Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Inner Vision: Έκθεση της Juana Page στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Inner Vision: Έκθεση της Juana Page στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Στο πλαίσιο του εκθεσιακού προγραμματισμού του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρουσιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Juana Page με τίτλο Inner Vision από 12 Νοεμβρίου έως 29 Νοεμβρίου 2014. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 στις 19:00 στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος στην Κηφισιά.

 

Η Juana Page  είναι μία καλλιτέχνης που πραγματοποίησε τις σπουδές της στην Κόρδοβα της Αργεντινής, ενώ αργότερα συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη.

 

Στα έργα της διαφαίνεται μία προσπάθεια επανασύνδεσης με τον συναισθηματικό και ψυχολογικό κόσμο του ανθρώπου. Δημιουργούνται διαστάσεις όπου όλα τα στοιχεία  συνδέονται μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα μεταμορφώνονται και αναγεννιούνται. Έτσι, διαμορφώνεται ένα έργο που προκαλεί στο θεατή αισθήσεις συνδεόμενες με την πρωτόγονη μνήμη και γη. Στο έργο της, η Juana Page έχει ενσωματώσει το ράψιμο στο πλαίσιο της διαδικασίας της ενσωμάτωσης νέων στρωμάτων, με αυτή την τεχνική εισάγει τον θεατή σε μια πιο ανάγλυφη εμπλοκή. Ενσωματώνοντας μέσα στο ζωγραφικό χώρο, μια ποικιλία υλικών και τεχνικών, μια διαφορετική πραγματικότητα αποκαλύπτεται, εκθέτοντας τον θεατή σε νέες έννοιες ενώ βιώνει τα έργα.

 

Το έργο της συμμετέχει πάντα σε μια μακρά διαδικασία αναζήτησης. Τα θέματα τα οποία εξερευνά μέσα από μια ευρεία ποικιλία εικόνων και τεχνικών είναι διφορούμενα όπως οι μνήμες και ο χώρος.

 

Η σημασία του χώρου είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο εστίασης μέσα και έξω από τα όρια του καμβά της. Η Juana Page έχει αναπτύξει το στοιχείο του συμβολισμού κατά την πάροδο του χρόνου μέσα από τις εμπειρίες της αλλά και τις εσωτερικές της αλλαγές.

 

Στη δουλειά της χρησιμοποιεί ποικίλες τεχνικές, ανάμεσα στις οποίες είναι η ζωγραφική με ακριλικά και ανάμικτα υλικά.

 

Αυτή είναι η 3η έκθεση των έργων της Juana Page στην Ελλάδα, όπου κατοικεί τα τελευταία χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις
Το Τελλόγλειο ταξιδεύει στην Αθήνα με μία έκθεση στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη
07.11.2016 14:53
Επιλεγμένα έργα των συλλογών του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., μέσα από τα οποία φωτίζονται πρωτότυπες πτυχές της νεοελληνικής τέχνης του 20ού αιώνα, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας σε μία νέα μεγάλη έκθεση στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη. Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, στις 20.00.
Επανεκκίνηση: έκθεση του Βαγγέλη Παππάς στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
21.10.2016 15:42
To Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, παρουσιάζει την έκθεση του Βαγγέλη Παππά με τίτλο “Επανεκκίνηση”.
Έκθεση Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών ΑΣΚΤ
28.06.2016 10:58
Οι τελειόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, εκθέτουν τις διπλωματικές τους εργασίες, στην αίθουσα Νίκος Κεσσανλής της ΑΣΚΤ, από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου.
Έκθεση της  Alina Teodorescu στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριντζή
02.06.2016 15:08
Από την Τετάρτη 8 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 η MLV ART Consultancy παρουσιάζει την έκθεση της Alina Teodorescu με τίτλο “Squirrels jump on the roofs of my eyes, and the threads of early light follow” στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριντζή, στην Κηφισιά.
Απόφοιτοι 2012-2013: Έκθεση του Τμήματος Εικαστικών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
14.04.2016 14:13
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Απόφοιτοι 2012-2013» του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 7:30 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.