Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

UNDER - κρυμμένες φωνές, στο Θέατρο Σημείο

UNDER - κρυμμένες φωνές, στο Θέατρο Σημείο

Το Θέατρο Σημείο  παρουσιάζει την σκηνική σύνθεση  με τίτλο «UNDER - κρυμμένες φωνές» από την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 στις 9.30μμ. και κάθε Πέμπτη στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Σημείο μέχρι τέλος Απριλίου.

 

Επίσης, το Θέατρο Σημείο σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων παρουσιάζει street event με αποσπάσματα από το έργο σε μια σειρά από επιλεγμένες περιοχές της Αθήνας, σε μια προσπάθεια να ανοίξει διάλογο σε δημόσιο χώρο και να ευαισθητοποιήσει ένα ευρύτερο κοινό.

 

Η σκηνική σύνθεση  «UNDER» είναι μία  παράσταση-σχόλιο πάνω στο θέμα της μετανάστευσης και τον τρόπο που μία σύγχρονη κοινωνία αντιμετωπίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν σε αυτή.  Η παράσταση προσπαθεί να αποτυπώσει τις συνθήκες – πολλές φορές απάνθρωπες και εξευτελιστικές – μέσω των οποίων μετανάστες εγκαταλείπουν τις χώρες τους προσδοκώντας ένα καλύτερο μέλλον.  Καταγράφει, επίσης, τις δύσκολες συνθήκες ζωής μέσα στις οποίες ζουν, την έλλειψη σεβασμού, την αδιαφορία και την βία που πολλές φορές εισπράττουν.

 

Η παράσταση στηρίζεται σε πρωτογενές δραματουργικό υλικό που προέρχεται από μαρτυρίες, συνεντεύξεις, ηχητικά ντοκουμέντα, λογοτεχνικά κείμενα καθώς και σύγχρονα έργα γραμμένα από μία νέα γενιά ελλήνων συγγραφέων όπως την Βασιλική Πέτσα, τη Ναταλία Κατσού, τον Χρήστο Χρυσόπουλο, και τον Χρήστο Αγγελάκο.  Οι συγγραφείς αυτοί ανταποκρίθηκαν γενναιόδωρα στο κάλεσμα του Θεάτρου Σημείο για παρέμβαση και ευαισθητοποίηση σε ένα δύσκολο κοινωνικό θέμα.

 

Tο Θέατρο Σημείο έχει συλλέξει υλικό από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, την Αγκαλιά στη Λέσβο, καθώς και άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο.

 

Στόχος της παράστασης «UNDER-κρυμμένες φωνές» είναι να υπάρξει ένας δημιουργικός διάλογος και ένας ουσιαστικός προβληματισμός για τις νέες συνθήκες μετανάστευσης και υποδοχής.  Το υλικό περιγράφει με ακρίβεια, με ευθύβολο και σπαρακτικό λόγο, την περιπέτεια, το ταξίδι ζωής, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με «κρυμμένες φωνές».

 

Σκηνοθεσία και σκηνική επιμέλεια: Νίκος Διαμαντής

Ηθοποιοί: Ελενα Αρβανίτη, Σταύρος Γιαννακόπουλος, Χρήστος Σκούρτας, Μικές Γλύκας, Αράς Χαμεντιάν.

 

Η παράσταση παρουσιάζεται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις
Η Διαθήκη του Σαίξπηρ (Άσκηση Α’) στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
06.12.2016 11:34
Ο Θοδωρής Γκόνης παρουσιάζει στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου της Καβάλας το έργο «Η Διαθήκη του Σαίξπηρ» σε δραματουργική επεξεργασία και σύνθεση κειμένων του Διονύση Καψάλη και του ίδιου, από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και μόνο για 5 παραστάσεις.
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Βέρθερος» στο Θέατρο Σημείο!
19.10.2016 14:25
Η παράσταση "Βέρθερος", η οποία βασίζεται στο εμβληματικό μυθιστόρημα του J.W. Goethe, "Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου", παρουσιάζεται στο Θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή. Το Θέατρο Σημείο δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 9.15 μ.μ., προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Βέρθερος, βασισμένο στα
06.10.2016 16:36
Το Θέατρο Σημείο παρουσιάζει την παράσταση "Βέρθερος", ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του J.W. Goethe, "Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου", σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή.
Το ζήτημα της Φαλακρής Τραγουδίστριας στο 1ο Reborn in Athens Festival
06.07.2016 13:03
Η παράσταση που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάστηκε στην Αθήνα, εγκαινιάζοντας τη σειρά «Δροσερό Βλέμμα» στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες, εντάσσεται δυναμικά στο Reborn in Athens, στις 7, 8 και 9 Ιουλίου 2016: μια πρωτότυπη σκηνική και κειμενική σύνθεση, πάνω στο Παράλογο, με βασικό άξονα το κείμενο του Ευγένιου Ιονέσκο «Η Φαλακρή τραγουδίστρια».
Βέρθερος, στο θέατρο Σημείο
05.05.2016 14:40
Το Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ παρουσιάζει από τις 14 Μαΐου 2016 την παράσταση 'Βέρθερος', ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του J.W. Goethe, 'Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου', σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή.