Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Between: Έκθεση του Αντώνη Παπαδόπουλου στη γκαλερί Artis Causa

Between: Έκθεση του Αντώνη Παπαδόπουλου στη γκαλερί Artis Causa

Στις 21 Οκτωβρίου 2014, ώρα 20:00, θα εγκαινιαστεί στη γκαλερί Artis Causa, η ατομική έκθεση του Αντώνη Παπαδόπουλου με τίτλο Between.


Ο ιστορικός τεχνης Γιάννης Μπόλης γράφει για την έκθεση αυτή: "Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, αξιοποιώντας έναν απόλυτα αναπαραστατικό τρόπο έκφρασης, παρουσιάζει έργα που αναπτύσσονται στο μεταίχμιο του αντικειμενικού, του φανταστικού και του ονειρικού. Η ακρίβεια και η οξύτητα του σχεδίου σε συνδυασμό με την καθαρότητα και τη λάμψη του χρώματος εντείνουν τις εξωστρεφείς καταγραφές της φαντασίας του, ενεργοποιούν το «μυστήριο» και το «αίνιγμα», συντάσσουν ένα σώμα εικονιστικών αναφορών τις οποίες επεξεργάζεται, μετασχηματίζει και ενσωματώνει σε συνθέσεις ευρηματικές και πρωτότυπες, τόσο πλαστικά όσο και νοηματικά. Η συμβίωση ετερόκλητων μοτίβων, οι απροσδόκητες συναντήσεις και συνδυασμοί, η υπέρβαση της φυσικής τάξης των πραγμάτων, οι διπλές εικόνες, το παιχνίδι των συνειρμών και των αντιμεταθέσεων, διευρύνουν την όραση σ’ ένα φασματικό σύμπαν. Οι μορφές των ζώων κυριαρχούν και γίνονται τα κλειδιά ενός εικονογραφικού κώδικα που οδηγούν σε περαιτέρω επίπεδα ανάγνωσης και προσέγγισης υποβάλλοντας μια παράδοξη ατμόσφαιρα όπου το αυτονόητο αποκτά έναν άλλο, καθόλου προβλέψιμο, χαρακτήρα. Σ’ ένα αναπάντεχο πλαίσιο, οι συνθέσεις του Αντώνη Παπαδόπουλου συστήνουν μια εναλλακτική, άκρως ενδιαφέρουσα και ανατρεπτική, πρόσληψη του κόσμου, των αντιφάσεων και των παγιδεύσεών του, των βεβαιοτήτων και των ανατροπών του."

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικά, σχέδια και εγκαταστάσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Η Πόλη των Βράχων: έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου στη γκαλερί ΑΔ
01.11.2016 17:22
Την Τετάρτη 9 Νοεμβίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου με τίτλο «Η Πόλη των Βράχων» στην γκαλερί ΑΔ.
Έκθεση του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στην Artis Causa
06.06.2016 10:15
Καλλιτέχνες - φοιτητές (4ου-5ου έτους) του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εκθέτουν στη γκαλερί Artis Causa.
Ατομική έκθεση του Μιχάλη Κατζουράκη στη γκαλερί Artis Causa
12.04.2016 13:53
Μια πολύ σημαντική έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 στις 20:00 στη γκαλερί Artis Causa στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επιλογή έργων διαφόρων εποχών, τεχνικών και μέσων του πολύ γνωστού καλλιτέχνη Μιχάλη Κατζουράκη. Η έκθεση περιλαμβάνει ένα μέρος της μεγάλης του αναδρομικής έκθεσης πέρυσι στο Μουσείο Μπενάκη.
Enigami: έκθεση των Ανδρέα Βούσουρα, Αντώνη Παπαδόπουλου, Νίκου Σεπετζόγλου στο ΚΜΣΤ
22.03.2016 16:50
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης την έκθεση των εικαστικών Ανδρέα Βούσουρα, Αντώνη Παπαδόπουλου και Νίκου Σεπετζόγλου, με τίτλο Enigami.
Επέκεινα: Έκθεση της Νάνσυς Παπαδοπούλου Poth στην γκαλερί του Black Duck
17.03.2016 13:57
Η Νάνσυ Παπαδοπούλου Poth εκθέτει τα έργα της στην γκαλερί του Black Duck, από 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2016, σε μια έκθεση με τίτλο «Επέκεινα», που αφιερώνει στον πατέρα της.