητών του Εργαστηρίου Αγγειοπλαστικής-Κεραμικής της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη θα φιλοξενήσει ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοΐζος» από τις 19 έως τις 26 Ιουνίου 2016.
Communal Moment με την Marina Abramović στο πλαίσιο του As One
28.03.2016 15:31
Η Marina Abramović σας προσκαλεί να μοιραστείτε μαζί της, ως μέρος του AS ONE, μια ιδιαίτερη συμμετοχική εμπειρία, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, στις 19.00, στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς.
Νίκος Δραγούμης, ο Ζωγράφος 1874-1933: έκθεση από το ΜΙΕΤ στην Καστοριά
24.03.2016 14:35
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση Νίκος Δραγούμης, ο Ζωγράφος 1874-1933, το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, στις 8 μ.μ. στο Αρχοντικό Βέργου.
As One: από τον ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute στο Μουσείο Μπενάκη
01.03.2016 12:45
Ο ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute (MAI) συνεργάζονται στην παρουσίαση ενός προγράμματος, με τίτλο As One, το οποίο σκοπό έχει να αναδείξει την τέχνη της performance και να εξοικειώσει και να εκπαιδεύσει το ελληνικό κοινό με αυτή τη μορφή σύγχρονης τέχνης.