Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Χωρικές συνθέσεις: έκθεση της ΚΙΠ Αντιγόνη Κυπαρίσση-Γλυνιαδάκη στο Χώρο Τέχνης "-ισμός"

Χωρικές συνθέσεις: έκθεση της ΚΙΠ Αντιγόνη Κυπαρίσση-Γλυνιαδάκη στο Χώρο Τέχνης

Ο Χώρος Τέχνης "-ισμός" διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ΧΩΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ της ΚΙΠ Αντιγόνης Κυπαρίσση-Γλυνιαδάκη.

Η Αντιγόνη Κυπαρίσση- Γλυνιαδάκη, υπογράφει ως ΚΙΠ και εκθέτει επιλεγμένα έργα από την ενότητα ΧΩΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ. Πρόκειται για συνθέσεις ελεύθερων γεωμετρικών σχημάτων δομημένα με ποιητική αφαίρεση και αρμονία .

Λίγα Λόγια για την ΚΙΠ

Η ΚΙΠ γνώρισε κι εμπέδωσε θέματα της φιλοσοφίας της τέχνης, της λιτότητας των μορφών, της αισθητικής της επίπεδης στέγης των κτηρίων και της ομορφιάς των κατακόρυφων στοιχείων σε συνεχείς συζητήσεις με σπουδαίους αρχιτέκτονες, συνεχιστές της σχολής του BAUHAUS στο Σικάγο (στο Illinois Institute of Technology), μαθητές και συνεργάτες του Mies Van Der Rohe, του πολεοδόμου Ludwig Hilberseimer και του φιλοσόφου κι αισθητικού της τέχνης Walter Peterhans.

Επηρεασμένη βαθιά απʼ όλες αυτές τις εμπειρίες, μετέφερε στους πίνακές της, σε χρώμα και σχήμα, μορφές απέριτες, γεωμετρική ευταξία, γνησιότητα και δύναμη.

Aρκετά εσωστρεφής ως άνθρωπος, και βυθισμένη στο συνεχή, προσωπικό της διάλογο με την ουσία και τη φιλοσοφία της τέχνης, η ΚΙΠ δέχθηκε εν τέλει την πρόταση να εκτεθεί η τέχνη της στο Μουσείο Γουναρόπουλου , στην Αθήνα, το 2002. Ακολούθησαν δύο ακόμα εκθέσεις, μία εκ των οποίων αναδρομική, η οποία παρουσίαζε δείγματα της δουλειάς πολλών δεκαετιών, στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό, το 2007.

Η ΚΙΠ ζει κι εργάζεται σήμερα στην Αθήνα.

http://kip-art.com

Σχετικές ειδήσεις
Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο, ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης
07.02.2017 16:38
Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 20:00, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος - δεξαμενή" η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, με τίτλο "Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο". Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Μαρτίου 2017.
Selected works: Έκθεση του Θωμά Τουρναβίτη στον χώρο τέχνης -ισμός
02.01.2017 16:38
Ο χώρος τέχνης –ισμός υποδέχεται τη νέα χρονιά με την έκθεση Selected Works του Θωμά Τουρναβίτη και προσκαλεί το κοινό σε ένα open weekend όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ζωγράφο και να εξοικειωθεί με το έργο του.
Αγαπημένη Θεία Λένα: Ένα ντοκιμαντέρ και μία έκθεση για την Αντιγόνη Μεταξά στο Μουσείο Μπενάκη
30.12.2016 16:59
"Αγαπημένη Θεία Λένα. Η ζωή και το έργο της Αντιγόνης Μεταξά" είναι ο τίτλος της έκθεσης και του ντοκιμαντέρ για την Αντιγόνη Μεταξά, που θα φιλοξενήσει το Μουσείο Μπενάκη, από τις 20 Ιανουαρίου 2017.
Συνθέσεις Ροδίτικες, έκθεση του Αιμίλιου Γάσπαρη στη Ρόδο
09.08.2016 17:06
Ο Αιμίλιος Γάσπαρης παρουσιάζει στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο την έκθεση του με τίτλο Συνθέσεις Ροδίτικές.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.