Από τις εκδόσεις Κέδρος και την σειρά Εγώ κι εσύ διαβάζουμε μαζί κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Ο Φιν με το πειρατικό σπαθί και ο τρομερός Πιτ της Άνα Τάουμπε και σε εικονογράφηση της  Ίνες Ράρις.

Μια συναρπαστική ιστορία,

χωρισμένη σε μικρές παραγράφους για αρχάριους αναγνώστες

και σε μεγαλύτερες για εξασκημένους.

Διαβάζουμε λοιπόν μαζί, μια ο ένας, μια ο άλλος.

Έτσι το διάβασμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη διασκέδαση!

Ένα πραγματικό πειρατικό σπαθί! Ένας μυστηριώδης χάρτης! Ο Φιν δεν μπορεί να πιστέψει την τύχη του όταν αυτός και η αυθάδης παπαγαλίνα του η Ντόρα πέφτουν κυριολεκτικά πάνω σε ένα παμπάλαιο μπαούλο με θησαυρούς. Όμως, ποιο μυστικό κρύβεται πίσω από τα διάφορα πράγματα που υπάρχουν στο κουτί; Ο Φιν δεν έχει καθόλου χρόνο να το σκεφτεί, γιατί ξαφνικά βρίσκεται πάνω σε ένα αληθινό πειρατικό καράβι, στη μέση μιας μάχης ενάντια στον Πιτ βαν Χολέρεν και στους τρομερούς πειρατές-φαντάσματα…

Η Άνα Τάουμπε γεννήθηκε το 1976 και δουλεύει ως συγγραφέας και μεταφράστρια. Ζει με την οικογένειά της στη Νυρεμβέργη. Ακριβώς όπως και στο Φιν, δεν της αρέσει και τόσο το κουνουπίδι αλλά λατρεύει τη θάλασσα, τις παλιές πειρατικές ιστορίες και τις μηλόπιτες.

Η Ίνες Ράρις (εικονογράφος του βιβλίου Ο Φιν με το πειρατικό σπαθί και ο τρομερός Πιτ, Κέδρος, 2015) γεννήθηκε το 1964 και σπούδασε στο Ντίσελντορφ γραφιστική. Από το 1999 εργάζεται ως εικονογράφος και έχει εικονογραφήσει πάρα πολλά παιδικά βιβλία.