Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Φαϊρούζ στο Ηρώδειο

Η Φαϊρούζ στο Ηρώδειο
Στις 7 Ιουλίου έρχεται μια ξεχωριστή παρουσία στην παγκόσμια μουσική σκηνή που διακρίνεται όχι μόνο για την καλλιτεχνική αλλά και τη συνολικότερη προσφορά της στον πολιτισμό.

Στις 7 Ιουλίου έρχεται μια ξεχωριστή παρουσία στην παγκόσμια μουσική σκηνή που διακρίνεται όχι μόνο για την καλλιτεχνική αλλά και τη συνολικότερη προσφορά της στον πολιτισμό.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Λίβανο, η Φαϊρούζ άρχισε να τραγουδάει από πολύ νωρίς στη χορωδία του ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας της, στα τέλη της δεκαετίας του 40.

Την αμέσως επόμενη δεκαετία γνώρισε την καταξίωση σε διεθνές επίπεδο. Το 1956 εγκαινίασε με τη φωνή της το διεθνές φεστιβάλ του Μπααλμπέκ και από τότε έχει τραγουδήσει σχεδόν σε όλες τις πρωτεύουσες του αραβικού κόσμου, αλλά και στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της Αμερικής, της Ευρώπης και της Αυστραλίας, με τεράστια επιτυχία.

Για την συνολική προσφορά της έχει λάβει τις μεγαλύτερες τιμητικές διακρίσεις. Σήμερα κατέχει εξέχουσα θέση στο διεθνές στερέωμα όχι μόνο για το μουσικό της ταλέντο και την καλλιτεχνική της συνεισφορά, αλλά γιατί είναι ένα πολιτιστικό και πολιτικό σύμβολο.

Η Φαϊρούζ είναι το σύμβολο ενός λαού και μιας κληρονομιάς, που αναζητά την ειρήνη και τα ανθρωπιστικά ιδανικά.

INFO
Ωδείο Ηρώδου Αττικού 7 Ιουλίου, 21:00, Πληροφορίες-κρατήσεις εισιτηρίων: http://www.greekfestival.gr

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Ute Lemper τραγουδάει Brecht & Weill στο Θέατρο Παλλάς
16.12.2016 10:36
Η γοητευτική Γερμανίδα ντίβα Ute Lemper επιστρέφει στη χώρα μας με μία παράσταση σταθμό στην καλλιτεχνική της πορεία, όπου ο λόγος του μεγάλου δραματουργού και ποιητή Berthold Brecht συναντούν τη μουσική του Kurt Weill.
Οι Dead Can Dance εμπνέονται από την υποψηφιότητα της Ελευσίνας για ΠΠτΕ 2021!
09.11.2016 13:26
Οι Dead Can Dance, έχοντας γράψει το δικό τους ξεχωριστό κεφάλαιο στην παγκόσμια μουσική σκηνή, αντλούν συχνά έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ η ιδιαίτερα εκλεκτική αισθητική τους είναι έντονα επηρεασμένη από την ελληνική μουσική (αρχαία & Βυζαντινή).
Ενθουσιώδη χειροκροτήματα για την πρεμιέρα της Κάρμεν στο κατάμεστο Ηρώδειο
25.07.2016 15:37
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της Κάρμεν του Μπιζέ, -της τελευταίας παραγωγής της ΕΛΣ για την καλλιτεχνική περίοδο 2015/16-, την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, στο κατάμεστο Ηρώδειο, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ.
Λάκης Παπαδόπουλος: Ζωντανή ηχογράφηση από το Ηρώδειο
15.07.2016 09:52
Σε ένα κατάμεστο – sold out - Ηρώδειο, τη Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015, έγινε η μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στα παραπάνω από 35 χρόνια πορείας του Λάκη Παπαδόπουλου στην ελληνική μουσική σκηνή.
Δυο Πιάνα Δυο Φωνές: Ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου
07.07.2016 13:00
Ο Γιώργος Χατζηνάσιος έρχεται στη Ζάκυνθο την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 και εμφανίζεται στο ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ στις 21:30, για μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, με τίτλο «ΔΥΟ ΠΙΑΝΑ ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ».