Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

40.000 τετραγωνικά εκατοστά, της Claudia Catarzi στο Σύγχρονο Θέατρο

40.000 τετραγωνικά εκατοστά, της Claudia Catarzi στο Σύγχρονο Θέατρο

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιστούτο σε συνεργασία με το Φεστιβάλ VII Festival Arc for Dance παρουσιάζει το έργο της Claudia Catarzi, 40.000 τετραγωνικά εκατοστά, μια ξεχωριστή χορεύτρια σε μια περφόρμανς χωρίς προηγούμενο.

H χορεογραφική δημιουργία της Claudia Catarzi - ήδη εξαίρετη ερμηνεύτρια και μέλος πολλών διεθνών ομάδων - βασίζεται σε μια χαρισματική ικανότητα ακρόασης και επικέντρωσης. Στη σκηνή , με τις πρώτες κινήσεις, έλκει την προσοχή του θεατή και τον ακινητοποιεί: τον οδηγεί στο μοναχικό και αθέατο σύμπαν της, όπου το σώμα εν τέλει είναι μια ακαθόριστη φόρμα που ζει πέρα από τα φυσικά της όρια.

"Το χορεογραφικό σύμπαν της Claudia Catarzi συμπιέζεται στο απόλυτο ουσιώδες, μέσα σε αυτό το σόλο που διαρκεί μόλις 25 λεπτά: κι όμως η δυναμική της εκτέλεσης και η διαύγεια των κινήσεων έχουν μια ένταση τέτοια που ο θεατής παρασύρεται συναισθηματικά ήδη από το πρώτο λεπτό".

Graziano Graziani, Paese Sera/La voce di Roma, 3 Ιουλίου 2014

Σχετικές ειδήσεις
Manual Solos, της Ίριδας Καραγιάν στο Θέατρο Πόρτα
27.01.2017 12:39
Η Ίρις Καραγιάν παρουσιάζει στο Πόρτα τη νέα της δημιουργία, το Manual Solos, συνεχίζοντας την παρουσίαση χορευτικών παραστάσεων στην Ελλάδα (Φεστιβάλ Αθηνών, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και σε Φεστιβάλ του εξωτερικού.
The Bright Stream, σε μαγνητοσκόπηση από το Θέατρο Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.10.2016 14:35
The Bright Stream [To κρυστάλλινο ρυάκι]. Δύο ρώσοι δημιουργοί από δύο διαφορετικές εποχές: ο μεγάλος συνθέτης του 20ού αιώνα Ντμίτρι Σοστακόβιτς και ο κορυφαίος χορογράφος του καιρού μας Αλεξέι Ρατμάνσκι. Ένα απολαυστικό έργο που ξεχειλίζει από χιούμορ και ανεβαίνει μόνο στη σκηνή του Θεάτρου Μπολσόι. Μια εξαιρετική διανομή με τα πιο λαμπρά αστέρια του χορευτικού στερεώματος. Μια ξεχωριστή παραγωγή που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη από τη Μόσχα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα. Η μετάδοση του μπαλέτου The Bright Stream [Το κρυστάλλινο ρυάκι] είναι η δεύτερη στο πλαίσιο της επιτυχημένης σειράς με ζωντανές μεταδόσεις παραστάσεων μπαλέτου από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow) που έχει ενθουσιάσει τους φίλους του χορού. Οι μεταδόσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Pathé Live.
Η Λία Τσολάκη με το Flux στο Φεστιβάλ Αθηνών
11.07.2016 12:54
Η Λία Τσολάκη, χορεύτρια και χορογράφος, επιστρέφει στην σκηνή με τη διττή αυτή ιδιότητα, με τη νέα της δουλειά, Flux, στις 21 και 22 Ιουλίου 2016 στην Πειραιώς 260 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2016.
Beyond Collapse της Εύης Σούλη στο Σύγχρονο Θέατρο
08.04.2016 16:48
Η νεαρή χορογράφος Εύη Σούλη δημιουργεί την παράσταση «Beyond Collapse» και ο Παύλος Παυλίδης συνθέτει για πρώτη φορά μουσική για τον χορό και το θέατρο.
óMNIRA και VORTEX: Δύο παραστάσεις χορού στο Σύγχρονο Θέατρο
29.02.2016 10:52
Δύο έργα σύγχρονου χορού απο τις νέες χορογράφους Μαριάννα Βαρβιάνη και Στέλλα Σπύρου συναντιούνται στην σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για να πραγματευτούν τις έννοιες του εγκλωβισμού και της υπέρβασης.