Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Καλλιτεχνικό Εργαστήριο New Documents από το Μουσείο Μπενάκη

Καλλιτεχνικό Εργαστήριο New Documents από το Μουσείο Μπενάκη

Στο πλαίσιο της έκθεσης "Depression Era: Στην Εποχή της Ύφεσης" το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει ένα χειμερινό καλλιτεχνικό εργαστήριο με θέμα την θεωρία και πρακτική της τεκμηριωτικής φωτογραφίας (documentary photography).


Από τις απαρχές της κοινωνικής φωτογραφίας στην Αμερική του 19ου αιώνα, ως το σύγχρονο ντοκιμαντέρ , η τεκμηριωτική φωτογραφία, ως μέθοδος καταγραφής της πραγματικότητας, μπορεί να συνιστά ένα ερευνητικό, αλλά και αισθητικό έργο , όπου συνυπάρχει η κοινωνιολογική και καλλιτεχνική ματιά. Σε αυτό το εργαστήριο, μέσα από διαλέξεις και την ανάπτυξη ομαδικού πρότζεκτ, θα εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους η εικόνα – ως ντοκουμέντο, αλλά και ως έργο τέχνης – μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε μια σύνθετη δομή της πραγματικότητας και έτσι να μετατραπεί σε εργαλείο παραγωγής κοινωνικής γνώσης.


Διδάσκοντες: Παύλος Φυσάκης, Πάσκουα Βοργιά

Οι συναντήσεις θα γίνονται στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς) και στο πολιτιστικό κέντρο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, στην Αθήνα.

Το εργαστήριο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος .

Σχετικές ειδήσεις
Χρόνος και Εικόνα: Εργαστήριο για ενηλίκους στο Μουσείο Μπενάκη
01.02.2017 12:29
Το Μουσείο Μπενάκη ξεκινά την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 ένα εργαστήριο για ενήλικες, με τίτλο Χρόνος και Εικόνα.
Το ΚΜΣΤ υποδέχεται τον νέο χρόνο με ένα μουσικοκινητικό-χορευτικό εργαστήριο
19.12.2016 17:10
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προσκαλεί παιδιά ηλικίας 6-11 ετών και τους συνοδούς τους στο μουσικοκινητικό-χορευτικό εργαστήριό του, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, 11:30-13:30, στη Μονή Λαζαριστών.
Exile: Ανοιχτό κάλεσμα στο Εργαστήριο Έρευνας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας από την ομάδα Α4Μ
24.10.2016 16:46
Στα πλαίσια της έκθεσης [OUT]TOPIAS: Περφόρμανς και υπαίθριος/ δημόσιος χώρος στο Μουσείο Μπενάκη η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών Α4Μ (αφορμή) προσκαλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές, περφόρμερ, μουσικούς, εικαστικούς, video artists, δραματουργούς και σκηνογράφους να συμμετάσχουν σε μια συνεργατική έρευνα, η οποία θα λάβει μέρος στο Μουσείο Μπενάκη από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2016.
Ανθρωπογραφές. Η έννοια του εκμαγείου στην τέχνη: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
09.05.2016 13:53
Το Εργαστήριο Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής της ΑΣΚΤ και το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζουν την έκθεση με τίτλο «ΑΝΘΡΩΠΟΓΡΑΦΕΣ. Η έννοια του εκμαγείου στην τέχνη», στο κτήριο της οδού Πειραιώς, από τις 12 έως τις 29 Μαΐου 2016. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00.
επι-Γραφές - Τo σώμα της λέξης: εργαστήριο στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
02.03.2016 15:46
Το διαπολιτισμικό πρόγραμμα "Labirinto: Culture e Civiltà Mediterranee" παρουσιάζει το εργαστήριο «επί-Γραφές: Tο σώμα της λέξης», ένα διατμηματικό, διαδραστικό και διαπολιτισμικό εργαστήριο για τη γραφή και την οπτική της αντίληψη.