Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Θεόδωρος Παπαγιάννης - Τέχνη σε δημόσιο χώρο: εκδήλωση στο Φουγάρο

Θεόδωρος Παπαγιάννης - Τέχνη σε δημόσιο χώρο: εκδήλωση στο Φουγάρο

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου, το Φουγάρο φιλοξενεί μια πρωτοβουλία της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου που αφορά στην Τέχνη σε δημόσιο χώρο.


Αφορμή για την εκδήλωση είναι η πορεία και το έργο του Θεόδωρου Παπαγιάννη , καταξιωμένου γλύπτη που θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του. Κεντρικό στοιχείο στη δουλειά του Θεόδωρου Παπαγιάννη είναι η επαναχρησιμοποίηση υλικών που ενσωματώνονται σε έργα του, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο.


Το απόγευμα του Σαββάτου στις 6μμ, θα προβληθεί στη Fougaro The Gallery το ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Παπαγιάννης: Επιστροφή στο Ελληνικό» του Παναγιώτη Κράββαρη, αφιερωμένο στον καλλιτέχνη, και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τους δημιουργούς. Στο ντοκιμαντέρ, ο σκηνοθέτης ακολουθεί τον Θεόδωρο Παπαγιάννη, ο οποίος κάθε χρόνο στήνει στο χωριό του - το Ελληνικό στην Ήπειρο - ένα υπαίθριο γλυπτικό πάρκο. Για το σκοπό αυτό μαζεύει φίλους, συνεργάτες και παλιούς μαθητές του και φτιάχνει μια πορεία γλυπτών από την είσοδο του χωριού προς το ιστορικό μοναστήρι της Τσούκας, χτισμένο τον 12ο αιώνα στο χείλος μιας χαράδρας που καταλήγει στον ποταμό Άραχθο. Καθημερινά υλικά μετατρέπονται σε έργα τέχνης!


Επιπλέον, Σάββατο και Κυριακή στις 11πμ σας περιμένουμε σε ένα ανοιχτό εικαστικό εργαστήριο στο Φουγάρο μαζί με τον Θεόδωρο Παπαγιάννη και τον εικαστικό Francesco Morretti, όπου μικροί και μεγάλοι απο κοινού αξιοποιούμε ανακυκλώσιμα υλικά και δημιουργούμε μεγάλα γλυπτά . Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να συγκεντρώσουν κουτάκια αναψυκτικών από αλουμίνιο και πλαστικά μπουκάλια για να τα φέρουν μαζί τους στο εργαστήριο.


Πρόγραμμα:

Σάββατο 21/3, 6μμ: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Παπαγιάννης: Επιστροφή στο Ελληνικό» και συζήτηση με τους συντελεστές

Σάββατο 21 & Κυριακή 22/3, 11πμ: Εικαστικό εργαστήριο με το Θεόδωρο Παπαγιάννη

Σχετικές ειδήσεις
Μνημεία υπό την προστασία της Unesco στη Βουλγαρία: περιοδική έκθεση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
27.09.2016 16:33
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει την περιοδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Μνημεία υπό την προστασία της Unesco στη Βουλγαρία», στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
ό,τι μικρό και όμορφο: Έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στο Φουγάρο
22.09.2016 11:02
Από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στην Αίθουσα 2 την έκθεση ό,τι μικρό και όμορφο της Βάλης Κολοτούρου.
Ελληνική τέχνη και design: Ομαδική έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
13.07.2016 14:55
Για τη θερινή περίοδο του 2016 το ξενοδοχείο St Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, φιλοξενεί στον εκθεσιακό του χώρο, την γκαλερί "Αργοναύτης", ομαδική έκθεση Ελλήνων εικαστικών, καθώς και επιλεγμένους σχεδιαστές από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Στο Πέρασμα Των Αιώνων: Έκθεση της Τίνας Μάσχα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μαρκοπούλου
18.02.2016 14:43
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχει την ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να φιλοξενήσει την Έκθεση σύγχρονης αγιογραφίας και ζωγραφικής, της αναγνωρισμένης εικαστικού Τίνας Μάσχα, με τίτλο: «Στο Πέρασμα Των Αιώνων», στον ιστορικό χώρο του 112ετούς νεοκλασικού κτιρίου, του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Μαρκοπούλου και σας προσκαλεί στην εκδήλωση των εγκαινίων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016.
Η Αθήνα μέσα στην τέχνη: η νέα έκθεση της δράσης Διαδρομές στην Αθήνα του Ελληνικού Κόσμου
28.12.2015 12:35
Η εκπαιδευτική έκθεση του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» που ξενάγησε πάνω από 20.000 επισκέπτες μας υποδέχεται εμπλουτισμένη με τη νέα εικαστική έκθεση που εγκαινιάστηκε την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015.