Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Dazed Blooms: έκθεση της Νίκης Κοκορέλη στον Ιανό

Dazed Blooms: έκθεση της Νίκης Κοκορέλη στον Ιανό

Η Ianos Αίθουσα Τέχνης φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας της Νίκης Κοκορέλη με τίτλο Dazed Blooms.


Η Νίκη Κοκορέλη φωτογραφίζει τις φίλες της, καταγράφοντας με τον ευαίσθητο φακό της το λεπτό πέρασμα από την εφηβική ηλικία στην ενηλικίωση. Πρόκειται για «σκηνοθετημένα» από την ίδια πορτραίτα οικείων της προσώπων, τοποθετημένα σε αναπάντεχους υπαίθριους και δομημένους χώρους που ενώ δεν απομακρύνονται γεωγραφικά από το αστικό τοπίο της Αθήνας, διακρίνονται από μια υπερβατική κινηματογραφική ατμόσφαιρα που αποτελεί την αφετηρία μιας προσωπικής υπερρεαλιστικής αφήγησης.

 

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού


Η Νίκη Κοκορέλη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1996. Αποφοίτησε από το “American Community Schools of Athens” το 2014. Οι σπουδές της είναι στον χώρο των τεχνών με αντικείμενο τη Φωτογραφία και τη Σκηνοθεσία . Από πολύ μικρή είχε ιδιαίτερη κλίση στις τέχνες, ενώ από την ηλικία των έξι ετών σπουδάζει κλασικό χορό. Ασχολείται με τη φωτογραφία τα τελευταία πέντε χρόνια.


Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων της έκθεσης θα διατεθεί για τους σκοπούς της  Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, για την ομάδα χορού «Τερψιχόρη».

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση φωτογραφίας του Αυστραλού Shane Aurousseau στον Ιανό
06.09.2016 13:48
O ΙΑΝΟS και η καναδική επενδυτική εταιρία «Syracuse Main, Inc.» παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας του Αυστραλού καλλιτέχνη Shane Aurousseau την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:30 στο IANOS CAFÉ.
Εικονόσημα: έκθεση του Μιχάλη Κεραμάρη στον Ιανό
01.07.2016 16:31
Ο IANOS φιλοξενεί την ατομική εικαστική έκθεση του Μιχάλη Κεραμάρη “Εικονόσημα” στον εκθεσιακό χώρο του IANOS CAFE.
Το ταξίδι της νίκης: έκθεση της Μαρίας Χρυσοχοΐδου στη γκαλερί 7
18.04.2016 12:33
Την Τρίτη 10 Μαΐου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την νέα δουλειά της ζωγράφου Μαρίας Χρυσοχοΐδου με τίτλο Το ταξίδι της νίκης.
Jazz Moments: έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Ζαχαράτου στην Αίθουσα Τέχνης ΙΑΝΟS
29.03.2016 14:08
Η Αίθουσα Τέχνης ΙΑΝΟS εγκαινιάζει την Τρίτη 5 Απριλίου την έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Ζαχαράτου, με τίτλο Jazz Moments.
Με τον τρόπο του Γ. Σ.: εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη στην Ιανός Αίθουσα Τέχνης
16.03.2016 17:06
Στο πλαίσιο του Μαρτίου ως καθιερωμένου μήνα ποίησης στον Ιανό και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, εγκαινιάζεται στην ΙΑΝΟS Αίθουσα Τέχνης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στις 21:00 η ομαδική έκθεση "Με τον τρόπο του Γ.Σ.", ένα εικαστικό αφιέρωμα στον κορυφαίο έλληνα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη.