Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Difonon Duo και ο Νικος Γκίνος στο Ιδιόμελο

Το Difonon Duo και ο Νικος Γκίνος στο Ιδιόμελο

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 τρεις εξαίρετοι μουσικοί, τρεις σολίστες, ο φλαουτίστας Παναγιώτης Δράκος με τον κιθαρίστα Γιώργο Μαστρογιαννόπουλο,  που απαρτίζουν το Difonon Duo,  και ο κλαρινετίστας  Νίκος Γκίνος   εμφανίζονται στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» σε μια βραδιά μουσικής δωματίου με ρεπερτόριο  που περιλαμβάνει έργα των J.S. Bach, L.V. Beethoven, J. Rodrigo, A. Piazzolla,  L. Boutros, Μ. Χατζιδάκι, Γ. Μαστρογιαννόπουλου.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

 

Νίκος Γκίνος

Κλαρινέτο

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών. Συμμετείχε στην οργάνωση και τις δραστηριότητες μικρών συνόλων και συνεργάστηκε με σημαντικούς έλληνες και ξένους σολίστ. Έδωσε πολυάριθμα ρεσιτάλ , εντός και εκτός Ελλάδας. Συνέπραξε ως σολίστ με όλες τις ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες. Υπήρξε κορυφαίος της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ της Ορχήστρας των Χρωμάτων όπως επίσης  κορυφαίος και στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Πραγματοποίησε πολλές ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση , το θέατρο, τον κινηματογράφο, και για δισκογραφικές εκδόσεις. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον Μάνο Χατζιδάκι.

 

Παναγιώτης Δράκος

Φλάουτο

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ήταν  πρώτο  φλάουτο  στην  Ορχήστρα  της  Εθνικής   Λυρικής Σκηνής (1982-1992)  και  στην  Ορχήστρα  των  Χρωμάτων  ( 1989 -1992) . Από το  1992  είναι  πρώτο  φλάουτο  στην  Κρατική  Ορχήστρα Αθηνών. Είναι  μέλος του συγκροτήματος  μουσικής  δωματίου  «Νικόλαος Μάντζαρος». Έχει  συμπράξει  ως  σολίστ  με  την  Κ.Ο.Α. ,  την Κ.Ο.Θ. ,  την Συμφωνική  ορχήστρα  της  ΕΡΤ,  την  Καμεράτα  ορχήστρα  των φίλων της  Μουσικής,  καθώς  και  με  άλλες  ελληνικές  και ευρωπαϊκές  ορχήστρες  και  συγκροτήματα . Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη.

 

Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος

Κιθάρα

Γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε  κλασική κιθάρα,  στο  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  με τον Χρίστο Αλεξόπουλο.  Αργότερα μαθήτευσε στον  Χαράλαμπο  Εκμεκτσόγλου.  Πήρε πτυχίο  κιθάρας  με  τον  Ιάκωβο Μπαναλόπουλο. Συνέχισε τις σπουδές του,  στο  ΝΕΟ  ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και  πήρε δίπλωμα κιθάρας,  με καθηγητή   τον   ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΙΩΛΗ. Παράλληλα  σπούδασε  ανώτερα  θεωρητικά.  AΡΜΟΝΙΑ  με  τον Στέλιο Φανό,    ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ   με  τον  Κώστα Δρακάκη    και   ΦΟΥΓΚΑ   με  τον  Χρήστο Λαμπριανίδη. Έχει προσκληθεί  και  εμφανιστεί  ως  κιθαριστής, σε  μουσικές  εκπομπές  της τηλεόρασης,  δίνοντας  συνεντεύξεις  και  παρουσιάζοντας  έργα  κλασικών και  σύγχρονων μουσουργών.Έχει κάνει μαθήματα  με  τους Leo Brouwer, Aniello Desiderio,  Zoran Dukic, Marco Socias, Laura Young,  Marco Tamayo και άλλους.. Εχει  συνθέσει   και  μεταγράψει έργα μουσικής δωματίου

 

Δίφωνον Ντούο

Ο Παναγιώτης  και  ο  Γιώργος  το  2006  δημιούργησαν το''Δίφωνον ντούο''.   Πραγματοποιούν    εμφανίσεις  σε   όλη  την  χώρα,με  ρεπερτόριο  που κινείται από το  Μπαρόκ   έως  και    την   σύγχρονη Latin  και  Ευρωπαϊκή  μουσική . Συμμετέχουν στο Cd του Κώστα Μυλωνά My Old House.

 

Για το Ντούο“Δίφωνον” ο αρχιμουσικός Δημήτρης Αγραφιώτης έγραψε:

''...πρόκειται για ένα ensemble με σίγουρη, καθαρή τεχνική παιξίματος και γοητευτικές αποχρώσεις ήχου.

Έμπειροι, εξαιρετικοί δεξιοτέχνες, που διαλέγονται μεταξύ τους  με λυρισμό και εντυπωσιακή μουσικότητα...''

Σχετικές ειδήσεις
Έργα για βιόλα και πιάνο από την ΚΟΑ στο Μουσείο Μπενάκη
06.02.2017 12:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζουν την εξαιρετική συνεργασία τους, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας, με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Black Earth: Η Κ.Ο.Α. στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα
05.01.2017 15:56
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζουν και το 2017 την εξαιρετική συνεργασία τους, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας, με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Οι πόλεις της μουσικής - Λονδίνο: συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.11.2016 10:17
Ένα από τα πιο αγαπημένα και συγκινησιακά φορτισμένα Kοντσέρτα για τσέλο, είναι το, πλήρες σε πηγαίο λυρισμό του και «εξομολογητική» διάθεση, Κοντσέρτο του Άγγλου σερ Έντουαρντ ‘Ελγκαρ. Ενταγμένο στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παραδίδεται στο σολιστικό ταλέντο του Α΄κορυφαίου τσελίστα της Ορχήστρας Γιάννη Τσιτσελίκη.
Οι πόλεις της μουσικής - Μόσχα: συναυλία από την ΚΟΑ με τον Ούρος Λάγιοβιτς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.10.2016 15:47
Ο σπουδαίος Σλοβένος αρχιμουσικός Ούρος Λάγιοβιτς που ενθουσίασε το φιλόμουσο αθηναϊκό κοινό στις προηγούμενες συνεργασίες του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, επιστρέφει και πάλι στο πόντιουμ της Ορχήστρας, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο Λεωνίδας Καβάκος με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας στο Μέγαρο
05.05.2016 14:52
Ένας δεξιοτέχνης με σπάνια καλλιτεχνική ποιότητα και απαράμιλλη μουσικότητα που κρατά με την ίδια άνεση το δοξάρι του βιολιού αλλά και την μπαγκέτα του μαέστρου. Μια από τις διεθνώς αναγνωρισμένες ευρωπαϊκές ορχήστρες του 21ου αιώνα.