Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το αμάρτημα της μητρός μου: τελευταία παράσταση καλοκαιριού στο Κηποθέατρο Παπάγου

Το αμάρτημα της μητρός μου: τελευταία παράσταση καλοκαιριού στο Κηποθέατρο Παπάγου

«Το αμάρτημα της μητρός μου», διήγημα του Βιζυηνού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, μια παράσταση που περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και φεστιβάλ της Αττικής, συνεχίσθηκε στο Ίδρυμα Κακογιάννης έως και τον περασμένο Μάρτιο. Το καλοκαίρι παρουσιάστηκε σε Κρήτη, Μάνη και Πήλιο και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 ολοκληρώνεται ο θερινός κύκλος των παραστάσεων στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 21.15.

 

Πληροφορίες για το έργο

Σ’ αυτό το αριστουργηματικό διήγημα, ο Γεώργιος Βιζυηνός επιζητά,  την αμοιβαία κατανόηση και συγχώρεση από τη μητέρα του, αποκαλύπτοντας τη βαθιά προσωπική του πληγή.

 

Πρόκειται για μια εξομολόγηση που ενώ θα μπορούσε να μείνει στο σκοτάδι, βγαίνει στο φώς και περνώντας από τις συμπληγάδες της ηθογραφίας γίνεται λόγος δημόσιος και λυτρωτικός.

 

Ο Βιζυηνός έχει συμπεριλάβει και αφομοιώσει μέσα στο έργο του, όλα εκείνα τα στοιχεία ενός ζωντανού και πηγαίου λαϊκού πολιτισμού  που εμπεριέχει τις δυνάμεις της ζωής και της πίστης,  οι οποίες και υπερνικούν τις δυνάμεις του θανάτου και της φθοράς.

 

Συντελεστές:

Θεατρική προσαρμογή – διδασκαλία λόγου- σκηνοθεσία:

Δήμος Αβδελιώδης

Μουσική:

Βαγγέλης Γιαννάκης           

Ερμηνεύουν:

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ρένα Κυπριώτη

Σχετικές ειδήσεις
Το Αμάρτημα της Μητρός μου, του Γ. Βιζυηνού στο Θέατρο Παραμυθίας
10.02.2017 17:24
Το Θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει από τις 10 Φεβρουαρίου για λίγες παραστάσεις το έργο του Γεώργιου Βιζυηνού, Το Αμάρτημα της Μητρός μου, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Αντώνη Στελιανέση.
Το αμάρτημα της μητρός μου στο Θέατρο
30.01.2017 16:25
Με «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, ξεκινά τον καλλιτεχνικό του προγραμματισμό το Θέατρο "Έαρ" Βικτώρια, σε σκηνοθεσία Ηλία Λογοθέτη, με τους Ηλία Λογοθέτη, Μαρία Ζαχαρή Ιωάννα Δαρμή και Σάββα Σουρμελίδη.
Σίσυφος, του Κώστα Παπαγεωργίου στο Κηποθέατρο Παπάγου
09.09.2016 15:59
Ο «ΣΙΣΥΦΟΣ» του Κώστα Παπαγεωργίου, σε σκηνοθεσία Ακίνδυνου Γκίκα, θα παρουσιαστεί τη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κηποθέατρο Παπάγου στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη του Δήμου Αβδελιώδη στο Κηποθέατρο Παπάγου
07.09.2016 11:06
Το 22ο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού θα υποδεχτεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 την παράσταση «Απολογία Σωκράτη» του Πλάτωνα σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, στο Κηποθέατρο Παπάγου.
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στο Κηποθέατρο Παπάγου
10.08.2016 11:34
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο Παπάγου σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού στις 4 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου - Χολαργού.