Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα, της Μαγδαληνής Ρεμούνδου

2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα, της Μαγδαληνής Ρεμούνδου

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο 2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα της Μαγδαληνής Ρεμούνδου θα προβληθεί στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στο Cine Παράδεισος και στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 στο Σινέ Κήπος στην Αθήνα.


Λίγα Λόγια για το ντοκιμαντέρ

2013 η Αθήνα βιώνει την οικονομική κρίση. Η κάμερα αποτυπώνει ζοφερές εικόνες εγκατάλειψης, ερήμωσης και παρακμής από το κέντρο της πόλης και τις γειτονιές της. Οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας αντιστέκονται, ανθούν ως αξιοθέατα και πόλος έλξης για τους τουρίστες, επανέρχονται στην αρχική τους πλανόδια δράση γεμίζοντας αυλές,  πάρκα, πλατείες και γίνονται ο συνεκτικός ιστός μιας πανικόβλητης κοινωνίας σε κρίση. Συνεχίζουν τα θερινά σινεμά της Αθήνας, αγαπημένο είδος μαζικής ψυχαγωγίας, να αποτελούν όαση για απόδραση από την μουντή, απάνθρωπη καθημερινότητα ή πλήττονται  από την ύφεση;


Τα Θερινά Σινεμά του κέντρου της Αθήνας Δεξαμενή, Αθηναία, Βοξ, Ριβιέρα, Εκράν, Παναθήναια, Αίγλη, Θησείον, Σινέ Παρί, Σινέ Ψυρρή, οι ιστορικοί και διατηρητέοι θερινοί κινηματογράφοι αντιστέκονται και κατατάσσονται από τα διεθνή ΜΜΕ στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων κινηματογράφων παγκοσμίως. Τι λένε οι άνθρωποι του Σινεμά,  πως διοργανώνουν κινηματογραφικές προβολές στην αυλή του κτιρίου του Συλλόγου τους οι Αρχαιολόγοι, πως τα Παιδιά Πάνε Σινέμα, πόσο ευχάριστες είναι οι προβολές που διοργανώνει το Open Air Festival κάτω από τον νυχτερινό ουρανό της Αθήνας.... Η Συνέχεια επί της Οθόνης......με την προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαγδαληνής Ρεμούνδου 2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα.


Το ντοκυμαντέρ 2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα συμμετείχε στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2014, τον Ιούνιο του 2014 επιλέχθηκε και προβλήθηκε στην Αίγινα στο πλαίσιο προβολών του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, προβλήθηκε επίσης στο  4o Open Air Festival στην Αθήνα, το οποίο διοργανώνει το περιοδικό Σινεμά  και το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, καθώς και στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, όπου διοργανώνονται με επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά κινηματογραφικές βραδιές με προβολές γνωστών ταινιών, αλλά και ντοκυμαντέρ.


Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για τα 45 χρόνια λειτουργίας του Θερινού Κινηματογράφου Ριβιέρα στα Εξάρχεια. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Θεόδωρου Ρίγγα, ο οποίος έφυγε από κοντά μας τον Σεπτέμβριο του 2013, ιδρυτή των αγαπημένων θερινών Αθηναία, Βοξ, Παναθήναια και Ριβιέρα, που χάρισαν κι εξακολουθούν να χαρίζουν αξέχαστες νύχτες στους Αθηναίους, αλλά και τους τουρίστες. Το ντοκυμαντέρ 2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα θα προβληθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμώντας τη μνήμη του πρωτεργάτη των θερινών κινηματογράφων Θεόδωρου Ρίγγα.


Σκηνοθεσία: Μαγδαληνή Ρεμούνδου
Σεναριακή ιδέα: Θανάσης Αγγελόπουλος
Διέυθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Μαυροφοράκης
Πρωτότυπη μουσική: Stereo Mike
Μοντάζ: Αριστέα Παπαναστασίου
Παραγωγή: RGB Studios – StageTrick Entertainments
Διάρκεια: 45 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Becoming Zlatan, ντοκιμαντέρ από το CineDoc
08.11.2016 16:02
Η ταινία Becoming Zlatan, ένα σπάνιο πορτρέτο του ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς θα προβληθεί από το Cine Doc στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Βόλο.
Καλοκαίρι με σινεμά στο «Λαΐς» της Ταινιοθήκης!
23.06.2016 13:31
Ένα από τα πιο αγαπημένα θερινά σινεμά της Αθήνας, το «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, υπόσχεται και για φέτος το καλοκαίρι ένα πλούσιο και απόλυτα σινεφίλ πρόγραμμα για όλα τα γούστα.
Το ντοκιμαντέρ First Position από το CineDoc στη Θεσσαλονίκη
23.05.2016 11:45
Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ, First Position, της Bess Kargman από το CineDoc θα προβληθεί στην Αίθουσα Παύλος Ζάννας την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016.
Το ντοκιμαντέρ Ο πιο μακρύς δρόμος από το CineDoc σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
18.04.2016 12:42
Στις 20 και 22 Απριλίου 2016 το ντοκιμαντέρ Ο πιο μακρύς δρόμος της Μαριάννας Οικονόμου θα προβληθεί στην Αίθουσα «Σταύρος Τορνές» στη Θεσσαλονίκη και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, αντίστοιχα.
Το ντοκιμαντέρ Good Things Await από το CineDoc σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
02.03.2016 14:03
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 το ντοκιμαντέρ Good Things Await της Phie Ambo θα προβληθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και στην Αίθουσα «Σταύρος Τορνές» στη Θεσσαλονίκη.