Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Χωρικές συνθέσεις: έκθεση της ΚΙΠ Αντιγόνη Κυπαρίσση-Γλυνιαδάκη στο Χώρο Τέχνης "-ισμός"

Χωρικές συνθέσεις: έκθεση της ΚΙΠ Αντιγόνη Κυπαρίσση-Γλυνιαδάκη στο Χώρο Τέχνης

Ο Χώρος Τέχνης "-ισμός" διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ΧΩΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ της ΚΙΠ Αντιγόνης Κυπαρίσση-Γλυνιαδάκη.

Η Αντιγόνη Κυπαρίσση- Γλυνιαδάκη, υπογράφει ως ΚΙΠ και εκθέτει επιλεγμένα έργα από την ενότητα ΧΩΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ. Πρόκειται για συνθέσεις ελεύθερων γεωμετρικών σχημάτων δομημένα με ποιητική αφαίρεση και αρμονία .

Λίγα Λόγια για την ΚΙΠ

Η ΚΙΠ γνώρισε κι εμπέδωσε θέματα της φιλοσοφίας της τέχνης, της λιτότητας των μορφών, της αισθητικής της επίπεδης στέγης των κτηρίων και της ομορφιάς των κατακόρυφων στοιχείων σε συνεχείς συζητήσεις με σπουδαίους αρχιτέκτονες, συνεχιστές της σχολής του BAUHAUS στο Σικάγο (στο Illinois Institute of Technology), μαθητές και συνεργάτες του Mies Van Der Rohe, του πολεοδόμου Ludwig Hilberseimer και του φιλοσόφου κι αισθητικού της τέχνης Walter Peterhans.

Επηρεασμένη βαθιά απʼ όλες αυτές τις εμπειρίες, μετέφερε στους πίνακές της, σε χρώμα και σχήμα, μορφές απέριτες, γεωμετρική ευταξία, γνησιότητα και δύναμη.

Aρκετά εσωστρεφής ως άνθρωπος, και βυθισμένη στο συνεχή, προσωπικό της διάλογο με την ουσία και τη φιλοσοφία της τέχνης, η ΚΙΠ δέχθηκε εν τέλει την πρόταση να εκτεθεί η τέχνη της στο Μουσείο Γουναρόπουλου , στην Αθήνα, το 2002. Ακολούθησαν δύο ακόμα εκθέσεις, μία εκ των οποίων αναδρομική, η οποία παρουσίαζε δείγματα της δουλειάς πολλών δεκαετιών, στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό, το 2007.

Η ΚΙΠ ζει κι εργάζεται σήμερα στην Αθήνα.

http://kip-art.com

Σχετικές ειδήσεις
Συνθέσεις Ροδίτικες, έκθεση του Αιμίλιου Γάσπαρη στη Ρόδο
09.08.2016 17:06
Ο Αιμίλιος Γάσπαρης παρουσιάζει στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο την έκθεση του με τίτλο Συνθέσεις Ροδίτικές.
Ομαδική φωτογραφική έκθεση στον
19.05.2016 15:03
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Art Brut – Outsider Art: Η ετερότητα ως καθρέφτης της ταυτότητας που οργανώνει η Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας (ΕΜΠΕ) και ο ΟΠΑΝΔΑ θα πραγματοποιηθεί Ομαδική φωτογραφική έκθεση στον "Ηώς Χώρος Τέχνης".
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.
Signore: Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Γκιζάρη στο Κέντρο Τέχνης –ισμός
04.02.2016 15:41
Ο Γιώργος Γκιζάρης εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας του με τίτλο Signore, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στο Κέντρο Τέχνης –ισμός.
Stand up for…: εικαστική έκθεση από το The ArtLoft
15.01.2016 16:42
Η εικαστική πλατφόρμα "The ArtLoft" που επιμελείται η εικαστικός Κέλλυ Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "Stand up for...", στον εικαστικό πολυχώρο The Loft, στο κέντρο της Αθήνας.