Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Συνομιλίες: εικαστική έκθεση στο The Loft

Συνομιλίες: εικαστική έκθεση στο The Loft

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου το “The Loft” παρουσιάζει την τρίτη κατά σειρά έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας “The ArtLoft” με τίτλο «Συνομιλίες».


Πρόκειται για μια έκθεση των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει έργα αποφοίτων και τελειοφοίτων του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης.


Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων, Ξενοφών Μπίτσικας -Αναπληρωτής Καθηγητής, Χρήστος Χαρίσης και Μάνος Κατσάρης- Επίκουροι Καθηγητές:

«Συνομιλώ, συνδιαλέγομαι, συσκέπτομαι, συνδιασκέπτομαι, διαπραγματεύομαι, αναιρώ και επανα-πραγματεύομαι στερεότυπα και νέες θέσεις , και δοξασίες και απόψεις περί τέχνης και εικαστικού αντικειμένου. Δύο γενιές καλλιτεχνών, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνομιλούν μέσα από το εικαστικό τους έργο και τις κοινές προσλαμβάνουσες στη διαμόρφωση της εικαστικής τους σκέψης. Οι μεν έχουν ξεκινήσει να χαράζουν την εικαστική τους πορεία με αξιοσημείωτη σαφήνεια, καθαρότητα λόγου και προσωπικής έκφρασης, οι δε την ξεκινούν με την ίδια  αφετηρία, το ίδιο πάθος, και τη  σηματοδότηση του προσωπικού τους ύφους.  Ο βιομηχανικός χώρος του LOFT αποτελεί πεδίο ανάδειξης της εικαστικής δημιουργίας και αφορμή κριτικής για το ιδεολογικό και θεσμικό πλαίσιο της εικαστικής πράξης, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή μέσα από την εκπαίδευση.  Οι νέοι εικαστικοί αναδεικνύουν μέσα από το έργο τους την  ουσιαστική και βαθιά, πολυεπίπεδη παιδεία χωρίς εργαλειακές λογικές και μηχανικές συνταγές. Ζωγραφική, εγκαταστάσεις, κατασκευές και βίντεο, συνυπάρχουν και συνομιλούν, και κάτω από τις πολυδιάστατες εικαστικές μορφές έκφρασης διαφαίνεται ακόμη ένας τύπος συνομιλίας, ... με εκείνους που τους δίδαξαν και καθόρισαν, σχετικά, τους τρόπους να βλέπουν τα πράγματα.


Η εικαστική πλατφόρμα “The ArtLoft” που οργανώνει και συντονίζει η γλύπτρια Κέλλυ Αθανασιάδου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και περιλαμβάνει εννέα εικαστικές εκθέσεις που θα παρουσιαστούν στον πολυχώρο “The Loft” έως τα μέσα Ιουλίου. Σε συνεργασία με καθηγητές από τις τέσσερις σχολές Εικαστικών Τεχνών της χώρας παρουσιάζονται  τα εργαστήρια τους και δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει τη σύγχρονη εικαστική παραγωγή στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Σχετικές ειδήσεις
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
New Mythologies: εικαστική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου
02.06.2016 15:53
Ο Πύργος Μπαζαίου εγκαινιάζει στις 18 Ιουνίου 2016 την φετινή εικαστική του έκθεση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, με τίτλο New Mythologies.
ΞενοΔοχείο: 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας
02.06.2016 14:49
Η 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί 6 - 26 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», με τίτλο ΞενοΔοχείο.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.
Stand up for…: εικαστική έκθεση από το The ArtLoft
15.01.2016 16:42
Η εικαστική πλατφόρμα "The ArtLoft" που επιμελείται η εικαστικός Κέλλυ Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "Stand up for...", στον εικαστικό πολυχώρο The Loft, στο κέντρο της Αθήνας.