Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

πλαίσια υπό: Έκθεση ζωγραφικής της ΦαΜ στον πολυχώρο Διέλευσις

πλαίσια υπό: Έκθεση ζωγραφικής της ΦαΜ στον πολυχώρο Διέλευσις

Η Φαίη Αναγνωστοπουλου Μάντζαρη, ή αλλιώς ΦαΜ, εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της με τίτλο «πλαίσια υπό» στον πολυχώρο πολιτισμού Διέλευσις, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.

 

Yποταγή, υποβολή, υποδούλωση, υποβάθμιση. Καταστάσεις με τις οποίες μαχόμαστε καθημερινά, ακόμη και υποσυνείδητα, μέσα από τις υποκουλτούρες στις οποίες αισθανόμαστε ότι ανήκουμε, ή που θα επιθυμούσαμε να ακολουθούμε. Εθνικότητα, κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, σεξουαλικές επιλογές, πολιτική κατάταξη, εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον , μορφωτικό επίπεδο, άμεση οικογένεια, η κοινωνία συνολικά, αλλά και οι απαιτήσεις από τον ίδιο μας τον εαυτό... δυνάμεις που διαμορφώνουν το πώς, το πού και το γιατί είμαστε όπως είμαστε την κάθε δεδομένη στιγμή της ζωής μας.  Τείχη τα οποία χτίζουμε μόνοι μας αλλά υπό έξωθεν καθοδήγηση και όρους, μέσα στα οποία πιέζουμε τους εαυτούς μας να χωρέσουμε, να εξελιχθούμε και να πράξουμε. Μέσα από αυτήν την πορεία, η ικανοποίηση και η ευημερία συνυπάρχουν με μελαγχολία, πόνο και αποτυχία.

 

Κάθε πίνακας εκφράζει ένα προσχέδιο. Την κάτοψη των μονοπατιών που διαγράφω καθώς λαμβάνω μέρος στις παραπάνω μάχες, τα δωμάτια που ανυψώνω, τις προσπάθειες απόδρασης, τις χαρές που ένιωσα, τις επιθυμίες που δεν τόλμησα, και τις ήττες της ψυχής. Μια πορεία που είναι για όλους η γλυκόπικρη ζωή.

 

Λίγα λόγια για την ΦαΜ

 

Η Φαίη Αναγνωστοπούλου Μάντζαρη γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα.  Σπούδασε Αρχιτεκτονική και Διαφήμιση στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, και παρακολούθησε σεμινάρια Αφηρημένης Τέχνης στο Art League of Houston του Texas.

 

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με την Δημιουργία Μακέτας στο Αρχιτεκτονικό Γραφείο των Meyer, Scherer & Rockcastle στην Μιννεάπολη, καθώς και τον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό και την προώθηση στον Τύπο στην εταιρεία Progressive Architecture, στην ίδια πόλη.

 

Άρχισε να ζωγραφίζει το 2004, εγκαταλείποντας τον χώρο της αρχιτεκτονικής και της διαφήμισης. Σήμερα είναι μαμά τριών παιδιών, και συνεχίζει τις αναζητήσεις της μέσα από τον χώρο της Αφηρημένης Ζωγραφικής.  Με τους πίνακες της προσπαθεί να παρασύρει τον παρατηρητή μέσα σε έντονα χρώματα, μορφές, ροές, υφές, εντάσεις και διαθέσεις. Κάθε ολοκληρωμένο έργο  είναι αποτέλεσμα ποικίλων  πειραματισμών, τον ένα πάνω από τον άλλο. Είναι ένα δείγμα της μάχης μεταξύ του αβίαστου, και του αυτόβουλου με το κατανοητό, το ελεγχόμενο και το αποδεκτό.

 

Εκθέσεις:

2004 - Group Exhibition @ Crostini, Houston TX

2004 - Group Exhibition @ Bering & James Gallery, Houston TX

2005 - Group Exhibition @ Archway Gallery, Houston TX

2009 - Group Exhibition @ Designers' Dot Gallery, Athens

2010 - Solo Exhibition @ Designers' Dot Gallery, Athens

2010 - Group Exhibition @ Athen's Planetarium

2010 - Group Exhibition @ Parnassos Culture Center, Athens

2011 - Group Exhibition @ Designers' Dot Galery, Athens

2012 - Duo Exhibition @ Pro-Art Gallery, Athens

2013 – Group Exhibition @ ArtZone42, Athens

2013 – Solo Exhibition @ Διελευσις, AThens

Σχετικές ειδήσεις
ΜΑΠΑ: έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στον Πολυχώρο Area 364
09.12.2016 14:26
Ο Πολυχώρος Area 364 παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, των Μάιπα Πέτρου και Πάλλη Γιάννη, με τίτλο ΜΑΠΑ.
To Δωμάτιο του Charles: ομαδική έκθεση στον Πολυχώρο Vault
14.09.2016 10:20
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών του VAULT Theatre Plus, ΟPEN SEPTEMBER 5 (23 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2016) εγκαινιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση & performance art με τίτλο: To Δωμάτιο του Charles, μία αναφορά στον Bukowski.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.
Άνθρωποι: έκθεση της ομάδας Φωτοδυτικά στον πολυχώρο Διέλευσις
01.03.2016 16:34
Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 στις 19:30 στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις», οι ΦΩΤΟΔΥΤΙΚΑ έχουν τα εγκαίνια της ετήσιας Φωτογραφικής Έκθεσής τους με θέμα «Άνθρωποι».
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση The Mercedes-Benz “Circle of Art” Exhibition
24.02.2016 09:49
Η Mercedes-Benz Ελλάς παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την εικαστική έκθεση The Mercedes-Benz “Circle of Art” Exhibition, στο Ζάππειο Μέγαρο.