Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Τραγουδάμε μαζί … με τον Διονύση Σαββόπουλο στην Κωνσταντινούπολη

Τραγουδάμε μαζί … με τον Διονύση Σαββόπουλο στην Κωνσταντινούπολη

Μια μοναδική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι  μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου της Κωνσταντινούπολης  μαζί με τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη  μοιραζόμενοι μια όμορφη  μαθητική μουσική παράσταση με τον κορυφαίο τροβαδούρο Διονύση Σαββόπουλο.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014, και ώρα 19:00, στο Ζωγράφειο Λύκειο, που διανύει τα 121 χρόνια από την ίδρυσή του και γιορτάζει, όπως κάθε χρόνο τα Εισόδια της Παναγίας του Πέρα.

 

Οι μαθητές θα τραγουδήσουν μαζί τραγούδια βγαλμένα από την κοινή παράδοση των δύο πόλεων αλλά και τραγούδια του αγαπημένου τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου,  που γεννήθηκε στη Σαλονίκη, κατάγεται όμως από την Κωνσταντινούπολη. Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα τραγουδήσει μαζί τους και θα μοιραστεί μνήμες αγαπημένες και ιστορίες του Κωνσταντινουπολίτη πατέρα του Γεώργιου Σαββόπουλου.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  ο Διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου Γιάννης Δεμιρτζόγλου,   θα απονείμει στον Διονύση Σαββόπουλο τον τίτλο του «Επίτιμου Ζωγραφειώτη». Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

 

Στην εκδήλωση επίσης θα παραστούν οι απόφοιτοι του Ζωγραφείου, της τάξης του 1964, οι οποίοι θα γιορτάσουν τη χρυσή επέτειό τους και οι απόφοιτοι της τάξης του 1974 τα σαράντα χρόνια τους. Για τους αποφοίτους θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή το απόγευμα της Παρασκευής.

 

Την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου οι μαθητές και όλοι οι καλεσμένοι θα παρακολουθήσουν το πρωί την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό ναό των Εισοδίων της Παναγίας της Κοινότητας Σταυροδρομίου-Πέρα και την προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τότε οι νεκροί πεθαίνουν, όταν τους λησμονούν», με θέμα το Κοιμητήριο Σισλί Κωνσταντινουπόλεως, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, στο Istanbul Lutfi Kirdar Uluslararasi Kongre ve Sergi Sarai και διοργανώνεται από την Κοινότητα Σταυροδρομίου. Το βράδυ της Παρασκευής οι απόφοιτοι του 1964 θα διασκεδάσουν στο Ζωγράφειο, με τους ήχους του Τέρη Ιερεμία, μουσικού του γνωστού συγκροτήματος της δεκαετίας του ’60 Charms και του μουσικού Σταύρου Αυγερινού

 

Επιπλέον οι μαθητές των δύο σχολείων κατά την παραμονή τους στην Πόλη θα επισκεφτούν την Αγια-Σοφιά, το Μπλε Τζαμί, τη Βυζαντινή Κινστέρνα, τον Αθλητικό Σύλλογο του Πέρα, το Aquarium, την Κοινότητα Μέγα Ρεύματος και θα περιηγηθούν εν πλω στον Βόσπορο. 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Διονύσης Σαββόπουλος με
07.12.2016 10:59
Ο Διονύσης Σαββόπουλος, μετά το sold out των προηγούμενων παραστάσεων, θα εμφανιστεί για άλλες δυο βραδιές στον Παρνασσό, την Παρασκευή και το Σάββατο 16 και 17 Δεκεμβρίου. Θα ακούσουμε τα τραγούδια και τις ιστορίες του ΦΟΡΤΗΓΟΥ, θα δούμε πώς ο γνωστός και διακεκριμένος πλέον Σαββόπουλος του 2016 συναντά τον άγνωστο και νεαρό Σαββόπουλο του 1966 και πώς ερμηνεύει τώρα, μετά από πενήντα χρόνια, τα τραγούδια εκείνου, του πρώτου του δίσκου.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος για δύο live στο Gazarte
11.10.2016 13:59
Πρώτο live της σεζόν για το Main Stage του Gazarte με μία παράσταση του Διονύση Σαββόπουλου ο οποίος και εγκαινίασε το χώρο στην έναρξη του, προσδιορίζοντας την διαφορετική ατμόσφαιρα στις ζωντανές εμφανίσεις όπως τις ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος για μία συναυλία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
22.04.2016 17:03
Μια τιμητική συναυλία για τον Διονύση Σαββόπουλο διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης στην κεντρική πλατεία της πόλης στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος live στο Φουγάρο
20.04.2016 17:01
Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10μμ, το Φουγάρο υποδέχεται στους υπαίθριους χώρους του για δύο βραδιές το Διονύση Σαββόπουλο σε ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στη μελωδία και τη φωνή, ανοίγοντας δυναμικά για φέτος το συναυλιακό του κύκλο!
Τραγουδάμε όλοι μαζί για να στηρίξουμε το πρόγραμμα 200+200 της ΑΓΚΑΛΙΑΣ, στην Αρχιτεκτονική
30.03.2016 13:06
Η εκδήλωση Τραγουδάμε όλοι μαζί για να στηρίξουμε το πρόγραμμα 200+200 της ΑΓΚΑΛΙΑΣ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 στην Αρχιτεκτονική Live Stage με σκοπό να στηρίξει 200 ελληνικές οικογένειες από την Βόρεια Λέσβο και 200 οικογένειες προσφύγων.