Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Daemon est deus inversus: έκθεση χαρακτικής του Άγγελου Θεμιστοκλέους στο Αγγέλων Βήμα

Daemon est deus inversus: έκθεση χαρακτικής του Άγγελου Θεμιστοκλέους στο Αγγέλων Βήμα

Το Αγγέλων Βήμα εγκαινιάζει την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, στις 20:30, την έκθεση χαρακτικής του Άγγελου Θεμιστοκλέους, με τίτλο Daemon est deus inversus.


Ο Άγγελος Θεμιστοκλέους με αυτή την ενότητα έργων, χρησιμοποιεί κλασικά και μεσαιωνικά μυστικιστικά σύμβολα μέσω ξυλογραφίας για να αναβιώσει την ατμόσφαιρα και τη φόρμα χαμένων τεχνικών και να συστήσει ένα σύμπαν πολύ ιδιαίτερο που ανατρέπει την κοινή καθημερινότητα και, προπάντων, εκείνο το κομμάτι της που έχει κυριολεκτικά αλωθεί από την τεχνολογία και τις διαδικτυακές προσομοιώσεις.


Από την εικαστική οπτική που μας προτείνει, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις δύο διαστάσεις ως μία παρα-ρεαλιστική πραγματικότητα,όπου τα βάθη και οι αποστάσεις υπαγορεύονται οχι από συγκλίνουσες ευθείες Ευκλείδιας λογικής, αλλά από το ποσοστό ζόφου και φωτός που οι γραμμώσεις της ξυλογραφίας επιτρέπουν να σχηματιστεί.


Με αυτόν τον τρόπο μάς εξωθεί να δεχθούμε πως οι παλιές τεχνικές του Μαΐστορα δεν έχουν τελειώσει ούτε εξαντληθεί.
                                                                                        

Ρεγγίνα Αργυράκη
Καθηγήτρια Α.Π.Θ.

Σχετικές ειδήσεις
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
ALlmost Divine: έκθεση του Άγγελου Μαυραειδή στη Μύκονο
12.08.2016 10:33
Στην ανακαινισμένη Αίθουσα Σ. Συριώτη του Δήμου Μυκόνου θα φιλοξενείται από τις 21 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016 η 1η ατομική έκθεση ζωγραφικής "ΑLLmost Divine" του Άγγελου Μαυραειδή.
Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80: Έκθεση του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή
27.06.2016 14:46
Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη υποδέχεται την έκθεση Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80 με χαρακτικές συνθέσεις από τη συλλογή του αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή.
Καλημέρα κύριε Proust: έκθεση του Άγγελου Σκούρτη στην αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου
21.04.2016 14:33
Η αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 την ατομική έκθεση του Άγγελου Σκούρτη με τίτλο «Καλημέρα κύριε Proust».
Ζωή: έκθεση του Νίκου Σταυρακαντωνάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
09.03.2016 14:34
Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».