Την Πέμπτη 2 Απριλίου το “The Loft” παρουσιάζει μια ακόμη έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας “The ArtLoft” με τίτλο Α9.

Πρόκειται για έκθεση των φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας και συγκεκριμένα του Ά Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 19 Απριλίου. 9 δημιουργοί από το εργαστήρι του Άγγελου Αντωνόπουλου θα παρουσιάσουν έργα ζωγραφικά και εγκαταστάσεις στο χώρο.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος σημειώνει:

«Στην ομαδική έκθεση με τίτλο Α9 συμμετέχουν εννέα νέοι καλλιτέχνες (απόφοιτοι και σπουδαστές) τους οποίους συνδέει η κοινή μαθητεία τους στο Α’ εργαστήριο ζωγραφικής της Α.Σ.Κ.Τ. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο, όταν καλείσαι σε ένα  ιδιαίτερο χώρο όπως είναι το ΤΗΕ LOFT να επιλέξεις και να παρουσιάσεις εννέα  νέους καλλιτέχνες ανάμεσα από ένα μεγάλο αριθμό σπουδαστών και αποφοίτων  του εργαστηρίου.

Δεν κρύβω ότι τα κριτήρια αυτής της επιλογής ήταν τρία. Το ύφος της δουλειάς των συγκεκριμένων καλλιτεχνών σε σχέση με την ιδιαιτερότητα του χώρου, η όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρουσα και δημιουργική συνομιλία μεταξύ των έργων και  η αναμφισβήτητη ποιότητα των εκτιθέμενων έργων.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα αυτό και ιδιαίτερα την Κέλλυ Αθανασιαδου για το βήμα που μας έδωσε να παρουσιάσουμε ένα μέρος από το δυναμικό του Α’ εργαστηρίου ζωγραφικής.»

Η εικαστική πλατφόρμα “The ArtLoft” τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και περιλαμβάνει μια σειρά εικαστικών εκθέσεων που θα παρουσιαστούν στον πολυχώρο “The Loft” έως τα μέσα Ιουλίου. Οι δράσεις της πλατφόρμας περιλαμβάνουν περιοδικές ομαδικές εικαστικές εκθέσεις που επιμελούνται έμπειροι και διακεκριμένοι επιμελητές. Παράλληλα, για πρώτη φορά, καθηγητές από τις τέσσερις σχολές Εικαστικών Τεχνών της χώρας παρουσιάζουν τα εργαστήρια τους, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει τη σύγχρονη εικαστική παραγωγή στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.