Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Θεόδωρος Παπαγιάννης - Τέχνη σε δημόσιο χώρο: εκδήλωση στο Φουγάρο

Θεόδωρος Παπαγιάννης - Τέχνη σε δημόσιο χώρο: εκδήλωση στο Φουγάρο

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου, το Φουγάρο φιλοξενεί μια πρωτοβουλία της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου που αφορά στην Τέχνη σε δημόσιο χώρο.


Αφορμή για την εκδήλωση είναι η πορεία και το έργο του Θεόδωρου Παπαγιάννη , καταξιωμένου γλύπτη που θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του. Κεντρικό στοιχείο στη δουλειά του Θεόδωρου Παπαγιάννη είναι η επαναχρησιμοποίηση υλικών που ενσωματώνονται σε έργα του, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο.


Το απόγευμα του Σαββάτου στις 6μμ, θα προβληθεί στη Fougaro The Gallery το ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Παπαγιάννης: Επιστροφή στο Ελληνικό» του Παναγιώτη Κράββαρη, αφιερωμένο στον καλλιτέχνη, και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τους δημιουργούς. Στο ντοκιμαντέρ, ο σκηνοθέτης ακολουθεί τον Θεόδωρο Παπαγιάννη, ο οποίος κάθε χρόνο στήνει στο χωριό του - το Ελληνικό στην Ήπειρο - ένα υπαίθριο γλυπτικό πάρκο. Για το σκοπό αυτό μαζεύει φίλους, συνεργάτες και παλιούς μαθητές του και φτιάχνει μια πορεία γλυπτών από την είσοδο του χωριού προς το ιστορικό μοναστήρι της Τσούκας, χτισμένο τον 12ο αιώνα στο χείλος μιας χαράδρας που καταλήγει στον ποταμό Άραχθο. Καθημερινά υλικά μετατρέπονται σε έργα τέχνης!


Επιπλέον, Σάββατο και Κυριακή στις 11πμ σας περιμένουμε σε ένα ανοιχτό εικαστικό εργαστήριο στο Φουγάρο μαζί με τον Θεόδωρο Παπαγιάννη και τον εικαστικό Francesco Morretti, όπου μικροί και μεγάλοι απο κοινού αξιοποιούμε ανακυκλώσιμα υλικά και δημιουργούμε μεγάλα γλυπτά . Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να συγκεντρώσουν κουτάκια αναψυκτικών από αλουμίνιο και πλαστικά μπουκάλια για να τα φέρουν μαζί τους στο εργαστήριο.


Πρόγραμμα:

Σάββατο 21/3, 6μμ: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Παπαγιάννης: Επιστροφή στο Ελληνικό» και συζήτηση με τους συντελεστές

Σάββατο 21 & Κυριακή 22/3, 11πμ: Εικαστικό εργαστήριο με το Θεόδωρο Παπαγιάννη

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Francesco Moretti στο Φουγάρο
27.01.2017 17:12
Το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στη FOUGARO THE GALLERY, από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 6μμ έως την Κυριακή 5 Μαρτίου, την έκθεση του εικαστικού Francesco Moretti με τα πρωτότυπα έργα του για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου της Χρύσας Σαββάκη με τίτλο «Πού πάει ο ήλιος όταν φεύγει;».
Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017
28.11.2016 12:24
Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Αμερικάνικα Βραβεία Αρχιτεκτονικής: Έκθεση στο Contemporary Space Athens
25.11.2016 14:59
Tα Αμερικανικά βραβεία Αρχιτεκτονικής είναι τα μεγαλύτερα βραβεία στις ΗΠΑ, βραβεύοντας ουρανοξύστες, εμπορικά, κτίρια, πολεοδομικά σχέδια που επιτυγχάνουν ένα υψηλό πρότυπο αριστείας στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη βιωσιμότητα και την προώθηση της βέλτιστης πρακτικής σε όλα τα είδη ανάπτυξης ακινήτων για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
ό,τι μικρό και όμορφο: Έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στο Φουγάρο
22.09.2016 11:02
Από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στην Αίθουσα 2 την έκθεση ό,τι μικρό και όμορφο της Βάλης Κολοτούρου.
Ελληνική τέχνη και design: Ομαδική έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
13.07.2016 14:55
Για τη θερινή περίοδο του 2016 το ξενοδοχείο St Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, φιλοξενεί στον εκθεσιακό του χώρο, την γκαλερί "Αργοναύτης", ομαδική έκθεση Ελλήνων εικαστικών, καθώς και επιλεγμένους σχεδιαστές από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.