Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

The Bluestrain στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

The Bluestrain στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Η Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ φιλοξενεί στο Αντίσκηνο την μουσική παράσταση The Bluestrain.


Ίσως γιατί τα τρένα και οι αποβάθρες πάντα ασκούσαν και ασκούν μια μυστήρια γοητεία με έντονη την αίσθηση της φυγής προς το άγνωστο και μία αίσθηση απόλυτης ελευθερίας…

Ίσως γιατί οι ατελείωτες ώρες και ο μονότονος ήχος της ρόδας στη ράγα καθώς ταξιδεύεις νύχτα, αφήνει το μυαλό να φύγει…

Ίσως επειδή το τρένο ήταν το όχημα με το οποίο κάποιοι δραπέτευσαν προς την ελευθερία τους…

Ίσως για όλους αυτούς τους λόγους, όταν ακούς τα μπλουζ, ακούς και το μακρινό, μοναχικό σφύριγμα του τρένου κάπου βαθειά στη μουσική και στους στίχους των τραγουδιών.


Κάθε Πέμπτη λοιπόν, ξεκινώντας από τη Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στις 21:30, οι COSMIC FILTERS θα παρουσιάζουν στο Αντίσκηνο του Τρένου στο Ρουφ ένα πρόγραμμα από δικά τους κομμάτια, αλλά και εβδομαδιαία αφιερώματα στους θρύλους των μπλουζ, εστιάζοντας κάθε φορά σε έναν από αυτούς.


Οι Cosmic Filters είναι:
Μάρκος Παπασηφάκις - κιθάρα/φωνή
Νίκος Βαρδής – μπάσο
Βασίλης Σαλτίκης – τενόρο σαξόφωνο/κρουστά
Δημήτρης Καραγάνης – άλτο σαξόφωνο/φλάουτο
Απόστολος Πατρωνίδης – τύμπανα


Οι Cosmic Filters ιδρύθηκαν στον Πειραιά το 2013 ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Γι αυτό από τότε, φιλτράροντας τις μοναδικές στιγμές, τα απλά, αυθεντικά πράγματα και τις εκπλήξεις της ζωής , τις μοιράζονται με το κοινό τους μέσα από την αγάπη τους για τη μουσική.

Οι αυθεντικές μελωδίες τους έχουν επιρροές από το Rhythm & Blues και το ρεπερτόριο της θρυλικής δισκογραφικής εταιρείας Stax, αλλά και από την ψυχεδελική μουσική του τέλους της δεκαετίας του ’60 καθώς και της αναβίωσης των μπλουζ. Ταυτόχρονα όμως, διατηρούν προσωπική άποψη, φρέσκια ματιά και σύγχρονη, ανανεωτική διάθεση.

H δυνατή σύνθεση όλων των μελών του γκρουπ σε συνδυασμό με τη συλλογική δουλειά κάνει τον ήχο των Cosmic Filters να ξεχωρίζει, ενώ τα δύο πνευστά προσθέτουν τις πικάντικες νότες τους.

Στις ζωντανές εμφανίσεις τους ηλεκτρίζουν, εναλλάσσοντας αριστοτεχνικά τα blues με τη rock και το funk με την ψυχεδέλεια. Το δέσιμο των μουσικών δίνει έναν πλούσιο, τέλεια συντονισμένο ήχο, μέσα από την μουσική τους αλληλεπίδραση και τις μελωδικές τους ανταλλαγές.
Ελάτε να απολαύστε το μουσικό απόσταγμα της κοσμικής ενέργειάς τους.

Σχετικές ειδήσεις
3 Χάριτες με funky & swing διάθεση live στο Τρένο στο Ρουφ
30.08.2016 15:53
Ο Σεπτέμβριος μας βρίσκει και πάλι στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ με ανεβασμένη διάθεση, καλή μουσική και δυνατά ποτά.
Το KoKo Jazz Trio για ένα live στο Τρένο στο Ρουφ
10.06.2016 14:12
Στη δροσερή “Αποβάθρα” του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ, το υπαίθριο καλοκαιρινό στέκι του “Τρένου στο Ρουφ”, συναντιόμαστε με τους KoKo, το ξεχωριστό jazz trio με τις πολυσυλλεκτικές καταβολές.
Tribute to the Masters Eddie Harris & Grover Washington: Ο Γιάννης Κασέτας στο Τρένο στο Ρουφ
06.05.2016 12:58
O γνωστός σαξοφωνίστας Γιάννης Κασέτας επιστρέφει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στο Τρένο στο Ρουφ για ένα ακόμη αφιέρωμα σε μεγάλες μορφές της τζαζ.
KoKo Jazz Trio live στο Τρένο στο Ρουφ
15.02.2016 11:46
Το KoKo Jazz Trio θα εμφανιστείι στο Τρένο στο Ρουφ για μία τζαζ μουσική παράσταση, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ.
A Tribute to the Masters of the 60's από τον Γιάννη Κασέτα στο Τρένο στο Ρουφ
05.02.2016 09:52
Ο καταξιωμένος σαξοφωνίστας Γιάννης Κασέτας παρουσιάζει στο Τρένο στο Ρουφ, ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στους θρύλους του σαξοφώνου της δεκαετίας του ’60, Wayne Shorter, Joe Henderson και Dexter Gordon.