Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Παραμυθολογίες με την Σάσα Βούλγαρη και τους μαθητές της στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Παραμυθολογίες με την Σάσα Βούλγαρη και τους μαθητές της στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη και οι μαθητές της σας προσκαλούν το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια γιορτή όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι ιστορίες.

 

Μια βραδιά με ιστορίες, αναγνώσματα και παλιά παραμύθια , με τους μαθητευόμενους των σεμιναρίων αφήγησης της παραμυθούς Σάσας Βούλγαρη.

 

Ποιήματα και πρωτότυπα κείμενα. Θρύλοι, μύθοι, παραμύθια, μαρτυρίες και έθιμα, λογοτεχνικά αποσπάσματα , μπαλάντες και μετεγγραφές τραγουδιών σε πεζό λόγο, παλιές προγονικές ιστορίες. Τραγούδια και Απαγγελίες...  Όλα έχουν θέση σε μια βραδιά που γιορτάζει η Ιστόρηση!

 

Συμμετέχοντες από όλους τους φετινούς κύκλους των εκπαιδευτικών σεμιναρίων της αφηγήτριας Σάσας Βούλγαρη παρουσιάζουν μια πιο ολοκληρωμένη μορφή των εργασιών τους κατά τη διάρκεια της μαθητείας τους στην τέχνη της αφήγησης και της δημιουργικής γραφής, πάνω σε διαφορετικά κείμενα. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από δύο διαφορετικές ομάδες: τον ετήσιο εισαγωγικό κύκλο για την Τέχνη της αφήγησης «Παραμυθέομαι» και τον ετήσιο κύκλο με τη μέθοδο project «Το μυστικό Τραγούδι»

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

 

Ελένη Δημητροπούλου

Ιωάννα Κουκουριτάκη

Κατερίνα Κουτουκάκη

Μαρία Κωνσταντή

Μαρία Λάμπρου

Δέσποινα Μακεδόνα

Βούλα Μανουσαρίδου

Νίκος Μάντζιος

Ελπίδα Μηναδάκη

Τάνια Νικόλη

Άρτεμις Παπασκαρλάτου

Μπέτυ Σπυροπούλου

Μαρία Φαφαλιού

Φωτεινή Χόντου

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΚΙ:

 

Άλλη μια γεμάτη χρονιά κύλισε και είναι πραγματική ευτυχία να μοιράζομαι την αγάπη μου για την προφορική αφήγηση με τους συνοδοιπόρους – μαθητές μου στα σεμινάριά μου. Είπαμε και φτιάξαμε ιστορίες, παίξαμε και τραγουδήσαμε, αναζητήσαμε την μαγεία και την κρυμμένη μουσική των λέξεων.

 

Μαθητές πολλοί κάποιοι πιο φρέσκοι κάποιοι παλαιότεροι που μου κάνουν την τιμή να συνεργάζονται μαζί μου για δυο – τρία ή και περισσότερα χρόνια... είναι πάντα ευλογία το πως εμβαθύνω στο έργο μου με την βοήθειά τους: τους δείχνω δρόμους κι εκείνοι με πάνε ακόμα πιο πέρα... Και τώρα και παλιά και πάντα... Είμαι τυχερή.

 

Τους ευχαριστώ για το ωραίο ταξίδι!

 

Ευχαριστώ επίσης από τα βάθη της καρδιάς μου το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: όλη αυτήν την εργατική και χαρούμενη κυψέλη των καταπληκτικών ανθρώπων που το απαρτίζουν! Από το 2005 το ΙΜΚ στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο την προσπάθειά μου δίνοντάς μου στέγη και υποστήριξη σε καιρούς χαλεπούς.

 

Σας περιμένουμε λοιπόν.

Για να γιορτάσουμε.

Την ομορφιά των ιστοριών.

Την τέχνη των Αφηγητών.

Μα πιότερο απ΄ όλα:

την καλή παρέα!

 

Και με Αγάπη...

Σάσα  Βούλγαρη

Σχετικές ειδήσεις
Βραδιά ανάγνωσης Εντουάρντο Γκαλεάνο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.01.2017 12:49
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συμπράττει με την Ελληνική Ραδιοφωνία για τη διoργάνωση βραδιάς αναγνώσεων σπουδαίων λογοτεχνικών κειμένων, παρουσία κοινού, που θα μεταδίδονται από το Δεύτερο Πρόγραμμα.
Το Υπέρτατο Νόημα της Δόξας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.07.2016 11:12
Εκδήλωση αφιερωμένη στους Ολυμπιόνικους Ύμνους του Πινδάρου μέσα από το βιβλίο του ποιητή Νίκου Σταμάτη «Το Yπέρτατο Νόημα της Δόξας - Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Φως της Πινδαρικής Ποίησης», που συνδιοργανώνουν η Ηρώ Νικολακέα, ο Ανδρέας Τσολοδήμος, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Οργάνωση Πλέον, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016.
Παρουσίαση βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 10:12
Οι εκδόσεις Ροές διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου "Εγώ κι ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία" , τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια εκδήλωση με παρεμβάσεις που θα συζητηθούν.
Φευγάτες Ιστορίες - Μιχάλης Δήμας
14.06.2016 11:15
Από τις εκδόσεις Έναστρον κυκλοφορεί το βιβλίο, Φευγάτες Ιστορίες του Μιχάλη Δήμα.
 Εκδήλωση για την 61η επέτειο του Απελευθερωτικού Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959
31.03.2016 11:17
Θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, εκδήλωση για την 61η επέτειο του Απελευθερωτικού Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.