Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο Στέφανος Κορκολής στη Μουσική Σκηνή Αθηναϊς

Ο Στέφανος Κορκολής στη Μουσική Σκηνή Αθηναϊς

Στην υπέροχη μουσικοθεατρική σκηνή "Αθηναϊς" ο Στέφανος Κορκολής, μαζί με την συνεργάτιδά του και ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, καλεί τους String Demons για πέντε μοναδικές εμφανίσεις στην παράσταση "Φάσμα Ασμάτων".


Στην παράσταση αυτή οι String Demons θα παρουσιάσουν ένα μέρος του προγράμματός τους και θα συμπράξουν με τον "Μαέστρο" Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη για πέντε βραδιές με πολύ... θετική και μουσική ενέργεια!


Σημείωμα Στέφανου Κορκολή

Προς τις φίλες και τους φίλους, που θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνω για το πρόγραμμα , που θα παρουσιάζουμε τις Παρασκευές και τα Σάββατα στην ΑΘΗΝΑΪΔΑ.

Νομίζω πως ο τίτλος της παράστασης «ΦΑΣΜΑ – ΑΣΜΑΤΩΝ» αναδεικνύει κατά κάποιο τρόπο αυτά, που θ’ ακούσετε. Πρόκειται για ένα μουσικό φάσμα, που περιέχει άσματα, τραγούδια, μουσικές, που προέκυψαν από τις εσωτερικές ανάγκες του κάθε δημιουργού, χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς συγκεκριμένο σκοπό και λόγο. Κατευθείαν από την ψυχή. Γι’ αυτό άλλωστε άγγιξαν, αγγίζουν και θ’ αγγίζουν τις καρδιές μας.

Μουσικές, που όλοι γνωρίζουμε, δοσμένες με τον πιο λιτό τρόπο, αλλά και με μία διάθεση αναδημιουργίας, όπως άλλωστε οφείλει ο μουσικός, που υπηρετεί την μουσική, να πράττει.

«Η αιώνια ιστορία του Ερωτόκριτου, που αφορά ανθρώπων έργα. Κάθε φορά, που μια θάλασσα πλατιά στροβιλίζεται από τους πέντε ανέμους και αρχίζει να χορεύει ένα liebertango, που μεταφέρεται σε δρόμους παλιούς και μετά, με τον γιο του φεγγαριού, να σε νανουρίζει και να σου λέει τρυφερά “ξύπνα αγάπη μου, γιατί κάποια νύχτα σ’ έκλεψε” και όπως αρχίζουν τα παραμύθια “ήτανε μια φορά….” να είναι ένα μουσικό παραμύθι, που να μην τελειώνει, όπως τίποτα δεν τελειώνει στην τέχνη….»

Στέφανος

...ελάτε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, εκεί που οι αποστάσεις μεταξύ ακροατών και μουσικών ήταν ανύπαρκτες...

Σχετικές ειδήσεις
Ο Στέφανος Κορκολής
30.01.2017 13:56
Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής επιστρέφει στη σκηνή του Half Note για μια σειρά νέων παραστάσεων που φέρουν τον τίτλο «Εφ’ όλης της ύλης».
Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Στέφανος Κορκολής: τελευταίες παραστάσεις στο Gazarte
03.01.2017 13:35
Μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία των πρώτων παραστάσεων τους στο gazarte, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής θα βρίσκονται για τέσσερις ακόμη βραδιές στο Μain Stage τον Ιανουάριο. Μια παράσταση από αυτές που αντέχουν στον χρόνο, μια μουσική συνάντηση που κέρδισε ξανά τις καρδιές μας!
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής συνεχίζουν στο Gazarte
13.12.2016 14:56
Μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία των παραστάσεων, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής θα βρίσκονται για τρεις ακόμη βραδιές στο Μain Stage του gazarte.
«Συνάντηση»: Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου
22.06.2016 16:35
Ο Στέφανος Κορκολής ανοίγει το φετινό πρόγραμμα στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, 1 & 2 Ιουλίου, με έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Βασισμένη στο ομώνυμο CD, η συναυλία είναι μία μοναδική μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές / διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.
Ο Μίμης Πλέσσας και ο Στέφανος Κορκολής στο Sirocco's Club
16.05.2016 11:31
Μετά από 15 χρόνια, ο Μίμης Πλέσσας και ο Στέφανος Κορκολής συναντιούνται ξανά σε δύο πιάνα.