Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

poisonous needs: Εγκατάσταση του Κωστή Σπανόπουλου στο Αγγέλων Βήμα

poisonous needs: Εγκατάσταση του Κωστή Σπανόπουλου στο Αγγέλων Βήμα

Η γκαλερί του «Αγγέλων Βήμα» παρουσιάζει την εγκατάσταση του Κωστή Σπανόπουλου με τίτλο poisonous needs, από 3 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2014.

 

Με την εγκατάσταση αυτή ο Κωστής Σπανόπουλος διακωμωδεί τα καταναλωτικά μας ανακλαστικά και την μαζικοποιημένη μεταμοντέρνα κοινωνία... Δομικά εφαρμόζει στις τρεις διαστάσεις τα πιο πρωτότυπα διδάγματα της Gestalt,  καθώς όλα τα προιόντα, με μια πρώτη ματιά, διαθέτουν  τις καθημερινές και οικείες συσκευασίες.  Στην πραγματικότητα, το οπτικά ελκυστικό περιτύλιγμα ανατρέπεται ριζικά από την απειλητική και θανάσιμη σημειολογία που καθιστά τις πρωτογενείς και καθημερινές μας ανάγκες απαγορευτικές και διαβρωτικές.

 

Και τούτο γιατί -μας επισημαίνει- απομακρυνθήκαμε από τα αποκαθαρμένα πρωτογενή υλικά της Φύσης, αναδιπλωθήκαμε σε περίκλειστα Μega-Cities και καταλήξαμε να διακυβεύουμε, την Οντογένεση και την Φιλογένεση με αντάλλαγμα μια εφησυχαστική καθημερινή προσομοίωση.

Ρεγγίνα Αργυράκη, Καθηγήτρια Α.Π.Θ.


Σχετικές ειδήσεις
Fleeting Glance: η εγκατάσταση της Μαρίας Οικονόμου στο Τριανόν
21.10.2016 16:50
Η εγκατάσταση της διεθνούς εικαστικού Μαρίας Οικονόμου, με τίτλο Fleeting Glance, θα παρουσιαστεί στον Κινηματογράφο Τριανόν, από 1 έως 30 Νοεμβρίου 2016.
It' s not antique: η εγκατάσταση της Αλίσια Σάιμπτ στον Κινηματογράφο Τριανόν
27.09.2016 15:54
Ο Κινηματογράφος Τριανόν φιλοξενεί από τη 1 έως τις 30 Οκτωβρίου 2016 την εγκατάσταση της Αλίσια Σάιμπτ, με τίτλο It' s not antique.
Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας: εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Μπενάκη
14.06.2016 14:26
Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00 - 14:00 εγκαινιάζεται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η εικαστική εγκατάσταση του γνωστού καλλιτέχνη Αλέκου Λεβίδη με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας». Η εγκατάσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου και θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Αυγούστου 2016.
Shapereader: εγκατάσταση του Ilan Manouach στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
16.02.2016 10:46
H Στέγη φιλοξενεί την εγκατάσταση Shapereader, μια νέα επαναστατική γλώσσα σχεδιασμένη για τη δημιουργία αφηγηματικών έργων από, και για τυφλούς αναγνώστες.
Νέα Ισημερία: εγκατάσταση και performance στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
10.02.2016 12:17
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη συνεργατική εικαστική εγκατάσταση των Χάρη Κοντοσφύρη - Γιώργου Πανταζή και performance από τον Δημήτρη Ανδρεοσόπουλο, υπό τον τίτλο Νέα Ισημερία.