Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

UNDER - κρυμμένες φωνές, για μια παράσταση στον πεζόδρομο Μακρυγιάννη

UNDER - κρυμμένες φωνές, για μια παράσταση στον πεζόδρομο Μακρυγιάννη

Το Θέατρο  Σημείο  θα παρουσιάσει σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηνών, την σκηνική σύνθεση  με τίτλο  UNDER -  κρυμμένες φωνές την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 στις 12.30 το μεσημέρι στον πεζόδρομο Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη.

 

Ανατριχιαστικά επίκαιρο μετά τα γεγονότα στο Παρίσι, το Θέατρο Σημείο καλεί σε συνέργειες εναντίον της ξενοφοβίας και του ρατσισμού μέσα από τη σύνθεση UNDER.

Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Σημείο μέχρι τέλος Απριλίου.

 

Η σκηνική σύνθεση  είναι μία  παράσταση  σχόλιο  πάνω  στο πρόβλημα  της  μετανάστευσης  και  στον τρόπο  που  μία  σύγχρονη  κοινωνία  προσπαθεί  να το λύσει  μέσα  από τον  σεβασμό και την αλληλεγγύη  προς τον  άλλο.

 

Η παράσταση καταγραφεί τις απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες μέσα στις οποίες  οι άνθρωποι αυτοί έρχονται στην χώρα μας προσδοκώντας ένα καλύτερο αύριο -ένα μέλλον.

Επίσης η παράσταση περιγράφει τις δύσκολες συνθήκες ζωής μέσα στις οποίες ζουν.

Η παράσταση  UNDER  θέλει  να τονίσει  τον σεβασμό και την αλληλεγγύη μας προς αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί είναι άνθρωποι σαν και μας με τα ίδια προβλήματα,  τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες  ελπίδες για ζωή.

 

Η παράσταση στηρίζεται σε πρωτογενές δραματουργικό υλικό από μαρτυρίες, συνεντεύξεις, ηχητικά ντοκουμέντα, λογοτεχνικά κείμενα καθώς και σύγχρονα ταχυδράματα γραμμένα από μία νέα γενιά σύγχρονων ελλήνων συγγραφέων όπως την Βασιλική Πέτσα, Ναταλία Κατσού, Χρήστο Χρυσόπουλο, Χρήστο Αγγελάκο οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Θεάτρου Σημείο για συμμετοχικότητα και παρέμβαση σε ένα πολύ δύσκολο κοινωνικό θέμα.

 

Επίσης το Θέατρο Σημείο έχει συλλέξει υλικό από τους Γιατρούς χωρίς σύνορα καθώς και από άλλες οργανώσεις που κινούνται στον χώρο αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο.

 

Στόχος της παράστασης under-κρυμμένες φωνές, από το θέατρο Σημείο είναι να υπάρξει ένας δημιουργικός διάλογος και ένας ουσιαστικός προβληματισμός για τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, μέσα στις οποίες ερχόμαστε εξίσου αντιμέτωποι τόσο με τις προκλήσεις όσο και με τις ευθύνες που μας αναλογούν.

 

Στο υλικό που χρησιμοποιείται, περιγράφεται με πολύ μεγάλη ακρίβεια, με εξαιρετικά ευθύβολο και σπαρακτικό λόγο, η περιπέτεια, το ταξίδι ζωής, και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται σε κατάσταση under.

 

Η παράσταση παρουσιάζεται με την στήριξη  του Μορφωτικού τμήματος της Αμερικάνικης Πρεσβείας και του Δήμου Αθηνών.

 

Σκηνοθεσία και σκηνική επιμέλεια: Νίκος Διαμαντής

Ηθοποιοί: Ελενα Αρβανίτη, Σταύρος Γιαννακόπουλος, Χρήστος Σκούρτας ,Μικές Γλύκας, Αράς Χαμεντιάν.

Σχετικές ειδήσεις
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν: έξτρα παράσταση στη Β’ σκηνή του Θεάτρο Οδού Κεφαλληνίας
30.12.2016 10:13
Η παράσταση Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν υποδέχεται το νέο έτος με μία επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου στις 18.30. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και τις 10 Ιανουαρίου.
Κασσάνδρα: Μία πρωτότυπη θεατρική ανάγνωση για δύο φωνές στο Booze
10.11.2016 12:19
Το Booze μας προσκαλεί στην παράσταση Κασσάνδρα, μία πρωτότυπη θεατρική ανάγνωση για δύο φωνές, βασισμένη σε διασκευή του ομώνυμου διηγήματος - στην γερμανική γλώσσα –, με αφορμή την πέμπτη επέτειο από το θάνατο της Κρίστα Βολφ (1 Δεκεμβρίου 2011).
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Βέρθερος» στο Θέατρο Σημείο!
19.10.2016 14:25
Η παράσταση "Βέρθερος", η οποία βασίζεται στο εμβληματικό μυθιστόρημα του J.W. Goethe, "Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου", παρουσιάζεται στο Θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή. Το Θέατρο Σημείο δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 9.15 μ.μ., προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα, από τον Θανάση Σαράντο στη Μονή Λαζαριστών
11.10.2016 16:17
Με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατο του Στρατηγού Μακρυγιάννη, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τα «Απομνημονεύματα» του ήρωα. Η παράσταση, που παρουσιάστηκε με επιτυχία στην Αθήνα, την Πάτρα αλλά και στη γενέτειρα του ήρωα, το Κροκύλειο Φωκίδος, φιλοξενείται τώρα στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
Άνθρωποι από την ομάδα ΟΠΑ στο Altera Pars
24.05.2016 14:17
Η Θεατρική Ομάδα ΟΠΑ παρουσιάζει την παράσταση Άνθρωποι στις 6, 7, 8, 9 Ιουνίου 2016 στο Θέατρο Altera Pars.