Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Το Μεγάλο Μουσείο του Playroom στο VYCA house

Το Μεγάλο Μουσείο του Playroom στο VYCA house

Τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου του 2014, το Playroom ανακοίνωσε  ένα ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες και παιδιά αλλά και σε όποιον αγαπάει την τέχνη και την πόλη. Μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες ζωγράφισαν, έκαναν κολλάζ, προσάρμοσαν ψηφιακά έργα, φωτογραφίες και βίντεο, έγραψαν ποιήματα και συνθήματα μέσα στην κενή κορνίζα του Playroom και έβαλαν την υπογραφή τους.


Τελικός προορισμός των έργων είναι οι δρόμοι της Αθήνας, όπου επισκέπτες του Μεγάλου Μουσείου αλλά και απλοί περαστικοί, θα έχουν την ευκαιρία να απολάυσουν εικαστικά έργα, έξω από τοίχους και κανόνες, μέσα στο ρυθμό της καθημερινής ζωής και του εδώ και τώρα!


Προσωρινή στέγη

Πριν από τους δρόμους της Αθήνας, το Μεγάλο Μουσείο θα ξαποστάσει σε ένα πολύ σημαντικό σταθμό: το Very Young Contemporary Art. http://www.vyca.gr

Από τις 6 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2014, ειστε όλοι καλεσμένοι, να απολαύσετε τα εξαιρετικά αυτά έργα μικρών και μεγάλων καλλιτεχνών, που δημιουργήθηκαν με αγάπη και αφοσίωση για την τέχνη.


Το Playroom, έχει ετοιμάσει μια ιδιάιτερη παρουσίαση: ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης με τίτλο Επιτραπέζιες Πινελιές, στο οποίο θα βρίσκονται τα έργα του Μεγάλου Μουσείου και μόνο με την  απόφαση των επισκεπτών αυτά θα δούν το φως!


Ο στόχος μας  είναι η εξοικείωση του κοινού κάθε ηλικίας με τα Μουσεία και τους χώρους τέχνης, ώστε να τα επισκέπτονται όλο και περισσότεροι, έχοντας αναπτύξει το δικό τους προσωπικό αισθητικό κριτήριο, το οποίο θα στηρίζεται στη γνώση, τα συναισθήματα και την εμπειρία, που η τέχνη προσφέρει και όχι στην απόρριψη και το φόβο για το διαφορετικό.


Στο Μεγάλο Μουσείο, η τέχνη με τη μορφή παιχνιδιού, εισβάλλει στην καθημερινότητα μας, εκεί δηλαδή ακριβώς που βρίσκεται η ουσία της σύγχρονης τέχνης. Μιλάει για το παρόν, για τη ζωή, όπως ο καθένας τη βιώνει, για τα όνειρα, για το μέλλον, το σύνολο, την πόλη μας και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.


Φίλοι και συνεργάτες

Στο πλαίσιο αυτής της ιδέας το Playroom  συνεργάστηκε με τους εικαστικούς  Αλέξανδρο Κακλαμάνο (Ολλανδία) και Takumi Kato (Ιαπωνία) για τη συλλογή των έργων και με τον γλύπτη Δημήτρη Σαρλάνη για την κατασκευή της "Μηχανής των Χρωμάτων".
 
Τις γραφιστικές εφαρμογές έκανε ο Γιώργος Σκαραφίγκας και το Playroom.


Λίγα λόγια για το Playroom

Η Playroom Α.Μ.Κ  δημιουργήθηκε το 2010 από τις εικαστικούς Ιωάννα Γουζέλη και Αγγελική Μπόζου, απόφοιτες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με στόχο να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην προσέγγιση και εξοικείωση του παιδιού με την σύγχρονη τέχνη. Μέσα από τη διοργάνωση καλλιτεχνικών φεστιβάλ για παιδιά και τις εύστοχες συνεργασίες με σύγχρονους καλλιτέχνες, το Playroom φέρνει το παιδί σε μια εκπαιδευτική, δημιουργική και κυρίως ευχάριστη επαφή με την τέχνη.

Σχετικές ειδήσεις
Το νέο πρόγραμμα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
29.09.2016 17:37
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιήσε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της περιόδου 2016 - 2017, αλλά και τον απολογισμό της προηγούμενης σεζόν 2015 - 2016, υπό τη νέα του Διεύθυνση. Μια χρονιά που πέρασε όπου έγινε σημαντικό έργο για το μουσείο και μία χρονιά που έρχεται με νέο πρόγραμμα, αλλά και νέο όραμα και αισιοδοξία.
Εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής στο Beautyworld Mykonos σε συνεργασία με το Myrό Antiques House
21.07.2016 16:53
Από το καλοκαίρι του 2016 ο όμιλος του Myrό Antiques House εγκαινιάζει την συνεργασία του με το Beautyworld Mykonos by Despina Gavala, έναν χώρο υψηλής αισθητικής που συνδυάζει μια αξέχαστη εμπειρία ανανεώνοντας το σώμα και το πνεύμα, στην χώρα της Μυκόνου.
«Εννέα Ρωσικές Ιστορίες» για το καλοκαίρι ...στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.07.2016 11:36
Εννέα σύγχρονοι Ρώσοι καλλιτέχνες, με εννέα δικές τους εικαστικές ιστορίες θα φιλοξενούνται για όλο το καλοκαίρι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Αναδρομική έκθεση για τον Γιώργο Ζογγολόπουλο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου
15.04.2016 12:36
Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή οργανώνει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου γι’ αυτό το καλοκαίρι μια αναδρομική έκθεση στο έργο του διακεκριμένου γλύπτη, Γιώργου Ζογγολόπουλου, με τίτλο "Η ασίγαστη πλησμονή στο αχανές της αφαίρεσης".
Πέρα από την κοινή λογική: έκθεση με έργα ρωσικής πρωτοπορίας στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.01.2016 12:45
Η έκθεση «Πέρα από την κοινή λογική. Έργα ρωσικής πρωτοπορίας από τη συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης» φιλοξενείται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων.