Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Soul Print: έκθεση της Μαριανίτας Καρακώστα – Ασωνίτη στον Χώρο τέχνης ΙΡΙΣ

Soul Print: έκθεση της Μαριανίτας Καρακώστα – Ασωνίτη στον Χώρο τέχνης ΙΡΙΣ

Την Τρίτη 21 Απριλίου στον Χώρο τέχνης ΙΡΙΣ εγκαινιάζεται η έκθεση της Μαριανίτας Καρακώστα – Ασωνίτη με τίτλο Soul Print.

H ζωή είναι τέχνη και η τέχνη είναι ζωή. Το ταξίδι είναι ο καθρέπτης των επιλογών μας που καλούμαστε να παρούμε και καθορίζουν που θα ισσοροπήσουμε ανάμεσα στους χιλιάδες δρόμους της πνευματικής και ψυχικής αναζήτησης. Και τελικά αυτό που μετράει δεν είναι το πόσο ψηλά έχουμε φτάσει , αλλά το πόσο μεγάλα εμπόδια έχουμε υπερπηδήσει.

Τα θέματα είναι εμπνευσμένα τόσο από την ασιατική φιλοσοφία , όσο και από  τις πολεμικές τέχνες και τη ψυχολογιά  - τομείς με τους οποίους έχω ασχοληθεί ενεργά.

Το Αποτύπωμα της Ψυχής (Soul Print) είναι η πνευματική μας υπογραφή. Είναι το σχήμα και το περιεχόμενο, ο χαρακτήρας της ψυχής μας. Είναι πιο μοναδικός από τα γονίδια και τα χρωματοσώματά μας. Όπως το αποτύπωμα των δακτύλων μας, είναι μια βαθύτερη ταυτοποίηση με τις δικές της καμπύλες και στροβιλίσματα. Δεν υπάρχει μόνο εσωτερικά αλλά και εξωτερικά στο πως η ψυχή μας αγγίζει τον κόσμο. Είναι φτιαγμένο από τα όνειρα και το πεπρωμένο μας όπως το έχουμε συνειδητά ή ασυνείδητα ζήσει. Είναι φτιαγμένο απο το παρελθόν μας που μας πάει πίσω στις ρωγμές της παιδικής μας ηλικίας. Περιέχει όλες μας τις επιτυχίες και αποτυχίες. Ειναι ο συνέταιρος που παντρευτήκαμε ή που παραμένει απατηλός. Είναι οι φόβοι, τα τρωτά μας, οι ευαισθησίες μας όπως και οι διακαείς πόθοι μας. Όλα αυτά μαζί αποτελούν το αποτύπωμα της ψυχής μας.

Η επιθυμία και η ανάγκη της μη στασιμότητας και του ταξιδιού που συχνά υπερβαίνει τη λογική,  μας οδηγεί μέσω της τέχνης, του χορού, της μουσικής, της λογοτεχνίας, του διαλογισμού και της θρησκείας, των τελετουργικών και του μυστικισμού, της υπομονής, της στωϊκότητας και της απομόνωσης, στην περιπλάνηση του τρόπου όπου κάθε ένας από εμάς καταθέτει την ψυχή του.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966.

Σπούδασε Management και Marketing Management στο Deree και κατόπιν Ιατρικές Εικονογραφήσεις στις Η.Π.Α., τομέα στον οποίο εργάστηκε επί σειρά ετών, σχεδιάζοντας ιατρικές επεμβάσεις, εκδόσεις βιβλίων και ερευνητικών προγραμμάτων.

Η Μαριανίτα Καρακώστα – Ασωνίτη πέρα από τη ζωγραφική,ασχολείται ενεργά με τις πολεμικές τέχνες,τη φιλοσοφία και την ψυχολογία. Ανάμεσα στα ταξίδια της ανά τον κόσμο ζεί και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μητέρα τριών κοριτσιών.
 
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

4/2015 - “Soul Print”, Αίθουσα τέχνης ‘Ιρις’.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ   

12/2014 - Πολυχώρος  ‘Ευγενίδης’ , Μαρούσι.
6/2003 - Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς.  

Σχετικές ειδήσεις
“Βυζαντινοί Δρόμωνες”: Έκθεση του Δημήτρη Σκουρτέλη στον Χώρο Τέχνης Pleiades
03.01.2017 12:54
Η Plentertainment, παρουσιάζει στον Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού Pleiades, την έκθεση ζωγραφικής του Δημητρίου Σκουρτέλη, “Βυζαντινοί Δρόμωνες”.
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Ωδές Αιγαίου τιμούν Πανάρχαιους Θησαυρούς των Αντικυθήρων: έκθεση της Μαίρης Σχοινά στο Λουτρό των Αέρηδων
21.03.2016 10:28
Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη συμμετέχει στις εκδηλώσεις του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων της Αθήνας (Athens Print Fest) με τη φιλοξενία της έκθεσης της Μαίρης Σχοινά που φέρει τον τίτλο «Ωδές Αιγαίου τιμούν Πανάρχαιους Θησαυρούς των Αντικυθήρων», στον ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό χώρο του Λουτρού των Αέρηδων, στην Πλάκα.
Πρόσωπα 1944-1949: έκθεση στο πλαίσιο του Athens Print Fest στο metamatic:taf
07.03.2016 16:56
Το metamatic:taf με μεγάλη χαρά συνεργάζεται για ακόμη μια χρονιά με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών στο πλαίσιο της 3ης έκδοσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χρακτικής και Εκτυπώσεων / Athens Print Fest, φιλοξενώντας την έκθεση Πρόσωπα 1944-1949.
ΤΥΠΟ: έκθεση του Μανώλη Χάρου στο χώρο τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ
29.02.2016 13:32
Η Εθνική Ασφαλιστική στα πλαίσια του 3ου Athens Print Festival, μας προσκαλεί στην ατομική έκθεση του Μανώλη Χάρου με τίτλο ΤΥΠΟ.