Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Daemon est deus inversus: έκθεση χαρακτικής του Άγγελου Θεμιστοκλέους στο Αγγέλων Βήμα

Daemon est deus inversus: έκθεση χαρακτικής του Άγγελου Θεμιστοκλέους στο Αγγέλων Βήμα

Το Αγγέλων Βήμα εγκαινιάζει την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, στις 20:30, την έκθεση χαρακτικής του Άγγελου Θεμιστοκλέους, με τίτλο Daemon est deus inversus.


Ο Άγγελος Θεμιστοκλέους με αυτή την ενότητα έργων, χρησιμοποιεί κλασικά και μεσαιωνικά μυστικιστικά σύμβολα μέσω ξυλογραφίας για να αναβιώσει την ατμόσφαιρα και τη φόρμα χαμένων τεχνικών και να συστήσει ένα σύμπαν πολύ ιδιαίτερο που ανατρέπει την κοινή καθημερινότητα και, προπάντων, εκείνο το κομμάτι της που έχει κυριολεκτικά αλωθεί από την τεχνολογία και τις διαδικτυακές προσομοιώσεις.


Από την εικαστική οπτική που μας προτείνει, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις δύο διαστάσεις ως μία παρα-ρεαλιστική πραγματικότητα,όπου τα βάθη και οι αποστάσεις υπαγορεύονται οχι από συγκλίνουσες ευθείες Ευκλείδιας λογικής, αλλά από το ποσοστό ζόφου και φωτός που οι γραμμώσεις της ξυλογραφίας επιτρέπουν να σχηματιστεί.


Με αυτόν τον τρόπο μάς εξωθεί να δεχθούμε πως οι παλιές τεχνικές του Μαΐστορα δεν έχουν τελειώσει ούτε εξαντληθεί.
                                                                                        

Ρεγγίνα Αργυράκη
Καθηγήτρια Α.Π.Θ.

Σχετικές ειδήσεις
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
ALlmost Divine: έκθεση του Άγγελου Μαυραειδή στη Μύκονο
12.08.2016 10:33
Στην ανακαινισμένη Αίθουσα Σ. Συριώτη του Δήμου Μυκόνου θα φιλοξενείται από τις 21 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016 η 1η ατομική έκθεση ζωγραφικής "ΑLLmost Divine" του Άγγελου Μαυραειδή.
Ζωή: έκθεση του Νίκου Σταυρακαντωνάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
09.03.2016 14:34
Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».
100 Χρόνια Ελληνικής Χαρακτικής από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή: Έκθεση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο
24.02.2016 13:17
Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη φιλοξενείται από την Παρασκευή 4 Μαρτίου έως και την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 η έκθεση «100 Χρόνια Ελληνικής Χαρακτικής από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Οδοιπόροι: έκθεση της Κλέβες Κρίσικο στις Εικαστικές Αναζητήσεις
22.02.2016 14:33
Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής της Κλέβες Κρίσικο, με τον τίτλο «Οδοιπόροι».