Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Beetroot διακρίνεται στα Red Dot Awards για την καμπάνια της Στέγης

Η Beetroot διακρίνεται στα Red Dot Awards για την καμπάνια της Στέγης

Με το εξαιρετικά σημαντικό βραβείο για τον Σχεδιασμό Επικοινωνίας Red Dot διακρίθηκαν δέκα έργα του δημιουργικού γραφείου Beetroot, σταθερού συνεργάτη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ τρία από αυτά ανακηρύχθηκαν Best of the Best.

 

Beetroot και Στέγη

Στέγη και Beetroot, μία κοινή πορεία, μία σχέση δημιουργική και συνεχώς εξελισσόμενη. Η συνεργασία αυτή, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται επιτυχημένη, καθώς από τα δέκα συνολικά έργα της Beetroot που βραβεύθηκαν, τα τρία είχαν δημιουργηθεί αποκλειστικά για τη Στέγη. Συγκεκριμένα, σε αυτά που ξεχώρισαν με τον τίτλο Red Dot Best of the Best συγκαταλέγεται η οπτική ταυτότητα συνολικά (posters, flyers, κλπ.), καθώς και ο πρωτότυπος ακουστικός σχεδιασμός για τη επικοινωνία της Στέγης για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014. Για την ίδια σεζόν, με Red Dot Winner βραβεύθηκε η εικονογράφηση του εκπαιδευτικού εντύπου της Στέγης.

 

Τελετή βράβευσης και έκθεση

Οι νικητές θα τιμηθούν στην επίσημη τελετή βράβευσης στις 24 Οκτωβρίου 2014 στο Konzerthaus του Βερολίνου. Έπειτα στο E-Werk θα ακολουθήσει πάρτυ , κατά τη διάρκεια του οποίου θα εγκαινιαστεί η έκθεση με έργα των νικητών Σχεδιασμός επί σκηνής (Design on Stage).

 

Βραβείο Σχεδιασμού Red Dot

Το Βραβείο Σχεδιασμού Red Dot είναι ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς παγκοσμίως που ξεκίνησε το 1954. Το πολυπόθητο Red Dot καθιερώθηκε ως διεθνούς κύρους σφραγίδα ποιότητας και βραβεύει στους τομείς του Σχεδιασμού Προιόντος, του Σχεδιασμού Σύλληψης και του Σχεδιασμού Επικοινωνίας.

 

Δήλωση των Beetroot για την βράβευση

Οι ίδιοι οι Beetroot δήλωσαν για τη σημαντική αυτή διάκριση:

«Κοκκινίζουμε από χαρά!

Δέκα έργα της Beetroot βραβεύτηκαν με Red Dot και τρία από αυτά ανακηρύχθηκαν “Best of the Best”!

 

… Ανάμεσα στην επιλογή των Red Dot βρίσκεται και ένα έργο το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Ο ακουστικός μας σχεδιασμός για τη επικοινωνία της καλλιτεχνικής περιόδου 2013-14 της Στέγης (Ίδρυμα Ωνάση) κέρδισε ένα "Best of the Best" επιβεβαιώνοντας την αντίληψη μας πως ο σχεδιασμός επικοινωνίας δεν αφορά μόνο την όραση αλλά και τις υπόλοιπες αισθήσεις.

 

Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πελάτες μας που πίστεψαν σε εμάς και μας έδωσαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε το έργο μας. Αυτά τα βραβεία είναι και δικά σας.

 

Η Beetroot είναι χαρούμενη!».

 

***

Η Beetroot είναι μια πολυβραβευμένη δημιουργική ομάδα που ιδρύθηκε το 2000, με έδρα την Θεσσαλονίκη. Τα μέλη της ομάδας είναι designers και καλλιτέχνες που προέρχονται από πολύ διαφορετικούς χώρους και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων. Η Beetroot στοχεύει στην δημιουργία ξεχωριστού, ασυνήθιστου και πάντα αυθεντικού design. Το έργο της έχει αποσπάσει μερικά από τα σημαντικότερα βραβεία στην Ελλάδα και διεθνώς, όπως τα Red Dot Agency of the Year 2011, European Agency of the Year 2008 και Μέγα ΕΒΓΕ – 2006, 2008 & 2010.

 

Η συνεργασία της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών με την Beetroot ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012, με την ανάθεση του επανασχεδιασμού της εταιρικής ταυτότητας αλλά και την ανάληψη όλων των δημιουργικών της καλλιτεχνικής περιόδου, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό. Τον Απρίλιο του 2013, η Beetroot βραβεύθηκε με inbook Award για την κατηγορία της εικονογράφησης στα D&AD Awards για τη συνεργασία της με τη Στέγη, ενώ τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς έλαβε Grand Ermis Award για τα flyers που σχεδίασε για παραστάσεις της Στέγης.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Europe 40under40, έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.02.2017 17:33
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσει τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ταλέντα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού της Ευρώπης για το 2016 σε μια αρχιτεκτονική έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.
Room18: Το νέο αστικό ξενοδοχείο από το Μουσείο Μπενάκη και τις ΔΟΜΕΣ
02.11.2016 16:42
Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ και το Μουσείο Μπενάκη, σε συνέχεια του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού Room18, με θέμα το δωμάτιο ενός αστικού Ελληνικού ξενοδοχείου 18m2, διοργανώνουν την έκθεση Room18, παρουσιάζοντας 262 νέες προτάσεις, 582 δημιουργών, από 17 χώρες. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη σε χώρο 500μ2, από τις 18 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
13.09.2016 14:42
Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής – International Architecture Awards 2016 που αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περισσότερο από μια δεκαετία απονέμονται και παρουσιάζονται φέτος στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00, στο Divani Palace Acropolis.
Polysomnogarden, της Μαρίνας Γιώτη στη Στέγη
20.05.2016 15:41
Το Polysomnogarden της εικαστικού Μαρίνας Γιώτη, που παρουσιάζεται από 19 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2016 πίσω από το κτίριο της Στέγης (Ευρυδάμαντος και Γαλαξία) στο πλαίσιο του Ύπνος Project της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, είναι μια οπτικοακουστική εγκατάσταση μεικτών μέσων με θέμα την αναπαράσταση της αρχιτεκτονικής του ύπνου με χρήση ιατρικών δεδομένων εργαστηρίου μελέτης ύπνου (πολυ-υπνογραφίας/ polysomnography) σε πραγματικό χρόνο.
ΕΒΓΕ 2016: Η τελετή απονομής στη Στέγη
06.04.2016 15:09
Την Πέμπτη 14 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ., η κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών υποδέχεται τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής γραφιστικής, του branding, του σχεδιασμού ψηφιακών μέσων και της εικονογράφησης, για τη μεγάλη βραδιά της εγχώριας οπτικής επικοινωνίας.