Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση του νέου ποιητικού βιβλίου του Δημήτρη Κοσμόπουλου στο Σπίτι της Κύπρου

Παρουσίαση του νέου ποιητικού βιβλίου του Δημήτρη Κοσμόπουλου στο Σπίτι της Κύπρου

Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Ερατώ θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, στο Σπίτι της Κύπρου το νέο  ποιητικό  βιβλίο του Δημήτρη Κοσμόπουλου, Κατόπιν Εορτής.

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο κ. Μανώλης Μανουσάκης, Διευθυντής των εκδόσεων Ερατώ.  

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Γιώργος Κεντρωτής, ποιητής , Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης, ποιητής, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο κ. Θεοδόσης Πυλαρινός, Καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, συγγραφέας. 

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν ο ποιητής και οι ομότεχνοί του.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τους μουσικούς: Στέλλα Βαλάση, σαντούρι, Κώστα Γεωργούλη, βιολί και Βασίλη Οικονόμου, κρουστά.

 

Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος γεννήθηκε στο Κοντογόνι (Παπαφλέσσα) Πυλίας στη Μεσσηνία. Είναι ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής. Zει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει επτά ποιητικά βιβλία και τρία βιβλία δοκιμίων για θέματα λογοτεχνίας και κριτικής. Το 2005 του απονεμήθηκε το βραβείο Έλληνα Λυρικού ποιητή «Λάμπρος Πορφύρας» της Ακαδημίας Αθηνών και το 2013 το Διεθνές Βραβείο Κ.Π. Καβάφη για το σύνολο του ποιητικού του έργου. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες και στα αραβικά, και έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες. To Κατόπιν Εορτής (Eκδ. Ερατώ 2014) είναι το όγδοο ποιητικό του βιβλίο.

Σχετικές ειδήσεις
Οι  Ανα-γνώσεις του Διονύση Ν. Μουσμούτη στο Σπίτι της Κύπρου
18.11.2016 11:21
Το Σπίτι της Κύπρου και οι εκδόσεις Πάπυρος σας προσκαλούν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στην παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Ν. Μουσμούτη Ανα-γνώσεις Κείμενα για συγγραφείς και βιβλία.
07.10.2016 12:35
Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, η παρουσίαση του βιβλίου της Κυριακής Γεροζήση, «ΦΑΛΤΣΟ Η ΠΟΡΕΙΑ», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εντός.
04.10.2016 11:43
Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις της Εστίας, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:00, θα παρουσιάσουν στο Σπίτι της Κύπρου, το βιβλίο της Ιωάννας Καρατζαφέρη, Λευκά στην κορυφή.
Η Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου στο Σπίτι της Κύπρου
10.06.2016 10:39
Το Σπίτι της Κύπρου και οι εκδόσεις Μανδραγόρας σας προσκαλούν την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Ελένης Αρτεμίου-Φωτιάδου, Φωνήεντα σε περίπτερο.
Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis τον Απρίλιο
30.03.2016 09:38
Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά και οι εκδόσεις Γκοβόστη συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές, εμπλουτίζοντας τα 90 χρόνια αδιάκοπης εκπολιτιστικής εργασίας τους με τη συνεισφορά στην ποίηση, και δη την προαγωγή του σύγχρονου ποιητικού λόγου.